Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Giveaway

  • Geplaatst

    11-06-2024
  • Einddatum

    17-06-2024

Een boek voor een recensie: 'De vrouwen van het Grand Hôtel' van Ruth Kvarnström-Jones

De achttienjarige Ottilia vertrekt naar Stockholm voor haar nieuwe baan in het befaamde Grand Hôtel. Wanneer het hotel in de financiële problemen raakt, wordt er een bijzondere vrouw aan het hoofd gezet om de boel te redden, Wilhelmina Skogh. Lees een sneak preview van De vrouwen van het Grand Hôtel en maak kans het boek te winnen als jij er een recensie over wilt schrijven.

Ruth Kvarnström-Jones werd geboren in Engeland, maar inmiddels woont ze al meer dan veertig jaar in Zweden. De vrouwen van het Grand Hôtel is haar vierde roman en het eerste deel uit de 'Parels van Stockholm'-reeks. Kvarnström-Jones schreef het boek oorspronkelijk in het Zweeds en Carla Hazewindus vertaalde het naar het Nederlands.

Het boek

De achttienjarige Ottilia Ekman arriveert in de grote stad om te beginnen als hoofdroomservice in het fameuze Grand Hôtel. Ze laat met pijn in haar hart haar familie achter in een arm provinciestadje, maar kijkt uit naar de start van haar nieuwe leven.

Maar achter de façade van rijkdom en luxe schuilt een harde werkelijkheid: het hotel dreigt failliet te gaan en er is snel een directeur nodig die voor nieuw elan kan zorgen, en voor inkomsten. Het bestuur neemt een uniek besluit: de nieuwe directeur wordt een vrouw, Wilhelmina Skogh.

Ottilia is onder de indruk van Wilhelmina. Een vrouw aan het hoofd van zo'n instituut baart opzien, en creëert tegenstanders. Het hotel is een wereld vol tegenstellingen waarin Ottilia zich staande moet houden.

Leesfragment

Ottilia en Wilhelmina moeten strijden voor hun rechten in een door mannen gedomineerde industrie. Kun jij niet wachten om je in het Stockholm van de twintigste eeuw te wanen en door de kamers van dit fameuze hotel  te struinen? Lees hieronder alvast een sneak preview van het boek.

Lees een sneak preview

Win en recenseer

Zou jij het liefst direct verder willen lezen? Hebban mag in samenwerking met uitgeverij Luitingh-Sijthoff tien exemplaren van deze roman weggeven in ruil voor een recensie. Zo maak je kans:

Hoe het werkt

1) Lees het fragment om te ontdekken of dit boek je aanspreekt
2) Je hebt in de komende weken tijd om het boek te lezen
3) Als een van de winnaars lees je het boek
4) Je schrijft je leeservaring eerlijk op (bekijk hier 7 recenseertips)
5) Plaats je recensie (van minimaal 150 woorden) uiterlijk 9 juli op de Hebban boekpagina

Om mee te doen

1) Vul onderstaand deelnameformulier volledig in
2) Geef in het opmerkingenveld van het formulier antwoord op de volgende vraag:

Waarom wil jij juist dit boek lezen en recenseren?

Tip: met een volledig leeg profiel word je niet snel geselecteerd voor leesprojecten. Zorg er dus voor dat je profiel hier op Hebban enigszins ingevuld is, met een profielfoto, een profieltekstje, gelezen boeken op je planken en een handvol recensies. Zo kunnen wij goed zien of jij dé lezer bent voor dit boek!

Account maken

Reacties op: Een boek voor een recensie: 'De vrouwen van het Grand Hôtel' van Ruth Kvarnström-Jones