Onderwijs

Een schooljaar vol leesplezier!

Alles op één plek!

Alle materialen en lessen voor op school en de kinderopvang staan op onderwijs.cpnb.nl. Als organisatie kun je hier een account aanmaken om lesmateriaal te bestellen en later ook te gebruiken.

De Nationale Voorleesdagen

Bij alle boeken van de Prentenboek Top 10 zijn lessen ontwikkeld. Scholen kunnen het lespakket én een Versier je klas- pakket in het voorjaar bestellen. Naast het pakket krijg je ook toegang tot de online materialen op onderwijs.cpnb.nl met extra tips en knutsels!

Op onderwijs.cpnb.nl staan lessen voor Basisschool en Kinderopvang. Deze lessen kun je zien na aankoop van een pakket of indien je een code hebt ontvangen midden november.

Voor basisscholen zijn er nog een paar lespakketten beschikbaar. Heb je interesse, informeer dan snel bij de lokale boekhandel! Zolang de voorraad strekt.

Bekijk hier vast de les bij Maar eerst ving ik een monster.

DOWNLOAD LESMATERIAAL

Nederland Leest Junior

Elk jaar wordt bij het thema van Nederland Leest een boek gekozen dat je met de hele klas kunt lezen. In 2021 was dat Katvis van Tjibbe Veldkamp. De boeken zijn per 32 exemplaren te bestellen in een Nederland Leest uitgave. Een uitgebreide lesbrief met veel aandacht voor praten over boeken, en een uitgebreide uitwerking vanuit het boek over het thema wordt gratis op onderwijs.cpnb.nl geplaatst.

Kinderboeken­week

Voor de Kinderboekenweek ontwikkelt stichting CPNB elk jaar een compleet nieuw lespakket bij 20 Thematitels, het Kinderboekenweekgeschenk en het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Bovendien werken we samen met Kinderen voor Kinderen om de Kinderboekenweek extra feestelijk te starten! Lessen worden gemaakt door ervaren lesschrijvers in samenwerking met Malmberg, Zwijsen en Prowise. Lespakket en het Versier je klas-pakket bestellen scholen in het voorjaar. Naast het pakket worden extra lessen, printbladen en digibord materialen op onderwijs.cpnb.nl geplaatst.

Bekijk hier les 1 bij het Kinderboekenweekgeschenk Tiril en de toverdrank van Bette Westera.

DOWNLOAD LESMATERIAAL

Kinderjury

Tijdens de Leesweken van de Kinderjury ligt de nadruk op kinderen laten lezen, boeken te laten kiezen én beoordelen. Scholen kunnen een pakket bestellen met leuke leesschriften, stemposters en boekenleggers. De handleiding wordt online geplaatst.

Meer weten?

Kik voor meer informatie over de lessen en programma’s voor leesonderwijs op onderwijs.cpnb.nl of stel je vraag via support@cpnb.nl

Nieuwsbrief