Kinderboeken­weekgedicht

Je kunt niet meer inzenden voor deze schrijfwedstrijd. De winnaar heeft inmiddels bericht gehad. Bedankt voor alle mooie inzendingen!

Het Kinderboekenweekgedicht 2024

Deze Kinderboekenweek draait om dingen net iets anders dan anders doen. Daarom is er dit jaar geen dichter gevraagd voor het Kinderboekenweekgedicht, maar werd er via een wedstrijd gezocht naar de dichter van de Kinderboekenweek. Alle eigenwijze kinderen tussen de 6 en 13 jaar in Nederland maakten kans om dé dichter van de Kinderboekenweek 2024 te worden.

Het geschreven gedicht, dat past bij het thema Lekker eigenwijs! kon tot 28 april ingestuurd worden. Een jury van drie dichters (Gershwin Bonevacia, Bibi Dumon Tak en Hans Hagen) beslist wie zich de dichter van de Kinderboekenweek 2024 mag noemen. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de opening van de Kinderboekenweek op woensdag 2 oktober.

Schrijftips

Dichter en jurylid Bibi Dumon Tak geeft in onderstaande video zeven schrijftips voor het maken van een lekker eigenwijs gedicht. Deze video is gemaakt in samenwerking met De Schoolschrijver.