Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

5 thrillers van boek naar het witte doek

door Soraya Vink (crew) 10 reacties
Vaak al bloedstollend op papier, maar deze thrillers worden nog huiveringwekkender op het witte doek. Hebban selecteerde vijf boeken die in 2017 en 2018 te zien zijn op televisie of in de bioscoop.

1. Murder on the Orient Express

Agatha Christie geldt vandaag de dag nog steeds als de koningin van de detectiveroman; ze schreef 80 detectives, ruim 200 korte verhalen en 6 romans onder de naam Mary Westmacott. Haar meest bekende werk Moord in de Orient Express is nu opnieuw leverbaar vanwege de nieuwe release van de bioscoopfilm.

Hercule Poirot gaat mee op de Orient Express. Zijn vakantieplannen worden tijdens de reis vanuit Istanboel al snel in de war geschopt: rond middernacht strandt de trein in de sneeuw en de volgende ochtend blijkt een van de passagiers op een gruwelijke manier te zijn vermoord.
 Iedereen is een verdachte en Poirot vindt bij het ondervragen zoveel tegenstrijdigheden dat hij algauw vermoedt dat dit de meest wonderlijke moordzaak uit zijn carrière zal worden.

Deze nieuwe verfilming heeft een ware Hollywood cast die in de huid kruipt van de klassieke personages van Christie. Onder andere Johnny Depp, Penélope Cruz, Michelle Pfeiffer, Judi Dench, Willem Dafoe en Kenneth Branagh schitteren in dit misdaadverhaal.

Murder on the Orient Express is vanaf 09 november 2017 in de bioscoop.

2. The Snowman

Michael Fassbender is gekozen om de bijzondere rol van Harry Hole op zich te nemen in de allereerste verfilming van een thriller uit de pen van de Noorse bestsellerauteur Jo Nesbø. The Snowman, het zevende deel uit de reeks rond de controversiële rechercheur uit Oslo, heeft een ijzingwekkende trailer die veelbelovend is.

Een gespecialiseerde misdaadeenheid onder leiding van Harry Hole onderzoekt de vermissing van een vrouw tijdens de eerste sneeuwval. Samen met een briljante rekruut weten ze de vermissing te linken aan jarenoude moorden.

De onthaal in de Verenigde Staten heeft nogal wat losgemaakt bij critici en lezers. Negativiteit komt vooral op het bordje van de Zweedse regisseur Tomas Alfredson (onder andere bekend Tinker Tailor Soldier Spy, de verfilming naar het gelijknamige boek van John le Carré), die wel een aantal redenen voor de kritiek kan bedenken: hij viel laat in voor de beoogde regisseur in dit project, Martin Scorsese, en voor de opnames in Noorwegen was daardoor te weinig tijd.

Vanaf volgende week kunnen de Nederlandstalige fans van de boeken van Nesbø zelf oordelen of er een oogje dichtgeknepen kan worden bij de locatiefouten, die door Noorse critici bijvoorbeeld worden aangehaald in hun recensies. 

The Snowman is vanaf 02 november 2017 in de bioscoop.

3. Mr. Mercedes

De lezer kan niet om de verfilmingen van Stephen King heen de afgelopen tijd. De lijst krijgt binnenkort nog meer toevoegingen, want de trilogie thrillers rond de gruwelijke Mercedes moordenaar krijgt een tweede seizoen in de vorm van een televisie serie.

In Mr. Mercedes rijdt er een gek in op een groepje werkzoekenden aan een banenbeurs. Een aantal mensen sterven, en een heleboel mensen raken ernstig gewond. Politierechercheur Bill Hodges wordt op de zaak gezet. Hodges werkt tot aan zijn pensioen aan de zaak, maar raakt geen stap dichter bij de dader. Enkele jaren na zijn pensioen heeft Hodges het moeilijk en denkt hij eraan om uit het leven te stappen, wanneer de Mercedes-killer contact met Hodges opneemt om hem het laatste duwtje in de rug te geven om zelfmoord te plegen. Hodges gaat niet mee in het zieke spelletje van de Mercedes-killer en besluit terug op onderzoek uit te gaan om een nieuwe slachtpartij te voorkomen. 

De serie heeft een bijzonder team, zo zorgt thrillerschrijver en scenarist Dennis Lehane voor het script. 

Het tweede seizoen van Mr. Mercedes is in de Verenigde Staten te zien vanaf februari 2018.

4. The Girl in the Spider's Web

De Amerikanen geven het liefst hun eigen draai aan het Millennium-universum van Stieg Larsson en verfilmden al eerder The Girl with the Dragon Tattoo (2011) met Daniel Craig als journalist Mikael Blomkvist. Hoewel eerdere berichtgeving aangaf dat Craig zou terugkeren in nog twee delen als Blomkvist, werd zijn verzoek om een loonsverhoging niet ingewilligd door de crew waardoor een terugkeer werd uitgesloten.

Nu is het eerste boek van David Lagercrantz aan de beurt, in Nederland verschenen als Wat ons niet zal doden, en is er een nieuwe Lisbeth Salander aangewezen: in The Girl in the Spider's Web is Claire Foy (bekend van haar rol als koningin Elizabeth in de Netflix serie The Crown) geselecteerd. De film krijgt mogelijk een Nederlands tintje. Variety maakte een aantal dagen geleden namelijk bekend dat Sylvia Hoeks na Blade Runner 2049 opnieuw in een Amerikaanse productie te zien zal zijn. 

The Girl in the Spider's Web is vanaf 19 oktober 2018 te zien in de Amerikaanse bioscopen.

5. Annihilation

In 2013 werden de filmrechten van de Southern Reach-trilogie van Jeff VanderMeer gekocht door Paramount Pictures. De verfilming van het eerste deel is eindelijk voltooid en vanaf volgend jaar te zien op het witte doek met een ware sterrencast, onder andere Nathalie Portman en Jennifer Jason Leigh.

In Annihilation, in Nederland verschenen onder de titel Vernietiging, reist de lezer mee met een groep die bestaat uit vier vrouwen: een antropologe, een landmeter, een psychologe en een introverte, zeer intelligente biologe. Hun missie is om het terrein in kaart te brengen. Zij ondergaan de twaalfde expeditie naar deze ongerepte wildernis, aangezien voorgangers nooit meer terugkeerden of binnen een maand na hun terugkeer stierven door een zeer agressieve vorm van kanker. Maar het zijn hun eigen geheimen die het lot uiteindeijk zullen bepalen.

Annihilation is vanaf 28 februari 2018 te zien in de Engelse bioscopen.


Welke thriller zie jij nog graag een keer op het witte doek of naar welke verfilming kijk jij het meest uit? Laat het weten in een reactie onder dit artikel!Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: 5 thrillers van boek naar het witte doek

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken