Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Colofon

Terug naar de startpagina

Hebban.nl werd opgericht in 2014 en groeide in korte tijd uit tot de populairste boekensite en grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen met bijna dan 300.000 leden. De site trekt maandelijks 600.000 bezoekers. Klik hier voor de quick tour!

Ik heb een vraag voor de redactie Online brochure Quick Tour Nieuwsbrieven

Hebban maakt sinds 2021 deel uit van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. De CPNB zet de lezer centraal en wil het leven van mensen verrijken door ze meer boeken te laten lezen. Een boek kan zoveel doen: taal en geletterdheid maken het verschil in de ontwikkeling van mensen, boeken zorgen voor verrijking en verdieping, verhalen bieden ontspanning en ontsnapping. En natuurlijk is een boek een mooi cadeau met grote meerwaarde. Om het koop- en leengedrag van consumenten te stimuleren initieert de CPNB diverse campagnes en activiteiten. CPNB werkt altijd vanuit het collectief van boekhandels, bibliotheken en uitgeverijen. Bekende merken van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek, Nederland Leest en Hebban. Meer informatie: www.cpnb.nl


Een snel antwoord op een vraag? Klik hier!

Als je niet lang online bent, vragen we je om je e-mailadres en ontvang je het antwoord in je mailbox.

De Hebban Crew

De redactie van Hebban

Sander Verheijen

Sander Verheijen (1974) is hoofdredacteur van Hebban. Na jaren gewerkt te hebben als marketing- en communicatieprofessional bij o.a. Siemens en de ANWB, richtte hij in 2002 thrillersite Crimezone.nl op. Sander werkte in verschillende functies in het boekenvak. Naast hoofdredacteur is hij vormgever en auteur.

Volg Sander op Hebban | Neem contact op

Debbie van der Zande

Debbie van der Zande (1977) is redacteur en communitymanager bij Hebban. Ze heeft gewerkt in boekhandels, als recensent en (eind)redacteur bij FOK! en diverse genretijdschriften en was bestuurslid van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre. Ze is co-auteur van het in 2015 verschenen boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? (Atlas Contact).

Volg Debbie op Hebban | Neem contact op

Anouk van der Zee

Anouk van der Zee (1985) is redacteur bij Hebban. Ze studeerde Kinder- en Jeugdpsychologie, gevolgd door een studie Literatuurwetenschap. Ze heeft elf jaar bij verschillende boekhandels gewerkt, waarvan de laatste jaren als bedrijfsleider. Vóór Hebban werkte ze nog even kort bij een online marketing bureau als content marketeer.

Volg Anouk op Hebban | Neem contact op

Suzette Eikelenboom

Suzette Eikelenboom (1999) is redacteur bij Hebban. Ze studeerde Engelse Taal en Cultuur en verdiepte zich voor haar masteropleiding in de literatuurwetenschappen, waarvoor ze onderzoek deed naar feministische literatuur. Ze werkte acht jaar bij een boekhandel en deed werkervaring op bij een uitgeverij.

Volg Suzette op Hebban | Neem contact op

Martijn Lindeboom

Martijn Lindeboom (1971) is redacteur en schrijfwedstrijdencoördinator bij Hebban. Hij zet zich al jaren in voor de bevordering van het fantastische genre in Nederland. Hij is auteur van negen fantasyromans, tientallen korte verhalen en is co-auteur van het boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? Daarnaast geeft Martijn cursussen en workshops, onder andere bij de Schrijversacademie.

Volg Martijn op Hebban | Neem contact op

Roos Wolthers

Roos Wolthers (1997, zij/haar) is verantwoordelijk voor de sociale media van Hebban. Ze studeerde literatuurwetenschap en werkte daarna als redacteur en (online) communicatiemedewerker in de culturele sector. Het leukste aan Hebban vindt ze dat ze er nieuwe boeken ontdekt die ze anders niet snel zou hebben opgepakt.

Volg Roos op Hebban | Neem contact op

Annick Benerink

Annick Benerink is Business Manager bij Hebban. In 2006 richtte zij samen met Femke Schavemaker het bureau Black Magic Marker op, dat inmiddels verkocht is aan We Are Brain. Sinds september 2023 werkt Annick bij Hebban. Daarvoor was ze al betrokken bij meerdere activiteiten waaronder de 'Goede voornemens'-campagne van Hebban.

Volg Annick op Hebban | Neem contact op

Job Jan Altena

Job Jan Altena verzorgt voor Hebban de publiciteit. Zijn werkende leven begon bij NPO Radio 2, waar hij als verslaggever te horen was vanaf het Haagsche Binnenhof tot in Los Angels en Sotsji. Voor NPO Radio 1 maakte hij in 2016 een vijfdelige radioserie over Boekhandel Donner. Nog geen jaar later startte hij als persvoorlichter bij Stichting CPNB.

Volg Job Jan op Hebban | Neem contact op

Freelance interviewers

Nicole van der Elst
Edwin Fagel
Victoria Farkas
Jente Jong
Hadassa Lok
Sara Madou
Wilke Martens
Anne Oerlemans
Carien Touwen

Het Hebban recensententeam

Klik hier voor een up-to-date overzicht van onze recensenten en hier voor al onze Teamleden. Solliciteren naar de (vrijwillige) functie van redactioneel recensent kan hier.

Zij schrijven of schreven ook voor Hebban

Guus Bauer - Kees de Bree - Ariënne Bolt - Jean-Paul Colin - Jacky van Dijk - Wout ten Have - Julienne van den Heuvel - Frank Hockx - Lindy de Jong - Anna Korterink - Peter Kuijt - Suzanne Peters - Cees van Rhienen - Daphne van Rijssel - Stefanie Schulte - Jannelies Smit - Evelien van Steenis - Jet Steinz - Natascha van der Stelt - Natasza Tardio - Aimee van Tienoven - Luc Wierts - Bente van de Wouw

Post- en recensiebeleid

Hebban is per 1 januari 2021 overgenomen door de Stichting CPNB. Het redactieadres is Professor Tulpstraat 17, 1018 GZ Amsterdam.

Digitale recensie-exemplaren, aanbiedingsbrochures en persberichten naar vandaag@hebban.nl

Om kosten en het milieu te (be)sparen gaat Hebban per 1 maart 2021 volledig over op digitaal recenseren. Ongevraagd gestuurde papieren boeken worden niet meer in behandeling genomen. Stuur ze alsjeblieft niet, het is zonde van het geld. Wil je een titel onder de aandacht brengen van de redactie van Hebban, stuur dan het persbericht inclusief ebook (een epub in de bijlage, of als downloadlink) naar vandaag@hebban.nl.

Het toezenden van een ongevraagde epub biedt geen garantie voor een recensie, maar we bekijken alle binnengekomen recensietitels met aandacht.

Disclaimer foto- en beeldmateriaal

De redactie van Hebban maakt bij redactionele artikelen voornamelijk gebruik van rechtenvrij beeldmateriaal en/of beelden beschikbaar gesteld door uitgeverijen. De uitgever verklaart en waarborgt zonder voorbehoud of beperking dat het fotomateriaal dat hij in het kader van de actie, artikel of auteursprofiel op Hebban.nl aanlevert tot het publieke domein behoort dan wel dat hij alle intellectuele rechten die daaraan kleven (auteursrecht, portretrecht, e.d.) heeft geregeld met de auteur, fotograaf of andere rechthebbenden, door overdracht, licentie, betaling van het geldende tarief of op enige andere wijze.

Waar we redactioneel gebruik maken van beeldmateriaal van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat beeldmateriaal niet voor publiek gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij op verzoek zo snel mogelijk informatie en beeldmateriaal verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan. Neem hiervoor contact op met de redactie van Hebban.nl.