Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

33 boeken waarvan je moet huilen

door Sander (Hebban Crew) 11 reacties
Soms is het heerlijk om jankend met een boek op de bank te zitten. Om even zo mee te voelen met de personages uit je boek dat je eigen sores erbij verbleekt. De redactie van Hebban ging op zoek naar boeken met huilgarantie en selecteerde er 33.

Een tranentrekker kan soms al herkend worden aan de flaptekst. De opzet van een verhaal kan een klassieke, ongelukkige liefde weergeven, met al dan niet een gelukkig einde. De mooiste boeken zijn echter de onverwachte 'shockers', de intens verdrietige gebeurtenissen in het leven van een fictieveling, die je 'nee, nee!' doen roepen tegen de papieren in je hand. Je vervloekt de auteur die je dit durft aan te doen en je vraagt je vertwijfeld af wat er ook al weer zo leuk is aan boeken, als je opstaat om een nieuwe reep chocolade en nog een rol keukenpapier te pakken, zorgvuldig de spiegel vermijdend, want je haar staat in pieken op je kop, je ogen zijn rood en gezwollen, je wangen vlekkerig van de tranen en over je neus gaan we het maar niet hebben.

Maar wat is het ook fijn en lekker om zo diep in de emoties van een ander te duiken. Mee te leven met problemen die jij niet hoeft op te lossen en op het nachtkastje te leggen zijn. We zochten 33 boeken voor je die dit effect op de lezer hebben.

Deze boeken zijn bruikbaar bij de leescategorie 'Een boek waarvan je moet huilen'.

P.S. Ik hou van je - Cecelia Ahern

De volmaakte liefde vinden en dan los moeten laten. Het overkomt Holly en Gerry als Gerry op veel te jonge leeftijd door ziekte komt te overlijden. Holly is troosteloos, maar Gerry helpt haar de draad weer op te pakken met de brieven die hij voor haar achterliet. Elke maand moet ze er een openen en de opdracht die erin staat, uitvoeren. Verfilmd met Gerard Butler en Hilary Swank in de hoofdrollen, dus je kunt twee keer 'genieten'. Lees eerst het boek en kijk dan pas de film.


Julie Kibler - Kom naar huis

In 2013 verscheen deze debuutroman die alles in huis heeft om ervoor te zorgen dat je dagen het huis niet meer uit kunt vanwege rode ogen en een drupneus. De nukkige, oude dame Isabelle laat zich elke week kappen door Dorrie, een zwarte, alleenstaande moeder. Dorrie is als een van de weinige mensen in staat door Isabelle's afstandelijkheid heen te kijken. Als Isabelle stukje bij beetje ontdooit, krijgt Dorrie steeds meer te horen van het verleden van deze oude dame. Een verleden dat geluk en liefde heeft gekend, maar ook vreselijk verdriet en tragiek. Kom naar huis is een prachtig boek.

De boekendief - Markus Zusak

Een indrukwekkend, bijzonder en emotioneel boek is De boekendief, over het meisje Liesel, die meer met de Dood te maken krijgt dan een kind ooit zou mogen gebeuren. Met de Dood als verteller en een gruwelijke periode uit de Europese geschiedenis als achtergrond, maakt dit boek gegarandeerd indruk op je. Zet even door in de eerste 100 ietwat trage bladzijden van deze dikke pil, want het is de moeite waard. Dat beloven we.

Klik hier voor 33 boeken waarvan je moet huilen

 Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1056 volgers
470 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: 33 boeken waarvan je moet huilen

 

Gerelateerd

Overig

33 boeken waarvan je moet huilen

op 03 december 2015 door Hebban Reading Challenge 33 boeken 25 volgers 19 reacties 6 likes
Gesponsorde boeken