Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

5x lezen voor de verfilming

door Soraya Vink (crew) 39 reacties
In de zomer heb je alle ruimte en gelegenheid om een boek te lezen. Lees je liever eerst het boek om dan later de film te kijken? Dit najaar komen veel boekverfilmingen uit! Hebban selecteerde de meest spraakmakende verfilmingen die je binnenkort via een streamingsdienst of op het bioscoopdoek kan bewonderen.

Het puttertje van Donna Tartt

Haar dood was mijn schuld. Anderen zijn altijd een beetje te snel geneigd geweest me te verzekeren dat dat niet zo was, want ja: nog maar een kind, wie had het kunnen weten, vreselijk ongeluk, puur pech, het had iedereen kunnen overkomen, allemaal helemaal waar, maar ik geloof er geen woord van. 


Een klassieker die veel lezers op hun leesplankje zullen hebben, krijgt nu eindelijk een verfilming. De filmrechten werden in 2014 al verkocht, waarna het productieproces over de jaren heen werd uitgerold. Enkele scènes werden ook in Amsterdam opgenomen.

Het puttertje gaat over een jongen, genaamd Theo Decker, die op jonge leeftijd zijn moeder verliest bij een bomaanslag van het Museum of Modern Arts. De enige tastbare herinnering aan het voorval is het schilderij van het puttertje. Steractrice Nicole Kidman heeft de belangrijke rol van Samantha Barbour, de vrouw die Theo adopteert, gekregen in de verfilming. 

Vanaf 10 oktober 2019 in de Nederlandse bioscoop.


De vrouw in het raam van A.J. Finn

Anna Fox woont alleen, ze verlaat haar huis in New York bijna nooit. Ze drinkt de hele dag door, kijkt oude films en bespioneert haar buren. In het huis tegenover Anna woont sinds kort een gezin: vader, moeder en tienerzoon. Alles lijkt bij hen perfect, maar op een nacht ziet Anna uit haar raam iets wat ze beter niet had kunnen zien.


De Amerikaan A.J. Finn vond de inspiratie voor zijn debuutthriller in de 'film noirs' van Alfred Hitchcock, met als grootste bron de speelfilm Rear Window. In een interview met Hebban verklaarde hij: ‘Fox Studios heeft de rechten van mijn boek gekocht voor 1 miljoen dollar, normaliter worden de rechten van een boek afgekocht voor een bedrag van 100.000 dollar. De hoogte van het bedrag gaf meteen aan dat ze snel wilden schakelen.’ 

In deze film struikel je bijna over de grote sterren; Amy Adams, Julianne Moore en Gary Oldman maken bijvoorbeeld hun opwachting. Actrice Amy Adams kon na dit project meteen door met een andere thriller door te spelen in een verfilming van Gillian Flynn.

Vanaf 24 oktober 2019 in de Nederlandse bioscoop.


Dr. Sleep van Stephen King

Danny is een van die mensen die zeggen dat ze nooit als hun vader zullen worden. Maar natuurlijk is de inmiddels veertigjarige Danny net zo verslaafd aan drank als zijn vader Jack ooit was.


De befaamde opvolger van The Shining krijgt nu ook een verfilming. In Dr. Sleep is Danny Torrance inmiddels volwassen en heeft hij bovenaardse krachten ontwikkeld waarmee hij stervenden bijstaat in hun reis naar de dood. Acteur Ewan McGregor zal de hoofdrol spelen in deze film, die veertig jaar na alle gebeurtenissen in The Shining is gesitueerd. Regisseur Mike Flanagan werkt nauw samen met schrijver Stephen King om de verfilming op de juiste manier vorm te geven, aangezien King destijds niet onder stoelen of banken schoof dat hij niet geheel tevreden was met de verfilming van The Shining uit 1980. 

Vanaf 30 oktober 2019 in de Nederlandse bioscoop.
Little Women (Onder moeders vleugels) van Louisa May Alcott

Wie kent ze niet? De lieftallige Meg, kwetsbare Beth, lichtelijk verwende Amy en natuurlijk de getalenteerde tomboy Jo die anderhalve eeuw na haar literaire geboorte nog steeds talloze schrijfsters en andere vrouwen inspireert, zoals J.K. Rowling en Barbara Kingsolver. 


Deze roman is losjes gebaseerd op de kindertijd van de schrijfster, binnenkort ook te zien als verfilming. Met prominente rollen voor onder andere Meryl Streep en Emma Watson. Hoewel de film al in 2013 is aangekondigd, zijn er verder nog weinig details losgelaten op een paar setfoto's na die door actrice Emma Watson op haar Instagram account werden geplaatst.

Vanaf 30 januari 2020 in de Nederlandse bioscoop.


Moord op de Nijl van Agatha Christie

Hercule Poirot hoort toevallig hoe twee mensen plannen maken voor een huwelijksreis naar Egypte. Als hij een paar maanden later een bootreis maakt over de Nijl, ontmoet hij het stel bij toeval weer. De man is inderdaad op huwelijksreis, maar met een andere vrouw. En het meisje is er ook... Alleen!


Met dit filmnieuws zijn we er behoorlijk vroeg bij, maar aangezien de opnames al volop in gang zijn is er geen weg meer terug. Na het overweldigende succes van de verfilming van De moord op de Oriënt Express zal volgend kalenderjaar een nieuwe Agatha Christie worden verfilmd. Acteur Kenneth Branagh zal terugkeren als Hercule Poirot, de overige rolverdeling gonst rond in het roddelcircuit van Hollywood.

Vanaf 8 oktober 2020 in de Nederlandse bioscoop.


Voor welke van deze films breng jij zeker een bezoekje aan de bioscoop?Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: 5x lezen voor de verfilming

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken