Advertentie

Hebban vandaag

Giveaway /

12 jaar slaaf: Win het boek én de film

door Daphne van Rijssel (crew) 1 reactie
Dat boek en film goed samengaan blijkt uit films als 'Harry Potter', 'The Hunger Games', 'Turks Fruit' en de actuele film 'Gone Girl'. Ook de boekverfilming van '12 years a slave' trok vele bioscoopbezoekers. Goed nieuws voor Hebban-leden: in samenwerking met Uitgeverij Atlas Contact mogen we 3 pakketjes verloten bestaande uit zowel het boek '12 jaar slaaf' als de DVD '12 years a slave'.

Toen Bianca Rigter, de Nederlandse vrouw van regisseur Steve McQueen, de autobiografie van Solomon Northup las, moedigde ze haar man aan dit boek te verfilmen. Scenarioschrijver John Ridley gebruikte het boek als bron voor het schrijven van een filmscenario en McQueen nam de regie op zich. Dit jaar won 12 years a slave met een ruime meerderheid van de stemmen de Parel voor de Beste Boekverfilming 2014. Eerder won de film ook al de Oscar voor Beste Film en een Golden Globe.

 'Ik was stomverbaasd dat ik nog nooit van dit boek had gehoord. Voor mij is het even belangrijk als het dagboek van Anne Frank.' - Steve McQueen

Over dit boek:

Solomon Northup, in 1808 als vrij man geboren in New York, wordt in 1841 ontvoerd en in het Zuiden verkocht als slaaf. Twaalf jaar lang werkt hij op plantages in Louisiana, vaak onder de meest wrede omstandigheden, altijd in de hoop zijn vrijheid terug te winnen. In 1853 komt Northup eindelijk vrij. In datzelfde jaar verschijnt '12 jaar slaaf', zijn eigen aangrijpende relaas van zijn gevangenschap in een van de donkerste periodes uit de Amerikaanse geschiedenis. Het boek slaat direct in als een bom en opent vele Amerikanen de ogen voor de onmenselijkheid van het slavernijsysteem.

Bekijk hier de trailer:


Kans maken op een boek+ DVD pakket? Doe mee met deze giveaway!


Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

5 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: 12 jaar slaaf: Win het boek én de film

 

Gerelateerd

Over

Solomon Northup

Solomon Northup

Twaalf jaar slaaf is het waargebeurde verhaal van Solomon Northup (1808-186...