Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Colofon

Terug naar de startpagina

Hebban.nl werd opgericht in 2014 en groeide in korte tijd uit tot de populairste boekensite en grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen met meer dan 200.000 leden. De site trekt maandelijks 600.000 bezoekers. Klik hier voor de quick tour!

Ik heb een vraag voor de redactie Online brochure Hebban in de media Quick Tour

Hebban maakt sinds 2021 deel uit van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. De CPNB zet de lezer centraal en wil het leven van mensen verrijken door ze meer boeken te laten lezen. Een boek kan zoveel doen: taal en geletterdheid maken het verschil in de ontwikkeling van mensen, boeken zorgen voor verrijking en verdieping, verhalen bieden ontspanning en ontsnapping. En natuurlijk is een boek een mooi cadeau met grote meerwaarde. Om het koop- en leengedrag van consumenten te stimuleren initieert de CPNB diverse campagnes en activiteiten. CPNB werkt altijd vanuit het collectief van boekhandels, bibliotheken en uitgeverijen. Bekende merken van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek, Nederland Leest en Hebban. Meer informatie: www.cpnb.nl


Een snel antwoord op een vraag? Klik hier!

Als je niet lang online bent, vragen we je om je e-mailadres en ontvang je het antwoord in je mailbox.

De mensen achter Hebban

Sander Verheijen

Sander Verheijen (1974) is hoofdredacteur van Hebban. Na jaren gewerkt te hebben als marketing- en communicatieprofessional bij o.a. Siemens en de ANWB, richtte hij in 2002 thrillersite Crimezone.nl op. Sander werkte in verschillende functies in het boekenvak. Naast hoofdredacteur is hij vormgever en auteur.

Volg Sander op Hebban | Neem contact op

Lindy de Jong

Lindy de Jong (1987) is redacteur bij Hebban en aanspreekpunt voor YA- en jeugdliteratuur. Ze studeerde Spaanse Taal en Cultuur, gevolgd door de master Westerse Literatuur en Cultuur. Ze specialiseerde zich in de Spaanse literatuur. Bij uitgeverij Nieuw Amsterdam werkte ze o.a. als PR-medewerker, redactie-assistent en redacteur.

Volg Lindy op Hebban | Neem contact op

Anouk van der Zee

Anouk van der Zee (1985) is redacteur bij Hebban. Ze studeerde Kinder- en Jeugdpsychologie, gevolgd door een studie Literatuurwetenschap. Ze heeft bij verschillende boekhandels gewerkt en verzorgde daar de inkoop, social media en het schrijven van boekencontent. Vóór Hebban werkte ze nog even kort bij een online marketing bureau als content marketeer.

Volg Anouk op Hebban | Neem contact op

Debbie van der Zande

Debbie van der Zande (1977) is redacteur en communitymanager bij Hebban. Ze heeft gewerkt in boekhandels, als recensent en (eind)redacteur bij FOK! en diverse genretijdschriften en was bestuurslid van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre. Ze is co-auteur van het in 2015 verschenen boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? (Atlas Contact).

Volg Debbie op Hebban | Neem contact op

Martijn Lindeboom

Martijn Lindeboom (1971) is redacteur en data-analist bij Hebban. Hij zet zich al jaren in voor de bevordering van het fantastische genre in Nederland. Hij is auteur van negen fantasyromans en tientallen korte verhalen. Samen met Debbie publiceerde hij het boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? Daarnaast geeft Martijn cursussen en workshops, o.a. bij de Schrijversacademie.

Volg Martijn op Hebban | Neem contact op

Post- en recensiebeleid

Hebban is per 1 januari 2021 overgenomen door de Stichting CPNB. Het redactieadres is Overtoom 197-4, 1054 HT Amsterdam.

Digitale recensie-exemplaren, aanbiedingsbrochures en persberichten naar vandaag@hebban.nl

Om kosten en het milieu te (be)sparen gaat Hebban per 1 maart 2021 volledig over op digitaal recenseren. Ongevraagd gestuurde papieren boeken worden niet meer in behandeling genomen. Stuur ze alsjeblieft niet, het is zonde van het geld. Wil je een titel onder de aandacht brengen van de redactie van Hebban, stuur dan het persbericht inclusief ebook (een epub in de bijlage, of als downloadlink) naar vandaag@hebban.nl.

Het toezenden van een ongevraagde epub biedt geen garantie voor een recensie, maar we bekijken alle binnengekomen recensietitels met aandacht.

Onze freelance interviewers zijn:

Nicole van der Elst - Edwin Fagel - Victoria Farkas - Jente Jong - Hadassa Lok - Sara Madou - Wilke Martens - Anne Oerlemans - Carien Touwen

En zij schrijven of schreven ook voor Hebban:

Guus Bauer - Kees de Bree - Ariënne Bolt - Jean-Paul Colin - Jacky van Dijk - Wout ten Have - Julienne van den Heuvel - Frank Hockx - Anna Korterink - Peter Kuijt - Suzanne Peters - Cees van Rhienen - Daphne van Rijssel - Stefanie Schulte - Jannelies Smit - Evelien van Steenis - Jet Steinz - Natascha van der Stelt - Natasza Tardio - Aimee van Tienoven - Luc Wierts - Bente van de Wouw

Het Hebban recensententeam

Klik hier voor een up-to-date overzicht van onze recensenten en hier voor al onze Teamleden. Solliciteren naar de (vrijwillige) functie van redactioneel recensent kan hier.

Het boekverkoperspanel op Hebban

Maandelijks komt het Hebban Boekverkoperspanel aan het woord in een terugkerend artikel waarin we zowel toptitels als persoonlijke ervaringen van boekverkopers in de winkel verzamelen. Welke boeken verrasten in de afgelopen maand het meest (door verkoop of andere reden), welk boek verraste de boekverkoper persoonlijk het meest en welk boek koos het verkoopteam van de winkel unaniem als Boek van de Maand?

Stuur een mail naar vandaag@hebban.nl o.v.v. Hebban Boekverkoperspanel om je hiervoor aan te melden.

Klik hier voor een overzicht van de leden van het panel.

Disclaimer foto- en beeldmateriaal

De redactie van Hebban maakt bij redactionele artikelen voornamelijk gebruik van rechtenvrij beeldmateriaal en/of beelden beschikbaar gesteld door uitgeverijen. De uitgever verklaart en waarborgt zonder voorbehoud of beperking dat het fotomateriaal dat hij in het kader van de actie, artikel of auteursprofiel op Hebban.nl aanlevert tot het publieke domein behoort dan wel dat hij alle intellectuele rechten die daaraan kleven (auteursrecht, portretrecht, e.d.) heeft geregeld met de auteur, fotograaf of andere rechthebbenden, door overdracht, licentie, betaling van het geldende tarief of op enige andere wijze.

Waar we redactioneel gebruik maken van beeldmateriaal van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat beeldmateriaal niet voor publiek gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij op verzoek zo snel mogelijk informatie en beeldmateriaal verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan. Neem hiervoor contact op met de redactie van Hebban.nl.

Altijd op de hoogte?

Schrijf je dan in voor een of meer van de Hebban-nieuwsbrieven, waaronder de dagelijkse Hebban lunchupdate, de genrenieuwsbrieven of de verwacht-nieuwsbrieven.

Naar de nieuwsbrieven


Gesponsorde boeken