Hebban vandaag

Boek van de week /

4 oktober Dierendag - de twee aartsvijanden

Ruim tien jaar geleden verschenen twee bundelingen van columns van Midas Dekkers. Eentje werd gevuld met verhalen over Dekkers' favoriete dier, de ander met verhalen over een minder geliefd huisdier.

Poot en Poes zijn vanaf 1 oktober voor het eerst samen in een bundel verkrijgbaar, de twee aartsvijanden die toch vaak merkwaardig goed samen gaan, in één band.

Midas Dekkers
Midas Dekkers is een van de bekendste biologen van Nederland en staat bekend om zijn snedige vertellingen over dierlijk, maar ook menselijk gedrag. Hij is schrijver van columns en boeken over allerhande onderwerpen. Zo verscheen vorig jaar De kleine verlossing of de lust van ontlasten. Een boek gewijd aan het alledaagse onderwerp: poep. Na aandachtspunten als bestialiteit, de dood, rood haar is dat geen vreemde eend in de bijt. Half oktober verschijnt De thigmofiel, een verhandeling over de tegenhanger van claustrofobie. De hang naar geborgenheid, zoals de kat (daar is ie weer) graag in een doos zit.

Poot & Poes
Maar nu eerst: Poot & Poes, de combinatie van twee oerkrachten, die elkaar aantrekken en afstoten. Je bent een kattenmens of een hondenmens en daar tussen in zit niets. Zegt men vaak.

Op 1 oktober, net voor Wereld Dierendag, verschijnt deze heruitgave met daarin verhalen over de krolse kater, de badpoes, de kroegtijger, de knijpkat, de slokop, de troetel, de jaguar en de huistiran. Én de poedel, de pitbull, hondentrouw en hondendrol, de speurneus en de hot dog. Ben of ken jij wel zo'n honden- én kattenmens, dan krijg je met Poot & Poes 300 bladzijden aan grappige, kritische, milde en herkenbare verhalen voorgeschoteld.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

425 volgers
426 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: 4 oktober Dierendag - de twee aartsvijanden

 

Gerelateerd

Over

Midas Dekkers

Midas Dekkers

Midas Dekkers (1946) is in de eerste plaats bioloog, maar heeft inmiddels een in...

Gesponsorde boeken