Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

25 woorden-thrillerschrijfwedstrijd

Lezers van Crimezone Magazine herinneren zich misschien nog de schrijfwedstrijd die we organiseerden in 2013 ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Maand van het Spannende Boek. De 25 woorden-thrillerschrijfwedstrijd gaat in de reprise en Siska Mulder trapt af.

Het is niet zonder reden dat de 25 woorden-thrillerschrijfwedstrijd nieuw leven is ingeblazen. De eerste editie leverde een ongekend hoog aantal bijzonder inventieve verhalen op. Spanning, humor, emotie... alle wapens werden in de strijd gegooid door de deelnemers. Onder de verhalen bevonden zich meerdere parels, ware aanwinsten voor het ultrakorte verhaal. De finale zelf eindigde zowaar in een heuse thriller, een Hitchcock-waardige nek-aan-nekrace waarbij uiteindelijk twee winnaars uit de bus rolden. Hun verhalen willen we je ook nu niet onthouden:

KUNSTARM - Greet Oostvogels
De deur van het vliegtuig sluit achter de laatste passagier.Hij neemt plaats ter hoogte van de vleugel. Zijn kunstarm maakt een zacht tikkend geluid.

STIL - Yvonne Franssen
Terwijl zich in de smalle steeg een donkere plas vormt, sterft in de verte het geluid van haastige voetstappen langzaam weg. Dan is het stil.

Ook bekende thrillerauteurs van eigen bodem droegen hun steentje bij. Verhalen van onder anderen Charles den Tex, Simon de Waal en Patricia Snel vormden een bron van inspiratie voor alle deelnemers. Voor deze tweede editie van de schrijfwedstrijd is Siska Mulder de grote inspirator, getuige haar verhaal:

Zelfvoldaan keek de schrijver in de lens.
Flits.
IJdelheid zou hem ooit de das omdoen.
Het schot was dan ook nagenoeg overbodig.
Maar wel raak.

Denk je dit prachtige verhaal van Siska Mulder te kunnen overtreffen? Of wil je op geheel eigen wijze je schrijverskunsten tonen?

Doe dan nu mee aan de 25 woorden-thrillerschrijfwedstrijd door je verhaal te plaatsen op de hiervoor bestemde Hebban page.Over de auteur

Jean-Paul Colin

188 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: 25 woorden-thrillerschrijfwedstrijd

 

Gerelateerd

Over

Siska Mulder

Siska Mulder

Wees gewaarschuwd. Ik schrijf psychologische thrillers die je nachtrust er niet...