Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Helma Koot Hebban Recensent

Helma Koot

Even voorstellen: mijn naam is Helma Koot. Ik ben 64 jaar, getrouwd en moeder van twee volwassen zoons . Al vanaf het moment dat ik leerde lezen, ben ik verslaafd aan boeken. Je kon me zeker één keer in de week in de bibliotheek aantreffen waar je, in mijn jeugd, maar drie boeken per keer mee mocht nemen en die waren meestal binnen vier dagen wel allemaal uit. Het is zo heerlijk om je tijdens het lezen even helemaal in een andere wereld te begeven. Ik lees eigenlijk alles wat los en vast zit, maar mijn favorieten zijn toch wel feelgood, thrillers en non-fictie.

Ik ben als recensent van feelgood al regelmatig voor Hebban.nl in touw.
Verder beheer ik samen met andere enthousiaste lezers de spots Fabulous Feelgood en De Luisterboekhoek.
Daarnaast coördineer ik regelmatig Hebban-leesclubs.

Challenges

2016

(102%)

2017

(125%)

2018

(134%)

2019

(115%)

2020

(105%)

2021

(110%)

2022

(104%)

2023

(136%)

Lid van boekhandel

Boekhandel Libris Venstra
Amstelveen

Volgers (511)artikelen van Helma Koot

Interview / 'Een liefdesverhaal met een respectvolle rafelrand'

25 maart 2016

‘Haring aan de Seine’ is het verhaal van een jonge vrouw die begin jaren ’80 met haar grote liefde, de 14 jaar oudere Boy, naar Parijs vertrekt om daar een nieuw leven te beginnen. Een openhartig interview met auteur Marjoleine Oppenheim-Spangenberg over haar tweede autobiografische boek.

Interview / Bronja Prazdny: 'Willen weten waar je vandaan komt is universeel'

12 februari 2016 9 likes

Bronja Prazdny is kind van gevluchte ouders. Hoewel zij zelf in Nederland is geboren en getogen heeft ze zich altijd anders gevoeld, ontheemd. Ze is haar moedertaal, Tsjechisch, verleerd en ervaart een bijna lichamelijke pijn als ze zich realiseert dat zij bijna niets weet van de geschiedenis van haar familie. Zij besluit op zoek te gaan naar haar roots en deze zoektocht te verwerken tot een boek.

Interview / Open & Bloot: 30 mannen met een kwetsbaar verhaal

27 januari 2016 4 likes

'Ik wilde aan het verzoek van de mannen voldoen', is het simpele antwoord van initiatiefneemster Marina Nieuwenhuijs over het hoe en waarom van het indrukwekkende boek 'Open & Bloot', het broertje van 'De Naakte Waarheid', waarin vrouwen met kanker aan het woord komen. 'Open & Bloot' is een prachtig boek geworden waarin dertig mannen met kanker zijn geportretteerd.


Bekijk alle artikelen van Helma Koot