Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

4 mei: Dodenherdenking

Het is zeventig jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Vandaag herdenken we de doden. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

Dodenherdenking. Om klokslag acht uur vanavond staat Nederland twee minuten stil. Om alle oorlogsslachtoffers en omgekomenen in en sinds de Tweede Wereldoorlog te herdenken. De Nationale Herdenking vindt zoals altijd plaats op de Dam in Amsterdam, waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima ook dit jaar weer een krans hebben neergelegd. De eerste dodenherdenking werd gehouden op 9 mei 1945 op de Dam in Amsterdam.

Dodenherdenking is indrukwekkend en spreekt menigeen aan. Zo ook auteur Walraven die een boek met de titel Dodenherdenking schreef, een speurdersroman met in de hoofdrol privédetective Charlie Allard. De privédetective verscheen in 1984 voor de eerste keer in een boek. Walraven had gevoel voor humor en oog voor de actualiteit; zijn eerste boek Liever geen politie gaat over corruptie binnen het Amsterdamse politiekorps.

Dodenherdenking - Walraven

Als privédetective Charlie Allard opdracht krijgt een oud-verzetsstrijder op te sporen 'voor een reünie' ruikt hij meteen moeilijkheden. Welk zinnig mens betaalt f 2.000,- voor zo'n simpele doe-het-zelf-klus? De ellende komt prompt: al de volgende dag treft hij het bloedige lijk van zijn opdrachtgever aan. Terwijl de politie een dwaalspoor volgt, ontrafelt Charlie samen met de lastige, maar aantrekkelijke dochter van zijn ex-client, een mysterie dat hem terugvoert naar een grijs verleden. Een foto uit met '45, een spoorloos verdwenen verzetsman, de buit van een roofzuchtige SS'er en een raadselachtige vrouw voeren Allard naar de dader. Dat dreigt hem noodlottig te worden.Over de auteur

Victoria Farkas

126 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: 4 mei: Dodenherdenking

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken