Onderwijs

Een schooljaar vol leesplezier!

Alles op één plek!

Alle materialen en lessen voor op school en de kinderopvang staan op onderwijs.cpnb.nl. Als organisatie kun je hier een account aanmaken om lesmateriaal te bestellen en later ook te gebruiken.

De Nationale Voorleesdagen

Bij alle boeken van de Prentenboek Top 10 zijn lessen ontwikkeld. Scholen kunnen het lespakket én een Versier je klas- pakket in het voorjaar bestellen. Naast het pakket krijg je ook toegang tot de online materialen op onderwijs.cpnb.nl met extra tips en knutselideeën!

Op de website staan lessen voor basisschool en kinderopvang. Deze lessen kun je zien na aankoop van een pakket of als je een code hebt ontvangen midden november.

Nederland Leest Junior

Elk jaar wordt bij het thema van Nederland Leest een boek gekozen dat je met de hele klas kunt lezen, in groep 7-8 van de basisschool en in de onderbouw van het vmbo. In 2022 is dat De regels van drie van Marjolijn Hof. De boeken zijn per 32 exemplaren te bestellen in een Nederland Leest-uitgave. Een uitgebreide lesbrief met veel aandacht voor praten over boeken, en een uitgebreide uitwerking vanuit het boek over het thema wordt gratis op onderwijs.cpnb.nl aangeboden.

Kinderboeken­week

Voor de Kinderboekenweek ontwikkelt Stichting CPNB elk jaar een compleet nieuw lespakket bij 20 Thematitels, het Kinderboekenweekgeschenk en het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De lessen worden gemaakt door ervaren lesschrijvers in samenwerking met Malmberg, Zwijsen en Prowise. De Kinderboekenweek is dit jaar Gi-ga-groen! en daarom zijn er speciaal buitenlessen ontwikkeld door OERRR. Bovendien werken we samen met Kinderen voor Kinderen om de Kinderboekenweek extra feestelijk te starten! Het lespakket en Versier je klas-pakket bestellen scholen in het voorjaar. Naast het pakket worden extra lessen, printbladen en materialen voor het digibord op onderwijs.cpnb.nl geplaatst.

Kinderjury

Tijdens de Leesweken van de Kinderjury leren kinderen boeken kiezen, vinden ze nieuwe lievelingsboeken en -schrijvers, en mogen ze hun mening geven. Scholen kunnen een pakket bestellen met leuke leesdagboeken, stemposters en boekenleggers. De handleiding wordt online geplaatst.

Meer weten?

Kik voor meer informatie over de lessen en programma’s voor leesonderwijs op onderwijs.cpnb.nl of stel je vraag via klantenservice@cpnb.nl.

Nieuwsbrief