3PAK

3PAK is een geschenkbundel met korte verhalen van drie topauteurs. Tijdens de Boekenweek van Jongeren is het geschenk verkrijgbaar bij boekhandels en bibliotheken. Daarnaast wordt 3PAK ook op scholen cadeau gedaan door docenten Nederlands. Ook voor dit jaar zijn er weer drie diverse auteurs gevraagd voor het geschenkboek. De auteurs die in 2021 3PAK schrijven zijn Khalid Boudou, Aimée de Jongh en Splinter Chabot.

Haal hem gratis bij de boekhandel of de Bieb Download het ebook Luisterboek via CJP gratis bij Storytel Lees en beluister hier alvast fragmenten

LEESTIPS VAN 3PAK

DE TIPS VAN KHALID

Humoristisch, maar ook tragisch boek over arme mensen in een Amsterdamse volksbuurt, die op alle mogelijke manieren proberen te overleven. Met heerlijk maffe personages die luisteren naar namen als Witte Mo en Zingende Ron.
Een spannend experiment. In Efter wordt in de nabije toekomst verliefd zijn als een psychische ziekte beschouwd en krijg je er pillen voor.
Fantasierijk verhaal over een gevoelig jongetje dat zijn vader verliest en door zijn moeder wordt gedwongen om de vaderrol in te nemen. Inmiddels zijn de filmrechten verkocht.
Een verhaal met een actueel maatschappelijk onderwerp: politiegeweld tegen Afro-Amerikanen. Tip: Kijk ook samen de verfilming en discussieer over het onderwerp.
Op haar 27ste ontdekte blogster Elise dat ze autisme en ADHD heeft. Ze had toen al twee masterdiploma’s en werkte fulltime, maar besefte pas na het stellen van de diagnose hoe moeilijk en vermoeiend dit allemaal voor haar is en waarom ze steeds de dingen anders ziet en aanpakt.

DE TIPS VAN AIMEE

In deze graphic novel ontvoert de jonge Clémence haar eigen oma die aan Alzheimer's lijdt, om samen op een onvergetelijke roadtrip te gaan op zoek naar het geboortehuis waar haar oma zo naar verlangt.
Een adembenemende graphic novel waarin de onstaansgeschiedenis van het surfen in Hawaï vervlochten wordt met de persoonlijke herinneringen van de auteur over zijn ongeneeslijk zieke vriendin Kristen, die in het surfen een uitweg zoekt.
Een kort maar ontroerend verhaal dat je bij de strot grijpt, over de sluwe George en de zwakbegaafde Lennie, twee beste vrienden die op zoek zijn naar een baantje op het Amerikaanse platteland.
Een bekroonde en inmiddels verfilmde graphic novel van de Franse Julie Maroh, over de vijftienjarige Clémentine, die onverwachts verliefd wordt op een mysterieus meisje met blauwgekleurde haren.
Bettie, een tienermeisje dat opgroeit in een gewelddadig huishouden, ziet haar leven veranderen wanneer ze plotseling haar overleden moeder in een tv-quiz ziet verschijnen.

DE TIPS VAN SPLINTER

Ik denk dat ik zelden, of nog nooit, met zoveel verdriet, verlangen en verliefdheid een boek heb dichtgedaan. Het verhaal speelt zich af in Frankrijk, in een dorp dat bijna helemaal uitgegumd is, en gaat over de liefde tussen twee middelbaarscholieren. Écht prachtig. Het is een boek die de melancholie van de herfst heet weten te vangen.
Zijn (korte) verhalen over Eekhoorn en Mier zijn geweldig; verhalen die vol cadeaus zitten. De verhalen laten je fantasie wild huppelen, en kunnen op tientallen verschillende manieren worden geïnterpreteerd – tussen elke regel, na elke zin, vind je weer nieuwe verrassingen. Overigens ook heerlijk om voor te lezen!
Sowieso een fantastische schrijver. Haar boeken zijn zowel filosofisch, als meeslepend als recht-in-je-hart door de emoties. Dit boek gaat over de liefde, de liefde tussen Connie Palmen en Ischa Meijer. Het is een boek dat een vaste plek in je hoofd zal veroveren.
Het verhaal speelt zich af in een communistisch Polen, waar twee jongens verliefd worden op elkaar. Een prachtig boek – vrijheid, verliefdheid en verdriet; het ligt in dit boek als een cadeau voor het oprapen – de lezer hoeft het alleen uit te pakken.
Durf, lef, bravoure – zomaar drie woorden die perfect passen bij dit geweldige boek. Een boek zonder schaamte, met snelle e harde humor én met oprechte emotie. En daarbij een boek vanuit een nieuwe en jonge generatie schrijvers!

LEES- EN LUISTERFRAGMENTEN VAN 3PAK

Sneak previews:

Vroeg donker (Aimée de Jongh)

Als we vallen (Kahlid Boudou)

En de Kus kwam (Splinter Chabot)

Luisterfragmenten:

  – Als we vallen van Khalid Boudou

  – En de Kus kwam van Splinter Chabot