Prentenboek

Noëlle Smit illustreert dit jaar het Prentenboek bij de Kinderboekenweek, met teksten van Erik van Os en Elle van Lieshout. Tijdens de Kinderboekenweek van 2 tot en met 13 oktober koop je het Prentenboek voor slechts € 7,99.  Het thema van de 70ste Kinderboekenweek is Lekker eigenwijs!

De vierling op de vensterbank

Vier babyplantjes staan netjes op een rijtje in de vensterbank. Ze groeien hard, want Rosa zorgt voor voldoende water, zon en aandacht.

Maar als de plantjes te groot worden voor hun potjes, moeten ze naar buiten, de grond in. Rosa’s moeder neemt ze mee naar haar moestuin, waar de plantjes kunnen staan tussen al het weelderige groen.

Daar is Rosa helemaal niet blij mee, want alles staat er veel te schots en scheef door elkaar. Er zijn ook nog eens slakken en rupsen. En oude wind kan nooit goed zijn voor haar lieve plantjes.

Rosa trekt haar eigen, strakke plan.

De illustrator

Noëlle Smit (1972) illustreerde tientallen kinderboeken, waaronder Prentenboek van het Jaar 2011 Fiet wil rennen, Zilveren Penseel-winnaar Vuilnisvarkens Job en Bob en gedichten van Annie M.G. Schmidt. Ook maakte zij bij uitgeverij Querido een reeks tekstloze prentenboeken: In de tuin, Naar de markt en Aan zee. Haar boeken zijn in veel landen gepubliceerd waaronder Frankrijk, Engeland, Duitsland, Denemarken, Brazilië en de Verenigde Staten.

Auteursafbeelding: © Els Zweerink

De tekstschrijvers

Erik van Os en Elle van Lieshout zijn kinderboekenschrijvers die zowel alleen als samen al heel wat kinderboeken hebben gemaakt, zoals Heertje en meneertje, Daantje Dirigentje, Mejuffrouw Muis en Julia en Ot. Het werk van het echtpaar is in meerdere talen vertaald.

Auteursafbeelding: Erik van Os en Elle van Lieshout, via CPNB