Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

7 verpletterende debuutthrillers

door Soraya Vink (crew) 15 reacties
Er zijn thrillerschrijvers die het meteen lukt om hun allereerste boek een instant bestseller neer te zetten. 'Het meisje in de trein' van Paula Hawkins zal een van de eerste titels zijn die je te binnen schiet. Hebban selecteerde 7 debuutthrillers die een verpletterende indruk maken.

1 van 2

1. Voor ik ga slapen van S.J. Watson

Het is al eventjes stil rond deze Engelse bestsellerauteur, maar in 2011 maakte S.J. Watson een succesvolle entree in het thrillergenre met zijn boek Voor ik ga slapen. Het verhaal over een vrouw die met geheugenverlies kampt, viel in de smaak bij veel jury's. Zo won Watson de John Creasy (New Blood Dagger), de Galaxy National UK Thriller & Crime Novel of the Year, de Franse SNCF Prix du Polar en de Crimezone Debuutprijs 2012. In 2014 werd het boek verfilmd met Nicole Kidman in de hoofdrol.

2. De val van Melanie Raabe

In haar thuisland Duitsland publiceerde ze inmiddels een tweede thriller, maar De val van Melanie Raabe werd een instant hit op verschillende book fairs. Het verhaal over schrijfster Linda die door een trauma haar huis niet verlaat, werd verkocht aan 15 landen. De rechten voor een verfilming zijn verkocht aan een grote filmstudio.

3. De reünie van Simone van der Vlugt

Duizendpoot Simone van der Vlugt kennen we inmiddels als een van de meest populaire schrijvers in Nederland. Na meerdere kinderboeken debuteerde ze in 2004 als thrillerschrijfster met De reünie, waarvan ruim 400.000 exemplaren werden verkocht. Een verfilming met onder andere Thekla Reuten en Daan Schuurmans volgde in 2015.

4. Hypnose van Lars Kepler

Het Zweedse auteursduo Lars Kepler, bestaande uit schrijversechtpaar Alexandra Coelho en Alexander Ahndoril, zette uitgevers wereldwijd op het verkeerde been door hun manuscript onder pseudoniem in te sturen. Drie weken nadat Hypnose in de winkel lag, werd er ’s nachts aangebeld bij het buitenverblijf van de familie. Een journalist van de Zweedse krant Aftonbladet stelde de vraag die bijna op iedereens lippen brandde: Zijn jullie Lars Kepler?
Niet veel later was het echtpaar paginagroot nieuws in de kranten en veroverde hun debuutthriller de eerste plek van de bestsellerlijst. In 2009 waren binnen enkele dagen de rechten van hun eerste thriller verkocht aan vijftien uitgeverijen en inmiddels zijn ze niet meer weg te denken in de bestsellerlijsten wereldwijd.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: 7 verpletterende debuutthrillers

 

Gesponsorde boeken