Advertentie

April in Parijs

20

Gelezen 24 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 1 Recensies 2
Literatuur & Romans Lijsten 1 Spots 2   Topics 0

Parijs, 1943. Overdag werkt de jonge soldaat Roth als tolk voor de Duitse geheime dienst. Hij is echter geen overtuigd nazi en in zijn vrije tijd trekt hij zijn burgerkleding aan en doet hij zich voor als Fransman. Tijdens een van zijn wandelingen ontmoet hij de geheimzinnige Française Chantal, de dochter van een boekhandelaar. Hij raakt in de ban van haar schoonheid en een romance ontluikt. In werkelijkheid werkt Chantal voor de verzetsgroep van haar vader en ze is grotendeels in Roth geïnteresseerd omdat ze via hem toegang hoopt te verkrijgen tot de informatie van de geheime dienst. Te laat ziet ze in dat de jonge Duitser meer voor haar betekent dan ze aanvankelijk dacht. En ook Roth bemerkt pas als hij de tijd niet meer terug kan draaien dat het om meer dan een onschuldige liefde gaat.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Oorspronkelijke titel
April in Paris
Vertaald door
L. van Nes
Uitgeverij
Cargo
Eerste editie
28 oktober 2006
Laatste editie
28 juni 2008
ISBN
9789023422013 , 9789023429586


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (2)

Keuze van de redactie

Onmogelijke liefde

door: Gerd Boeren 1 like

Jongeren van nu zouden problemen hebben met het situeren van Wereldoorlog II. Dat is ondenkbaar voor vroegere generaties, die of de oorlog zelf meemaakten, of ouders hadden die dat deden. Alle overleveringen, alle films en alle boeken over die periode zijn quasi unaniem: het Duitse volk was heilig...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: April in Parijs

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken