Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

1.000.000 bezoekers

door Hebban Crew 7 reacties
Boekensite Hebban.nl heeft afgelopen weekend haar miljoenste bezoeker geteld. Nederlands populairste lezerscommunity opende eind mei 2014 haar virtuele deuren. Donderdag gaat op de site de Nederlandse Thriller 10-daagse van start waaraan meer dan veertig misdaadauteurs hun medewerking verlenen.

Hebban.nl is een lezerscommunity én redactionele boekensite ineen. Een professionele redactie verzorgt het dagelijkse boekennieuws over de populairste genres, gidst lezers door het enorme boekenaanbod en organiseert regelmatig winacties en leesclubs. ‘De lezer staat centraal op Hebban,’ aldus hoofdredacteur Sander Verheijen. ‘Hebban is wat dat betreft een soort Facebook voor boekenlezers. Je kunt op Hebban alles en iedereen volgen: auteurs, je favoriete genres, recensenten, uitgevers, boekhandelaren, en natuurlijk andere lezers. Zo maken we het heel leuk en interactief om je volgende favoriete boek of auteur te kunnen ontdekken.’

Hebban-lezers kunnen hun gelezen en nog te lezen boeken organiseren en favorietenlijstjes bijhouden. Er staan in totaal al 250 duizend boeken op alle Hebban-boekenplankjes. 

Inmiddels telt Hebban meer dan 30.000 leden en zijn er zo’n 150 auteurs actief op het platform. Sinds kort biedt Hebban onder de naam Hebban Pages de mogelijkheid aan uitgeverijen, boekhandels, literaire evenementen, bibliotheken, leesclubs en fanatieke lezers om minisites te openen op het populaire lezersplatform. Zo zijn er al fanpages te vinden voor Camilla Läckberg en Corine Hartman en zijn uitgeverijen als LebowskiBlossom Books,Harlequin en Meridiaan uitgevers, en een handvol boekhandels gestart met een eigen Hebban Page.

Hebban wordt maandelijks 150 duizend keer bezocht, goed voor circa 650 duizend pageviews.

NEDERLANDSE THRILLER 10-DAAGSE 
Van 19 tot en met 28 februari wordt op Hebban de tweede editie van de Nederlandse Thriller 10-daagse  georganiseerd. Verheijen is wederom initiatiefnemer van het online evenement. De eerste editie was in 2013, toen Verheijen nog hoofdredacteur was van Crimezone.nl, de thrillersite die sinds vorig jaar deel uitmaakt van Hebban. Meer dan veertig Nederlandse en Vlaamse misdaadauteurs zegden hun medewerking toe, waaronder Marion Pauw,Michael BergCorine HartmanTomas RossInge IpenburgCharles den TexBram Dehouck en Hebban Crimezone Debuutprijs-winnares Bronja Hoffschlag. Zij leveren korte verhalen, columns of doen mee aan een interviewestafette georganiseerd door het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs. Lezers kunnen dagelijks meedoen aan de ThrillerQuiz van genrespecialist Peter Kuijt en hebben inspraak in de totstandkoming van de eerste Canon van de Nederlandse Misdaadliteratuur. Hebban vroeg toonaangevende thrillerrecensenten in Nederland input te leveren voor de lijst waarop de belangrijkste Nederlandstalige misdaadromans in de geschiedenis een plekje zullen gaan krijgen.

Naar de thriller 10-daagse >Over de auteur

Hebban Crew

1927 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: 1.000.000 bezoekers