Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

7x broers in thrillers

door Soraya Vink (crew) 2 reacties
Wegens succes geprolongeerd: familie in thrillers. In navolging van zussen is het deze keer de beurt aan broers. Hebban selecteerde zeven broers in thrillers, die de verleiding van criminaliteit ook niet kunnen weerstaan.

1. De dode kamer van Bronja Hoffschlag

Beroepswerkeloze Lennart Larsen en zijn jongere broer, succesvol architect Misha, zijn in alles elkaars tegenpolen. Lennart brengt zijn dagen door met drinken, blowen en het behouden van zijn Sociale Dienst uitkering, terwijl Misha zestien uur per dag werkt. Hun ouders zijn vijftien jaar eerder omgekomen bij een auto-ongeluk en dat verlies is een kruispunt gebleken, waarop de broers beiden een andere afslag hebben genomen. Het contact tussen hen verloopt uiterst moeizaam en er gaan soms periodes van weken voorbij, waarin ze helemaal geen contact hebben. Wanneer Misha echter langere tijd zijn telefoon niet opneemt en Lennart op onderzoek uitgaat, ontdekt hij dat zijn broer ontslag heeft genomen en is vertrokken naar Amerika. 

Het is het begin van een wekenlange zoektocht, die Lennart genadeloos hard confronteert met het verleden, leugens en waarheden, geheimen, raadsels, codes, dubbele agenda’s en herinneringen. Naarmate zijn zoektocht vordert en hij steeds meer aspecten van Misha’s leven ontsluiert, komt Lennart erachter dat hij zijn broer helemaal niet goed kent en dat hij geen idee heeft waar Misha toe in staat is. 

2. Made in Sweden van Roslund & Thunberg

Drie broers bedenken een masterplan om nooit meer geldzorgen te hebben. Niet veel later vormen ze de bende achter de grootste reeks gewelddadige bankovervallen uit de Zweedse geschiedenis. Hun band werd gesmeed toen ze samen opgroeiden onder het juk van hun gewelddadige vader, een band die nu tot het uiterste wordt getest. Want lukt het ze hun steeds ambitieuzere plannen uit te voeren, en kunnen ze uit handen blijven van de politie?

Tip: lees ook het vervolg Bloedbroers.

3. De ontsnapping van David Baldacci

In het derde deel rond de reeks van seriepersonage John Puller, staat alles in het teken van familiebanden.

Wanneer een zwaar stormfront over de staat Kansas trekt, valt in Leavenworth, een van de zwaarst beveiligde militaire gevangenissen in de Verenigde Staten, de stroom uit. De situatie verergert aanzienlijk wanneer ook de back-upgenerator de geest geeft en alle celdeuren tegelijk opengaan. De volgende ochtend blijkt een enkele, zeer prominente gevangene te zijn verdwenen. In zijn cel treffen de bewakers het lichaam van een onbekende man aan.


Voormalig majoor Robert Puller was veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens hoogverraad en het in gevaar brengen van de nationale veiligheid. Zijn ontsnapping uit Leavenworth leidt tot een massale klopjacht, maar niet alleen door de autoriteiten. Special agent John Puller van de US Army's Criminal Investigative Division is net zo goed vastbesloten zijn oudere broer Robert te vinden. Maar naarmate hij verder graaft in diens verleden, komt hij steeds meer te weten over de veroordeling dat niet klopt. En er is één persoon die alles op alles zal zetten om te voorkomen dat de waarheid naar buiten komt.

4. Bloedbroeders van Guy Prieels

René Verstuyft, oorlogsheld, scherpschutter en deserteur, en zijn broer Rosse Mon, mooiprater en meisjesmagneet, vormen in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog een bende die rovend en moordend door straatarm Vlaanderen trekt. Ze zaaien terreur bij iedereen die de naam heeft er warmpjes in te zitten. 

Twee jaar lang is de 'zwarte bende' van de gebroeders Verstuyft de schrik van Vlaanderen. Klopjachten leveren niets op. Pas na de onnodige brute moord op een politiecommissaris wordt het menens. En insiders beginnen te roddelen. Wie praat topcrimineel René Verstuyft aan de galg? Zijn broer Mon die een tijdje achter de tralies vliegt? De jaloerse vrouw van een bendelid die bij René Verstuyft telkens weer een blauwtje loopt? 

5. Identiek van Scott Turow

Identiek is het verhaal van de tweeling Cass en Paul Giannis. Paul is kandidaat voor het burgemeesterschap van Kindle County en Cass komt net uit de gevangenis, nadat hij een straf van vijfentwintig jaar heeft uitgezeten voor de moord op zijn toenmalige vriendin Athena Kronon. Als Evon Miller, ex-FBI-agent en hoofd beveiliging van het Kronon-familiebedrijf met privédetective Tim Brodi de dood van Athena nogmaals onderzoekt, raakt hij verstrikt in een web van moord, seks en verraad.

6. Broers in Barcelona van Carlos Zanón

Epi Dalmau is wanhopig. Op een ochtend loopt hij met een plunjezak een armoedig café binnen in een van de mindere wijken van Barcelona. Er zijn nog vier anderen in het café: Eli's broer Álex, zijn goede vriend Tanveer, de barman en een Pakistaan die even van het toilet gebruik wilde maken. Epi pakt een hamer uit zijn tas en opent de aanval op Tanveer. Na een kort gevecht blijft Tanveer dood op de grond liggen en vlucht Epi weg. Alex en de barman besluiten om hem te beschermen en beschuldigen de onschuldige Pakistaan, die net op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. Tegelijkertijd is Epi op zoek naar Tiffany, zijn droomvrouw en de reden van de moord.

7. Het bloed kruipt van Stuart Neville

Toen de 12-jarige Ciaran Devine bekende zijn pleegvader vermoord te hebben, ging er een schokgolf door het land. DCI Serena Flanagan, toen een ambitieuze jonge rechercheur, nam Ciarans bekentenis af na dagenlang gewerkt te hebben aan het winnen van zijn vertrouwen. Hij is haar vriendelijkheid nooit vergeten – sterker nog, Flanagan is in de zeven jaar dat hij opgesloten heeft gezeten nooit helemaal uit zijn gedachten geweest.

Reclasseringsambtenaar Paula Cunningham, die nu belast is met de taak Ciaran weer te begeleiden bij zijn terugkeer in de maatschappij, vermoedt dat er meer achter de moordzaak zit dan de politie destijds heeft ontdekt. Ciarans bekentenis heeft zijn broer Thomas gered van een veel zwaardere straf, en Cunningham ziet dat Thomas nog steeds een onnatuurlijk overwicht heeft op zijn jongere broer. Als ze met haar theorie naar DCI Flanagan stapt, begint het web van leugens rond de broers te ontrafelen, met mogelijk fatale gevolgen.

Lees verderOver de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: 7x broers in thrillers

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken