Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

10 leestips voor de zomervakantie voor hem

door Hebban Crew 1 reactie
De vakantiekoffer is bijna ingepakt of de tuinstoel staat precies op de goede plek om wat zonnestralen mee te pikken. Toch is er iets dat mist... Ja, een boek! Welke boeken werden als uitstekend beoordeeld door onze recensenten en welke klassiekers zijn geschikt om deze zomer in te verdwijnen? Hebban helpt je door leestips op maat te geven: voor haar, voor hem en voor YA.

Vijf sterren-tip: Slaap van Matthew Walker

Waarom slapen we? En waarom is gebrek aan slaap zo schadelijk? Tot voor kort had de wetenschap daar geen antwoord op, maar de laatste twintig jaar heeft een explosie aan nieuw onderzoek veel kunnen verhelderen omtrent een van onze meest fundamentele levensbehoeften. In Slaap legt hersenwetenschapper en slaapexpert Matthew Walker uit waarom slapen en dromen van levensbelang zijn. Dit boek kan je leven ingrijpend veranderen.

Hebban recensent Marjan is helemaal bijgepraat over het fenomeen 'slaap' na het lezen van dit boek: 'Vragen die de lezer bezig zullen houden na het vergaren van alle informatie uit dit boek. Met behapbare onderzoeken en noten onderaan de bladzijde, een appendix met slaaphygiëne-tips en een register. Nergens is dit boek slaapverwekkend!

Lees de volledige recensie hier.
 

Vijf sterren-tip: Loyaliteit van James Comey

James Comey werd in 2013 door president Obama benoemd tot directeur van de FBI en in 2017 door president Trump ontslagen. In Loyaliteit, Waarheid, leugens en leiderschap kijkt hij terug op belangrijke momenten in zijn carrière, van de beginjaren waarin hij onder leiding van Rudy Giuliani de New Yorkse maffia aanpakte, tot de sleutelrol die hij recentelijk vervulde in de onderzoeken naar de e-mails van Hillary Clinton en de connecties van het Trump-campagneteam met Rusland. Steeds stelt hij daarbij de vraag: wat is goed leiderschap?


'James Comey laat de lezer heel dichtbij komen. Hij benoemt alles en iedereen met naam en toenaam, en verbergt niets. De manier waarop hij vertelt, zorgt dat je aan de pagina’s gekluisterd blijft. Een diep integer mens waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen,' concludeerde Hebban recensent Jeanette na het lezen van dit actuele boek.

Lees de volledige recensie hier.
 

Vijf sterren-tip: Musch van Jean-Marc van Tol

Musch is het eerste deel van een trilogie over het leven van Johan de Witt (1625-1672). Het is een caleidoscopisch boek waarin vanuit verschillende personages en perspectieven de gebeurtenissen van het wonderlijke jaar 1650 worden beschreven. Veel van de bronnen, zoals de brieven van Johan de Witt, de berijmde memoires van Jacob Cats, de dagboekfragmenten van de Loevesteinse gevangenen en de getuigenissen van betrokkenen, zijn authentiek. Leemten in de bronnen - veel stukken zijn vanwege compromitterende inhoud vernietigd - zijn door Jean-Marc van Tol aangevuld.


Hebban recensent Marvin was onder de indruk van de wereld die geweest wordt in het eerste deel van een trilogie. Liefhebbers van historische ficitie opgelet: Johan de Witt spreekt tot de verbeelding. Dit bijzonder interessante en aantrekkelijk geschreven en vormgegeven boek zal daar alleen maar toe bijdragen. 

Lees de volledige recensie hier.
 

Vijf sterren-tip: De buitenstaander van Stephen King

Wanneer het misbruikte en levenloze lichaam van een elfjarig jongetje wordt gevonden, wijzen ooggetuigen en forensisch materiaal onmiskenbaar in de richting van de populaire coach van het plaatselijke Little League-team. Maar de verdachte, die met groot machtsvertoon wordt gearresteerd, heeft een waterdicht alibi. Detective Ralph Anderson raakt na verder onderzoek ook overtuigd dat hij inderdaad buiten de stad was. Hoe kan hij dan tegelijkertijd op twee plekken zijn geweest?


Stephen King staat garant voor een verbazingwekkende roadtrip verspreid over een flink aantal pagina's. Hebban recensent Guy ging mee op reis en las de laatste thriller van de meester van de horror: 'In elf duidelijk omlijnde delen, telkens onderverdeeld in korte hoofdstukken, ontvouwt zich een verhaal dat je werkelijk niet loslaat. De constante perspectiefwisselingen houden je gegijzeld, vastgeketend aan het boek. Van de plotwendingen krijg je niet genoeg, je wil steevast meer.'

Lees de volledige recensie hier. 

Vijf sterren-tip: Het eeuwige leven van Matt Haig

De 41-jarige geschiedenisleraar Tom Hazard ziet eruit als een normale man, maar leeft door een ongewone aandoening al eeuwenlang. Hij is overal geweest, heeft alles meegemaakt, is talloze malen van identiteit veranderd. Hij wil nu vooral een gewoon leven, net als ieder ander. Hij mag alleen niet verliefd worden...


Een roman die juist in tijden van onze vlugge maatschappij je even alles doet vergeten volgens Hebban recensent Marvin: 'De schrijver laat zien dat zelfs een ervaren “lever” pas echt ten volle leeft als hij het verleden een plaats geeft. In een tijd van plastische chirurgie, botox en Photoshop biedt Haig een verfrissende en alternatieve kijk op de drang naar eeuwige jeugd en een lang leven.' 

Lees de volledige recensie hier. Ook werd deze roman besproken in een aflevering van Boekenpraat.

Lees je liever een ouder boek of ontdek je graag een klassieker? Lees dan verder op de volgende pagina.Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 10 leestips voor de zomervakantie voor hem

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken