Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

22 x Young Adult-standalones voor dit najaar

door Lindy (Hebban Crew) 12 reacties
Het najaar staat weer bol van de veelbelovende YA-boeken in alle genres - van contemporary tot thriller - en van debutant tot bestsellerauteur. In dit artikel zetten we er 22 voor je op een rij: welke ga jij lezen?

September

67 seconden - Jason Reynolds: deze roman in vrije versvorm vertelt het verhaal van Will, wiens broer net is vermoord. Hij staat in een lift, heeft een pistool in zijn broekband en zint op wraak. 
Wat als dit het is - Adam Silvera & Becky Albertalli: in deze eerste samenwerking tussen twee populaire YA-auteurs vinden twee jongens elkaar in New York. Een romance ontstaat, maar wat als het toch niet werkt?     
Romeo en Julia - bewerkt door Tiny Fisscher: Het wereldberoemde verhaal van Shakespeare werd door Fisscher tot een toegankelijke versie bewerkt voor de nieuwe reeks ‘Wereldklassiekers’ van Blossom Books. Met prachtig omslag!
Liefde en geluk - Jenna Evans Welch: Met een gebroken hart en haar eigen naaktfoto’s op het internet als bagage gaat Addie samen met broer Ian en de Ierse Rowan op roadtrip door het sprookjesachtige Ierland.
Het juiste spoor - Marieke Nijkamp en Corinne Duyvis: Schrijfvriendinnen Nijkamp en Duyvis bundelden letterlijk hun krachten voor dit boek, waarin een vervolgverhaal op Op de rand van het niets te vinden is, en een spannende thriller van de hand van Nijkamp.  

Oktober

Een bijna eindeloze afstand - Tahereh Mafi: Bestsellerauteur Mafi schreef voor het eerst een contemporary, geïnspireerd op haar ervaringen als een moslimtiener na de aanslagen van 9/11.
Fright Night - Maren Stoffels: Dit 14+ verhaal van Stoffels is precies op tijd voor Halloween: een groepje vrienden brengt de nacht door in een bos, waar ze worden geconfronteerd met hun grootste angsten.
Merel - Sarah Moon: deze debuutroman gaat over de stille, eenzame Merel, die een swingende manier ontdekt waarop ze zichzelf kan zijn en tóch in contact kan komen met anderen.
Mooie vreemden - Elizabeth Klehfoth: De zeventienjarige Charlie moet opdrachten uitvoeren om bij het geheime genootschap van haar kostschool te komen, maar ontdekt dat dat de verdwijning van haar moeder tien jaar geleden daar misschien mee verbonden is.
Zij en ik - Nic Stone: Eén verhaal, drie kanten: twee meisjes en een jongen komen in een ingewikkelde driehoeksverhouding terecht. Jupiter en haar buurjongen zijn al elf jaar beste vrienden, maar alles verandert als de mooie Rae hun leven instapt.
De laatste halte - Wendy Brokers: Een thriller waarin vier tieners met hun klas op werkweek naar Londen gaan. Terwijl ze een onverwachte vriendschap smeden, veranderen de straten van de hoofdstad in een terroristisch toneel.  
#SweetSixteen - Marlies Slegers: Een spannende en actuele novelle voor 13+ over een zestienjarige vlogster die het helemaal voor elkaar heeft, maar langzamerhand de regie over haar leven verliest. Haar volgers lijken steeds vaker te bepalen wat er gaat gebeuren.  

November

Festival - Iris Hermans: Na haar eindexamen gaat Anna naar Barcelona om Spaans te leren. Maar ze leert ook dat schuldgevoel gewoon met je meegaat. Waar je ook naartoe gaat.
En ik was zijn held - Rindert Kromhout: Kromhout schreef eerder al de toegankelijke volwassenenroman Een Mann, over de zoon van Thomas Mann. In deze YA-roman schrijft hij opnieuw over de jonge schrijver Klaus, fel criticus van Hitler, die in het voorjaar van 1933 in vrijwillige ballingschap gaat in Parijs en Amsterdam en het antifascistische literaire tijdschrift Die Sammlung begint.
Mermaid - Lousie O'Neill: deze hervertelling van De kleine zeemeermin brengt het verhaal opnieuw tot leven. De zeventienjarige meermin Gaia mag voor het eerst naar de oppervlakte zwemmen en wordt meteen verliefd op een mensenjongen.
Tijdbom - Joelle Charbonneau: Een groepje leerlingen moet overleven nadat er een bom op school is ontploft. Maar: een van hen is de aanslagpleger… Een nieuwe thriller van de auteur van de ‘De Test’-trilogie.
De dag van Eden - Liz Flanagan: Als de beste vriendin van Jess niet komt opdagen op school, besluit zij alles op alles te zetten om haar te vinden. Deze YA-thriller gaat ook over rouwverwerking en zinloos geweld.
Verschijning - Joany de Vries: De Vries won in 2017 de Q YA-schrijfwedstrijd en dit boek is het resultaat: Jeanne bezoekt als dochter van ‘s werelds populairste (en verdwenen) Youtube-ghosthunter allerlei spooklocaties. Maar als ze op zoek gaat naar haar moeder  stuit ze pas echt op een bovennatuurlijk mysterie.
Voor het laatst gezien - Caleb Roehrig: In deze thriller is Flynns vriendin verdwenen en iedereen denkt dat hij daar meer van weet: hij is de laatste die haar heeft gezien. Maar om haar grote geheim te bewaren moet hij de feiten verdraaien en daarmee brengt hij zichzelf in gevaar.   

December

Clean - Juno Dawson: Socialite Lexi wordt na een overdosis gedwongen opgenomen in een afkickkliniek. Maar daar ontdekt ze dat liefde misschien wel de meest verslavende drug van allemaal is.  

Januari

White rabbit - Caleb Roehrig: De zus van Rufus wordt bebloed en met het mes in haar handen gevonden naast haar dode vriendje. Ze zweert onschuldig te zijn. Samen met zijn ex-vriend gaat Rufus op zoek naar de waarheid.
Jinxed - Amy McCulloch: Ergens in de toekomst zijn baku’s (digitale huisdieren) heel normaal en het is Laceys grote droom om bij het bedrijf te werken dat hen fabriceert. Om toegelaten te worden tot de eliteschool die dat mogelijk maakt, ontwikkelt ze een eigen baku, maar Jinx lijkt anders te zijn…  Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: 22 x Young Adult-standalones voor dit najaar

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken