Kinderboeken­weekgeschenk

Pieter Koolwijk schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk, geïllustreerd door Linde Faas. Tijdens de Kinderboekenweek van 2 tot en met 13 oktober krijg je het Kinderboekenweekgeschenk cadeau van je boekhandel bij aankoop van € 13,50 aan kinderboeken.  Het thema van de 70ste Kinderboekenweek is Lekker eigenwijs!

Schatpakkers

Nevin is woest. Haar vader vindt dat ze te veel zit te gamen en ze moet naar buiten. De hele middag. Zonder telefoon. Naar buiten! Maar haar vader is onverbiddelijk. Nevin zal haar vader krijgen. Als zij niet op haar scherm mag, mag haar vader niet naar de voetbalwedstrijd waar hij zo naar uitkijkt. Ze grijpt zijn autosleutel en rent de deur uit. Maar dan valt de autosleutel in een put. Weg sleutel.

'Oooh … Schat!' klinkt ineens een hoog stemmetje vanuit de put. Een donkerblauw handje komt tevoorschijn, graait de sleutel tussen de bladeren vandaan en verdwijnt weer.

Samen met haar klasgenoten Bec en Davy probeert Nevin de autosleutel terug te krijgen. En dat gaat niet zonder gevaar …

De auteur

Pieter Koolwijk (1974) debuteerde met Vlo en Stiekel. Daarna volgden er nog veel meer leesboeken, zoals Bens boot waar hij een Vlag en Wimpel voor kreeg. In 2021 won hij met zijn boek Gozert de Gouden Griffel. Gozert is het eerste boek van een drieluik, Luna en Missie afbreken zijn het tweede en derde deel. Koolwijk geeft zijn boeken uit bij Lemniscaat en werkt samen met illustrator Linde Faas.

Auteursafbeelding: © Els Zweerink

De illustrator

Linde Faas (1985) cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms en als kunstenares, en internationaal als illustrator. Ze is de vaste illustrator van Pieter Koolwijk en maakte eerder haar eigen prentenboeken Ik neem je mee, De jongen en de walvis, Waar is Grote Broer? en Ergens in de sneeuw.