Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

5 Onmisbare Wordpress Plugins

2 reacties
Naar aanleiding van mijn artikel over huishoudelijke werkzaamheden om je blog fris te houden werd mij gevraagd welke plugins ik zelf zoal gebruik op Craving Pages. Een vraag die ik vandaag voor jullie beantwoord.

Ik heb inmiddels al ruim twee-en-een-half jaar een eigen domein op Wordpress, en om die reden kan ik mijn site uitbreiden met plugins die de site prettiger maken voor zowel mijn bezoekers als voor mij. Gezien ik al een vrij kostbaar pakket heb qua hosting heb ik besloten om zoveel mogelijk gebruik te maken van gratis plugins. Dat betekent dat je de meeste plugins in dit artikel gratis kunt downloaden uit de Wordpress Plugin bibliotheek. 

Productiviteit:

Deze plugin is een lifesaver wat betreft het spamvrij houden van je site. De plugin controleert of reacties wel of geen spam bevatten en houdt mogelijke spam achter zodat je deze als beheerder kunt controleren voordat ze op je site worden weergegeven. 

Deze plugin bestaat uit een handige widget waarin je in één oogopslag kunt zien op welke dagen er reeds artikelen zijn ingepland. Dit is vooral handig wanneer je vaak vooruit werkt op je site. 

Nog een kalender? Heb je dat echt nodig Joany? Ja, want deze kalender geeft een uitgebreid overzicht van je ingeplande artikelen en staat je toe om deze middels drag&drop te verplaatsen naar een datum van keuze. Heel overzichtelijk en handig om even snel een idee op te slaan zodat je deze later verder uit kunt werken. 

Google Analytics is mijn favoriete programma om de statistieken van mijn blog bij te houden. Wat ik zo handig vind aan deze plugin is dat ik niet langer hoef in te loggen op mijn Google Analytics dashboard om mijn statistieken te bekijken. Alles staat gewoon op mijn Wordpress dashboard. Heel erg fijn en overzichtelijk.

Ik gebruik de Ultimate Book Blogger plugin nu een paar maanden en ik ben helemaal overtuigd van het nut van deze applicatie. Dankzij deze plugin is het voor mij veel gemakkelijker om recensies te plaatsen - vooral de opmaak van mijn recensies is erdoor op vooruit gegaan (vind ik). 
Ook vind ik het super handig dat ik geen omkijk meer heb naar mijn recensie-archief. Door alle velden goed in te vullen worden al mijn recensies automatisch geordend. Je kunt zelf kiezen - of je bezoekers laten kiezen - op welke volgorde ze je recensies willen weergeven: alfabetisch is een optie, maar je kunt ze ook ordenen op waardering, genre, of op serie/reeks. Zo handig!

De volgende keer zal ik jullie wat meer vertellen over de plugins die ik gebruik voor de opmaak van mijn blog. Ondertussen ben ik erg benieuwd naar jullie favoriete Wordpress plugins. Over de auteurReacties op: 5 Onmisbare Wordpress Plugins

 

Gesponsorde boeken