Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

06 Cowboys in Porsches en Ferrari's

Het boek zou al eind vorig jaar verschijnen. Maar als schrijven niet je core business is, kan het herschrijven wel iets langer duren dan verwacht. Maar deze maand ligt dan eindelijk het boek 06 Cowboys in de winkel, waarin voormalig marketingdirecteur Fred Saueressig de opkomst en ondergang noteert van een van de grootste sekslijnenplatforms van Europa.

Fred Pieter Saueressig (1962) werd geboren in Amsterdam. Na een studie marketing was hij communicatiedirecteur bij diverse grote bedrijven. In 1987 stapte hij in de wereld van de sekslijnen.

Het bedrijf waar hij voor werkte, Teleholding, was er heel snel bij, toen de 06-business losbarstte. De lijnen van (toen nog) PTT raakten overbezet en het geld stroomde met bakken binnen. Er werden dure kantoren gehuurd, net als auto's, boten en wel zeer persoonlijke assistentes. Het zakenblad Quote berichtte er in 2003 al uitgebreid over.  Het tijdschrift bracht een artikel vol met sappige details over decadente uitspattingen vol drank, drugs en Yab Yum-bezoek. Er was een bizarre anekdote over de aandrang om ongecontroleerd Ferarri's en Porsches te kopen. Op de even dagen zou een van de directeuren een Porsche 928 S rijden en op de oneven dagen een Ferrari 328 GTS.

De personeelsuitjes van Teleholding waren legendarisch en mochten wat kosten. De kennis van de business werd gebruikt om verder uit te breiden in het buitenland. Het geld mocht dan tegen de plinten klotsen, het werd nog veel sneller uitgegeven aan lunches, drank, vrouwen, golddiggers, feesten en de nacht apotheek. Het bedrijf steeg qua omzet naar ongekende hoogten, maar de fatale ondergang was onontkoombaar. Saueressig heeft Quote laten weten toegang te hebben tot de boekhouding van de failliete 06-firma. Hij kreeg dat per toeval in bezit via een vriend die in de opslag werkte en stuitte op de boedel.Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 06 Cowboys in Porsches en Ferrari's

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken