Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

5 Boekentips voor de feestdagen van Elly Koster

door Hebban Crew 2 reacties
De feestdagen komen er weer aan. Dat betekent dat we weer cadeaus moeten kopen voor onze dierbaren. Wil jij een leuk, romantisch boek geven aan iemand, maar weet je niet wat? Of zoek je juist een leuke titel voor op je verlanglijstje? Auteur Elly Koster geeft haar persoonlijke vijf boekentips.

Margit Söderholm - Als er dauw hangt komt er regen

Een prachtig verhaal dat zich afspeelt in het oude Zweden. Het is de bedoeling dat de jonge boerendochter Marit trouwt met een man die haar familie geschikt voor haar vindt. Maar Marit kiest voor Jon, een getalenteerd speelman en beslist niet degene die de goedkeuring van haar familie kan wegdragen. Jon ziet er met zijn donkere uiterlijk niet Zweeds uit en vanwege zijn bijzondere vioolspel wordt hij ook nog eens een duivelskunstenaar genoemd. Marit en Jon krijgen te maken met vooroordelen en bijgeloof en ondervinden de nodige weerstand. Maar ondanks alles blijft Marit haar hart volgen en blijken problemen overwonnen te kunnen worden. Het verhaal is altijd bij mij blijven hangen, ook al is het jaren geleden dat ik het boek heb gelezen. Waarschijnlijk komt dat omdat ik er het een en ander in herkende. Binnenkort ga ik het boek nog een keer lezen.

Nora Roberts - Het noorderlicht

Noorderlicht en Nora Roberts, daar kon ik niet omheen. De schrijfster waar ik graag boeken van lees en een titel die mij aanspreekt omdat het met het noorden te maken heeft, iets wat vanwege mijn voorliefde voor de noordelijke landen helemaal bij mij past. En als het een mooi en spannend verhaal blijkt te zijn dat zich in het ruige Alaska afspeelt en de liefde ook nog om de hoek komt kijken, dan kan het wat mij betreft niet meer stuk. Maar misschien ben ik vanwege het noordelijke tintje een beetje bevooroordeeld…

Deborah Smith - Terug naar Bear Mountain

Een ijzeren kunstwerk in de vorm van een beer is, zonder dat ze elkaar kennen en het van elkaar weten, de schakel tussen Quentin en Ursula, hun verleden en hun families. Het kunstwerk staat al jaren op het erf van de boerderij van Ursula en is vooral belangrijk voor haar autistische broer. Hij praat namelijk met de ijzeren beer. Tot op een dag Quentin verschijnt en om een voor hem belangrijke reden het kunstwerk van Ursula wil kopen. Quentin en Ursula hebben en krijgen meer met elkaar te maken dan ze konden vermoeden. Een erg mooi verhaal dat veel emotie bevat en daardoor zijn uitwerking niet mist.

Nicholas Sparks - De bruiloft

Een echtpaar is na bijna dertig jaar huwelijk steeds verder uit elkaar gegroeid. De man van het stel verzint in dit verhaal een, in mijn ogen, ultiem romantisch gebaar, in een poging zijn relatie nieuw leven in te blazen. Volgens mij hoopt iedere vrouw bij het lezen van dit boek dat haar man ook ooit op een dergelijke manier hun huwelijk een impuls zal geven. Een mooi verhaal waaruit blijkt dat je in een relatie moet proberen elkaar te blijven verrassen en vooral moet laten blijken dat je van je partner houdt en hem of haar waardeert, zelfs na tientallen jaren huwelijk.

Sophie Kinsella - Wat spook jij uit?

Een leuk en vooral origineel verhaal. Lara komt in contact met de geest van haar overleden oudtante Sadie. Deze Sadie is afkomstig uit de jaren twintig en vraagt Lara een verdwenen sieraad op te sporen. De aanwezigheid van Sadie maakt het leven van Lara er niet makkelijker maar wel een stuk leuker en interessanter op. Het verhaal bevat veel humor. Bovendien kom je zo nu en dan iets aan de weet over de manier van leven in de jaren twintig. En natuurlijk laat de liefde ook van zich spreken. Ik heb het boek met een glimlach gelezen.Over de auteur

Hebban Crew

1927 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: 5 Boekentips voor de feestdagen van Elly Koster

 

Gerelateerd

Over

Elly Koster

Elly Koster

Lezen en schrijven is iets waarmee ik altijd al bezig ben geweest. Daarnaast heb...