Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

5x Mind, body, spirit

door Hebban Crew 1 reactie
Met de zomervakantie voor de deur komt het moment om aandacht te besteden aan je stressniveau. Natuurlijk kan dit omlaag! Hebban helpt je met deze non-fictie listmania op weg en je maakt kans op een exemplaar van het nieuwe boek van Deepak Chopra.

Optimale gezondheid

Deepak Chopra staat al jarenlang bekend om de bijzondere tweedeling in zijn leven: hij is spiritueel waarvoor hij zijn beginselen uit het hindoeïstische geloof haalt, maar ook gespecialiseerd als arts. In Californië leidt hij het Chopra Center for Well Being. In zijn nieuwe boek Het zelfhelend vermogen, dat hij samen schreef met Rudolph Tanzi (hoogleraar Neurologie aan Harvard University), gaat Chopra op zoek naar de ultieme verbinding tussen lichaam en geest. 

Want niet de artsen en farmaceutische bedrijven, maar jijzelf bent verantwoordelijk voor je gezondheid, aldus Chopra. Volgens deze deskundige kun je door iedere dag bewuste keuzes te maken kunnen zelf het immuunsysteem versterken, de belangrijkste pijler van ons zelfhelend vermogen. Met behulp van een actieplan van 7 dagen kun je dat bereiken, met als resultaat:

  • je natuurlijk evenwicht blijft in stand;
  • je kunt vormen van kanker en mogelijk ook alzheimer voorkomen;
  • je wordt minder afhankelijk van medicijnen;
  • je wordt gezond ouder.


Nog meer lezen van Deepak Chopra? Bekijk dan het auteursprofiel op Hebban. Chopra de bekendste en belangrijkste deskundige op het gebied van integrale geneeskunde en schreef meer dan 85 boeken.Een handleiding?

Ze staat bekend als comediénne die de boel nog wel eens op zijn kop weet te zetten, maar Ruby Wax is inmiddels ook succesvol bestsellerauteur van diverse zelfhulpboeken. In haar nieuwe boek De mens, een handleiding, geeft ze tips en tricks om ons staande te houden in een druk leven dat voornamelijk bestaat uit keuzes maken. En ja, dat levert nog wat extra druk op. Maar Ruby weet raad en geeft antwoord op de vragen waar je al die tijd mee rond hebt gelopen. Geheel op haar eigen wijze, dat wel uiteraard.

‘Waarom dit boek? Het heeft ons vier miljard jaar gekost om te worden wie we zijn – totaal briljant en toch, zou je kunnen zeggen, emotioneel achtergebleven. Kunnen we onze empathische kant zo bijspijkeren dat we onszelf en de wereld kunnen redden? Ik heb niks tegen intelligentie, maar zonder emotioneel bewustzijn helpen we elkaar en de wereld naar de kl*te. Daarom dit boek. De mens, een handleiding is de enige gids die je nodig hebt om je geest net zo vaak te upgraden als je iPhone.’ Streef het juiste doel na

Op de middelbare school dacht Emily Eshafani Smith dat het leven draaide om de zoektocht naar geluk. Die gedachte kreeg een ommekeer toen ze tijdens haar studie Psychologie leerde dat het draait om de weg naar betekenis. 'Ik weet nu dat betekenis zich openbaart in korte momenten, maar dat je die wel kunt cultiveren. Toen ik nog niet nadacht over 'ergens bij horen', zat ik tijdens een gesprek vaker op mijn telefoon te kijken. Nu zie ik dat als een afwijzing en probeer ik met mijn volle aandacht bij anderen te zijn,' legt ze uit in een gesprek met TrouwIn haar boek De kracht van betekenis stelt ze dat de westerse cultuur geobsedeerd is door geluk. Ze stelt de lezer voor aan vier belangrijke peilers waardoor het leven een zinvol karakter krijgt. Het leven is steeds leuker

Jelle Hermus begon een initiatief om een op een laagdrempelige manier het leven leuker te maken. Meteen met zijn eerste boek Steeds leuker won hij de prijs voor het Beste Spirituele Boek 2018, een project dat voortkwam uit de website soChicken.nl die hij opzette tijdens zijn studie. De weg naar een leuker leven ligt dan ook grotendeels in je eigen handen, zoals Hermus met de stelregels laat zien.

Op weg naar een beter leven:
1. Alle verandering begint bij jezelf
2. Maak je leven niet te moeilijk
3. Neem je leven niet te serieus
4. Bundel je energie en richt je op waardevolle dingen
5. Doe wat telt, en doe de rest niet
6. Over 100 jaar is iedereen je vergeten


Lees hier de Hebban recensie van Steeds leuker.Regel het zelf!

De moderne mens is gewend op zijn wenken bediend te worden. Met één muisklik kan alles besteld worden, van kakkerlakkensprays tot alpinopetjes en van diepvriespizza's tot libidoversterkers. Krijgen wat je hebt besteld, is de norm geworden en heeft een verwende samenleving tot gevolg. Psycholoog Jeffrey Wijnberg doet juist een oproep om ook de slechte dingen in het leven te incasseren, aangezien je er alleen maar sterker en weerbaarder van wordt. Realiteitsbesef met een toef geduld, aldus Wijnberg in zijn boek Dit is niet het leven dat ik heb besteld. Het boekje is voorzien van de geslaagde Sigmund-illustraties van Peter de Wit.

Lees hier de Hebban recensie van Dit is niet het leven dat ik heb besteld.Win!

Ben je benieuwd geworden geworden naar het nieuwe boek van Deepak Chopra? Op Hebban maak je nu kans op exemplaar van Het zelfhelend vermogen. Bekijk het kader rechts naast dit artikel voor meer informatie en doe mee.Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 5x Mind, body, spirit

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken