Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

26 juli 2016: Verfilming René Appel genomineerd voor Parel & Harry Potter breekt records

door Hebban Crew 1 reactie
Elke werkdag sluiten we af met een overzicht van het belangrijkste, leukste en interessantste boekennieuws met vandaag onder meer: verfilmde thriller van René Appel maakt kans op de Parel, het tot boek bewerkte toneelstuk 'Harry Potter and the Cursed Child' breekt nog voor publicatie allerlei records en Duitse boekhandel geeft extra kilo handbagage cadeau.

Verfilmde thriller van René Appel genomineerd voor Parel

Schone handen, de verfilming van de gelijknamige thriller van René Appel, is één van de vijf genomineerden voor de Parel de publieksprijs voor Beste Boekverfilming. Daarnaast zijn Publieke werken (naar de historische roman van Thomas Rosenboom), Beyond Sleep (naar de roman van W.F. Hermans), De Helleveeg (A.F.Th. van der Heijden) en Knielen op een bed violen (Jan Siebelink) in de race voor de prijs.

Iedereen kan tot en met 15 september via besteboekverfilming.nl stemmen op zijn favoriet. Een dag later wordt op Film by the Sea, het festival voor film en literatuur in Vlissingen, de Parel uitgereikt aan de film waarop het meest gestemd is. De vijf nominaties zijn door bezoekers van Pathé gekozen uit het aanbod aan verfilmingen van oorspronkelijk Nederlandstalige boeken, die uitkwamen tussen 1 juli 2015 en 31 juli 2016. Vorig jaar ontving Still Alice, gebaseerd op het boek Ik mis mezelf van Lisa Genova, de Parel voor de beste Boekverfilming.

Bron: besteboekverfilming.nl

Nieuwe Harry Potter breekt records

Het tot boek bewerkte toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child breekt nog voor publicatie allerlei records. Het door J.K. Rowling geschreven en voor het boek herschreven script is volgens boekhandelsketen Barnes & Nobles in de Verenigde Staten nu al het bestverkochte boek in de voorverkoop sinds in 2007 Harry Potter and the Deathly Hallows op de markt kwam. De keten verwacht dat het boek - dat om middernacht op 31 juli wordt gelanceerd - ook het bestverkopende boek van 2016 zal worden.

Ook retailer Amazon meldt dat de Cursed Child in de voorverkoop het meest over de toonbank is gegaan, zowel in print als e-book. ‘Voor de miljoenen Harry Potter-fans is een nieuw avontuur een groots evenement’, aldus een Amazon-medewerker. Britse en Amerikaanse recensenten zijn overigens laaiend enthousiast over het toneelstuk dat sinds begin juni in Londen is te zien.

Bron: Independent

Duitse boekhandel geeft extra kilo handbagage cadeau

De Duitse luchtvaartmaatschappij Condor en Vorsicht! Buch, een marketinginitiatief van de Duitse boekenbranche, hebben een zomercampagne gelanceerd om het lezen onder de passagiers te bevorderen. Reizigers die met Condor vliegen mogen een kilo extra aan boeken meenemen in hun handbagage.

Tot en met 31 augustus verstrekken boekwinkels in Duitsland stickers met daarop de tekst Buch an Board. Als reizigers die sticker op hun koffer plakken, mogen ze van Condor hun handbagage verzwaren met boeken. Volgens Alexander Skipis, directeur van de Duitse boekverkopers en uitgeversassociatie, loopt de campagne al een maand en begint het zijn vruchten af te werpen. Alle 5.000 boekhandels in Duitsland beschikken over de campagnestickers. Het merendeel van de winkels doet aan de actie mee.

Bron: publishingperspectives.com

Lat lag voor Ilse Ruijters ‘heel hoog’ na winnen Hebban Award

Voor Ilse Ruijters was het schrijven van haar tweede thriller allesbehalve makkelijk na het winnen van de Hebban Thriller Debuutprijs in 2015 met De onderkant van sneeuw. ‘Ik ben natuurlijk heel trots op die prijs, maar daarmee heb ik de lat wel meteen heel hoog gelegd’, zegt ze in een interview met Dichtbij.nl.

Door de lat zo hoog te leggen verschijnt dan ook een half jaar later dan gepland bij The House of Books haar nieuwe thriller Later als ik dood ben. Het verhaal gaat over een meisje dat ontdekt dat haar vader in een tbs-inrichting verblijft. Ruijters was aan een heel ander verhaal begonnen. ‘Maar toen kregen we een vrouw op visite die als sociotherapeut in een tbs-kliniek werkt. Zij vertelde over liefdesrelaties binnen de kliniek. Dat vond ik fascinerend. Hoe word je verliefd op een tbs’er?’  

Bron: dichtbij.nl


Verjaardag Anke de Vries gevierd met nieuw prentenboek en heruitgaven

Kinderboekenschrijfster Anke de Vries wordt op 5 december tachtig jaar en dat feit wil uitgeverij Lemniscaat niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Er komt een nieuw prentenboek van haar hand. Daarnaast heeft De Vries vier klassiekers uit haar oeuvre herschreven voor een heruitgave.

De vijf uitgaven komen allemaal op 1 oktober op de markt. Het nieuwe prentenboek Antonia is geïllustreerd door Piet Grobler en gaat over een vogeltje dat met zijn gezang andere vogels in het bos mateloos irriteert.

Boekblad telde op Wikipedia 79 boeken van Anke de Vries. Antonia zou dus haar tachtigste boek zijn. Een publiciteitsmedewerker van Lemniscaat kon dat niet bevestigen. ‘Maar als dat waar is, zou dat helemaal mooi zijn.’

Bron: Boekblad

Giphart, John Paul White en ruim 30 nieuwe namen voor Crossing Border

Een maand na de eerste lijst aankondigingen voor de 24e editie van Crossing Border, worden meer dan dertig nieuwe namen aan de line-up toegevoegd. Eerder waren onder anderen al Michael Franti, DBC Pierre en Emiliana Torrini bevestigd. De meest opvallende namen zijn onder anderen John Paul White, die na de breuk van The Civil Wars weer een solo-album heeft gemaakt, singer-songwriter en multi-instrumentaliste Eleanor Friedberger en funk-, hiphop- en soulzangeres Xenia Rubinos. Een bijzondere gast is Antoine Leiris, de auteur van Mijn haat krijgen jullie niet. De Fransman schreef dit boek naar aanleiding van de dood van zijn vrouw bij de aanslag in het Bataclantheater in Parijs in november 2015.

De fameuze reeks Privé-domein bestaat dit jaar vijftig jaar. Sinds 1966 verschenen bijna driehonderd brieven, dagboeken en memoires van wereldberoemde schrijvers, goed voor een flink gevulde boekenkast. Op deze avond vertellen schrijvers, onder wie Ronald Giphart, Ilja Leonard Pfeijffer en Bert Wagendorp, over hun liefde voor Privé-domein en dragen ze hun favoriete fragmenten voor. Tevens worden nieuwe delen gepresenteerd van Arnon Grunberg, Ernest Hemingway en Jan Jacob Slauerhoff.

Bron: crossingborder.nl

Meer nieuws op Hebban

25 juli 2016: Waarschuwing van Daniel Silva & het belangrijkste boek van Barry Atsma
22 juli 2016: Ex-rechercheur verslaat Rowling & vijf euro korting op populaire Hebban-thriller

21 juli 2016: 'Tonio' op 13 oktober in de bios & Hugo's ma te horen op Spotify

20 juli 2016: Twilight-auteur schrijft thriller & zomerstilte in bestsellerlijst
19 juli 2016: Terlouw bezorgd om klimaatverandering & Coelho schrijft over Mata HariOver de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 26 juli 2016: Verfilming René Appel genomineerd voor Parel & Harry Potter breekt records

 

Gerelateerd

Over

René Appel

René Appel

Ik ben schrijver van misdaadromans, als zodanig waarschijnlijk bij veel lezers b...

Ilse Ruijters

Ilse Ruijters

Ilse Ruijters (1979) schrijft psychologische thrillers. Haar debuut, De onderkan...

Anke de Vries

Anke de Vries

Anke de Vries is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Ze debuteerde in 1972 ...

Gesponsorde boeken