Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

7 x boekverfilmingen in najaar 2018

door Lindy (Hebban Crew) 8 reacties
Komend najaar kun je weer onderuitzakken voor het grote bioscoopscherm, want er zijn weer een aantal veelbelovende boekverfilmingen te bekijken. Van feelgood- tot thriller- en jeugdfilms: van welke (her)lees jij eerst nog het boek?

Crazy Rich Asians  

Wie niet kan wachten tot de eerste najaarsfilms in de bioscoop draaien, kan vanaf nu terecht bij de verfilming van Crazy Rich Asians. Deze roman van Kevin Kwan vormt het eerste deel in een trilogie die nog niet in Nederlandse vertaling beschikbaar is.  

Het verhaal draait rond de Amerikaans-Chinese Rachel die met haar vriend de zomer zal doorbrengen in Singapore en zijn familie zal ontmoeten. Een familie die schatrijk blijkt te zijn. Met de meest begeerde man van Azië aan haar arm is Rachel een doelwit voor velen, niet alleen voor de schoonmoeder die precies weet met wie haar zoon – niet – zou moeten trouwen.  

Crazy Rich Asians draait sinds 16 augustus in de bioscoop.    

Elvy’s Wereld: So Ibiza!  

Multitalent Jill Schirnhofer, die bekend werd met haar YouTube-video’s en later ook met haar eigen tv-programma, heeft zich naast het knutselen, tekenen en presenteren ook gestort op het schrijven van een boekenserie over Elvy. Op die serie is nu een film gebaseerd, waarin Jill ook haar acteertalent laat gelden: zij speelt zelf een rol als zus van hoofdpersoon Elvy.  

De dromerige, creatieve Elvy staat centraal in boek en film. Zij moet van haar ouders meer onder de mensen komen, dus als hippiezus Joy Elvy uitnodigt om de zomer bij haar op Ibiza door te brengen, kunnen hun ouders moeilijk nee zeggen. Elvy's tekentalent komt in So Ibiza! goed van pas als zij meedoet aan een modeontwerpwedstrijd. De rollen in So Ibiza! worden gespeeld door o.a. May Hollerman, Buddy Vedder en Irene Moors.  

Elvy’s eigen wereld, So Ibiza! draait vanaf 26 september in de bioscoop.

The Little Stranger  

The Little Stranger (De kleine vreemdeling) is een spannende roman van Sarah Waters, die met twee andere boeken (Vingervlug en De nachtwacht) op de shortlist van de Man Booker Prize en de Orange Prize te vinden was. Fluwelen begeerte, Affiniteit en Vingervlug zijn bewerkt voor televisie en nu is er dus ook een boekverfilming.  

Het is het verhaal van plattelandsdokter Faraday, die tijdens de lange en hete zomer van 1947 op bezoek moet bij een patiënt in Hundred Halls, waar zijn moeder ooit als werkster een aanstelling had. De patiënt heeft ernstige verwondingen opgelopen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar gaat samen met zijn familie ook gebukt onder onverklaarbare, bovennatuurlijke verschijnselen op het landgoed. Een psychologische thriller met horrorelementen, precies op tijd in aanloop naar Halloween.  

The Little Stranger is vanaf 27 september in de bioscoop te zien.    

Superjuffie!  

Schrijfster Janneke Schotveld mag nu ook een boekverfilming toevoegen aan haar lijst met successen: haar jeugdboekenserie over Superjuffie houdt kinderen al zeven boeken lang in de ban. De filmbewerking van deel een is in het najaar in de bioscoop te bewonderen, met o.a. Diewertje Dir als Superjuffie, Harry Piekema als meester Snor, Carly Wijs als Edna en Hassan Slaby als Hakim.  

De Superjuffie-boeken gaan over juf Josje. Die lijkt een heel gewone juf. Maar als er een dier in gevaar is, verandert ze in Superjuffie! Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een groene tornado door de lucht. Al snel ontdekken haar leerlingen haar gave, maar gelukkig beloven ze niets tegen meester Snor, de strenge directeur, te zeggen. Samen proberen ze zoveel mogelijk dieren te redden, maar kan dat wel goed blijven gaan?  

Superjuffie! draait vanaf 10 oktober in de bioscoop.    

Rafaël  

Rafaël is een roman van Christine Otten, die het verhaal baseerde op ware gebeurtenissen. Het vertelt over de Brabantse kapster Winny en de Tunesiër Nizar. Ze worden verliefd, trouwen en wonen in Tunesië als Winny zwanger raakt. Dan breekt de Jasmijnrevolutie uit. Winny besluit de oorlog te ontvluchten en in Nederland te bevallen. Maar intussen sluit Europa de grenzen voor immigranten uit Noord-Afrika. Wanneer Nazir geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken. Het verhaal haalde in 2011 zelfs het wereldnieuws. Het verhaal is verfilmd met Melody Klaver en Nabil Mallat in de hoofdrollen.  

Rafaël is vanaf 11 oktober in de bioscoop te bewonderen.      

Zwaar verliefd!

Tien jaar na het verschijnen van haar droomdebuut Zwaar verliefd! is deze roman van Chantal van Gastel verfilmd. Het enthousiast ontvangen feelgoodboek kreeg een jaar later een vervolg met Zwaar beproefd! en de serie werd compleet met het derde deel Zwaar verguld!. Nu komt er met de verfilming opnieuw een droom van de schrijfster uit. Met Barbara Sloesen en Jim Bakkum in de hoofdrollen kunnen we een heerlijke romantische comedy verwachten.   Sloesen speelt de rol van Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben (Bakkum), de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?

Zwaar verliefd! draait vanaf 11 oktober in de bioscoop.  

The Girl in de Spider’s Web  

Over deze boekverfilming zullen de meningen verdeeld zijn. De postuum uitgegeven trilogie van de Zweedse thrillerschrijver Stieg Larsson draait om de hoofdpersonen Lisbeth Salander en Michael Blomkvist, die in het verfilmde eerste deel, The Girl with the Dragon Tattoo (Mannen die vrouwen haten), gespeeld werden door Rooney Mara en Daniel Craig. In 2015 verscheen Wat ons niet zal doden, een vierde deel in de serie, geschreven door David Lagercrantz. Dat jaar werd ook bekendgemaakt dat dit boek verfilmd zou worden als The Girl in the Spider's Web, maar dat acteurs Craig en Mara niet meer hun medewerking zouden verlenen aan het filmproject. De rol van Salander wordt nu gespeeld door Claire Foy, die bekendheid verwierf met haar vertolking in de serie The Crown. Ook wordt de film opgeluisterd door een Nederlandse verschijning: actrice Sylvia Hoeks speelt de gemene tweelingzus van Salander.  

The Girl in de Spider’s Web draait vanaf 25 oktober in de bioscoop.    Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: 7 x boekverfilmingen in najaar 2018

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken