Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

8 x boeken lezen vóór de verfilming

door Lindy (Hebban Crew) 14 reacties
Ook al is het voorjaar nu echt doorgebroken, je mag je gerust nog eens af en toe opsluiten in een bioscoopzaal. Voor een van de komende boekverfilmingen bijvoorbeeld: we hebben een overzicht voor je gemaakt van maar liefst acht films in alle genres!

Pet Sematary

Sinds begin deze maand kun je op het puntje van je stoel en nagelbijtend genieten van Pet Sematary, de filmbewerking van Dodenwake van Stephen King. Deze horrorfilm volgt Dr. Louis Creed (Jason Clarke) en zijn vrouw Rachel (Amy Seimetz) die samen met hun twee jonge kinderen van Boston naar het platteland van Maine verhuizen. Daar ontdekken ze op een paar stappen van hun nieuwe huis een mysterieuze begraafplaats die verborgen ligt in het bos… Wanneer het noodlot toeslaat, wendt Louis zich tot zijn vreemde buurman, Jud Crandall (John Lithgow), die een kettingreactie van onpeilbaar kwaad op gang brengt en angstaanjagende gevolgen met zich meebrengt.  

Première: 4 april 2019  

Baantjer, het begin  

Ook voor de eerste Baantjer-film kun je nu al in het rode pluche terecht. Het bekende hoofdpersonage De Cock is al even onderweg (de boekenserie telt inmiddels maar liefst 84 delen en nummer 85 verschijnt in september) en kreeg al een jarenlange televisieserie, maar in de bioscoopfilm keren we terug naar het prille begin van zijn carrière. In de roerige jaren 80 wordt rechercheur De Cock (Waldemar Torenstra) gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.  

De film Baantjer, het begin wordt gevolgd door een televisieserie, die te zien is bij RTL4 en op Videoland.   

Première: 18 april 2019  

After

Van Wattpad naar het witte doek: Anna Todd begon haar schrijfcarrière op het eerstgenoemde platform met fanfiction over Harry Styles van boyband One Direction en wist daarmee zoveel mensen te boeien dat het uitgeverijen niet kon ontgaan. De boekenserie ‘After’ telt vier boeken en is vertaald in 25 landen. Een film kon niet op zich laten wachten:   Tessa (Josephine Langford) is een leergierige studente, lieve dochter en een trouwe vriendin. Vol grote ambities voor haar toekomst begint ze aan haar eerste semester op de universiteit waar een hele nieuwe wereld voor haar open gaat.  Wanneer ze de mysterieuze Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) ontmoet valt ze als een blok voor hem en beginnen ze aan een stormachtige relatie. Hardin laat haar twijfelen aan alles wat ze dacht te weten over zichzelf en over het leven. Maar wat weet ze eigenlijk over het leven van Hardin?   

Première: 18 april 2019  

The Sun is Also a Star   

In 2015 debuteerde YA-schrijfster Nicola Yoon met Everything, everything (Alles wat je lief is, over een zeventienjarig meisje dat door haar ernstige allergieën in huis is opgesloten, maar verliefd wordt op haar buurjongen), een YA-boek waarvan de verfilming in 2017 in de bioscoop verscheen. Haar tweede boek The Sun is Also a Star (De zon is ook een ster) is inmiddels ook verfilmd. Het verhaal onderzoekt of ons leven wordt bepaald door het lot of de willekeurige gebeurtenissen in het universum.  

Natasha (Yara Shahidi) en Daniel (Charles Melton) ontmoeten elkaar beslist op het verkeerde moment. Natasha gelooft in de wetenschap, niet in het lot. En al helemaal niet dat ze haar grote liefde kan ontmoeten in een platenzaak in New York, op dezelfde dag dat ze met haar familie uitgezet zal worden naar Jamaica. Daniel is de jongen die altijd probeert aan de hoge verwachtingen van zijn ouders te voldoen. Maar dan ontmoet hij Natasha en hij heeft nog maar twaalf uur de tijd om zijn ouders teleur te stellen en haar te overtuigen van een toekomst met hém.    

Première: 16 mei 2019  

Tolkien  

De boeken van J.R.R. Tolkien behoren tot de meest gelezen verhalen ter wereld, maar wat weten we eigenlijk over de auteur van De hobbit en In de ban van de ring? De geromantiseerde film Tolkien vertelt over de vormende jaren van de befaamde schrijver (gespeeld door Nicholas Hoult) waarin hij vriendschap, moed en inspiratie vindt bij een groep mede- schrijvers en kunstenaars op school. Samen doorstaan zij liefde en verliezen en wordt de broederschap sterker met de jaren, net als Tolkiens onstuimige verkering met zijn geliefde Edith Bratt. Maar wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, dreigt de broederschap uit elkaar te vallen. Al deze ervaringen hebben Tolkien geïnspireerd om zijn befaamde verhalen over Midden Aarde te schrijven.  

Première: 6 juni 2019  

The Professor and the Madman    

The Professor and the Madman is een dramafilm gebaseerd op het boek The Surgeon of Crowthorne van Simon Winchester, dat in 1998 in Engeland verscheen. De film draagt de titels van de Amerikaanse en Canadese editie die later verschenen. Het verhaal vertelt over professor Sir James Murray (gespeeld door Mel Gibson), werkzaam aan Oxford University, die in 1879 de opdracht kreeg de eerste Oxford English Dictionary samen te stellen. Door een oproep hoopte hij voldoende inzendingen te krijgen. William Chester Minor (gespeeld door Sean Penn), voormalig legerarts maar sinds 1872 opgenomen in een gesticht wegens moord, was een van de grootste bijdragers aan het woordenboek: hij leverde duizenden citaten aan die het gebruik van woorden in zinsconstructies moeten toelichten.  

Première: 4 juli 2019  

Britt-Marie was hier    

De Zweedse auteur Fredrik Backman zag zijn boek Een man die Ove heet al vertaald worden naar het witte doek, maar nu is het ook de beurt aan zijn roman Britt-Marie was hier. Backman weet altijd bijzondere personen centraal te zetten, zo ook in dit verhaal. De 63-jarige Britt-Marie (Pernilla August) besluit haar man na veertig jaar huwelijk te verlaten. Een hele stap voor een vrouw waarvan gezegd wordt dat ze een passief-agressieve zeurkous is maar ook een groot liefhebber is van routine. Om een nieuw leven voor zichzelf te kunnen beginnen, zal ze die vastgeroeste patronen moeten doorbreken. Met een flinke dosis moed verlaat ze het huis om uiteindelijk in het kleine dorpje Borg te belanden. Daar blijkt het jeugdelftal dringend een nieuwe coach nodig te hebben. Ze zijn bereid om wie dan ook het team onder zijn hoede te geven. En wie maakt zich er dan nog druk om dat iemand de baan absoluut niet wil?  

Première: 11 juli 2019  

Artemis Fowl  

De Ierse schrijver Eoin Colfer (1965) is het brein achter de 'Artemis Fowl'-serie over de twaalfjarige, meedogenloze crimineel Artemis Fowl. Het eerste deel van deze serie verscheen in 2001 en bijna twee decennia later is de verfilming dan eindelijk te zien. Niemand minder dan Disney brengt het verhaal tot leven.  

Artemis Fowl (gespeeld door Ferdia Shaw) is een jong crimineel meesterbrein, belust op macht en geld en altijd in gezelschap van zijn boomlange bodyguard Butler. Wanneer Artemis erachter komt dat elfen bestaan, ontvoert hij kapitein Holly Short – de eerste vrouwelijke officier van de elfBI – en vraagt de elfen losgeld in ruil voor haar vrijlating. Dat stuit op grote weerstand bij het elfenvolk. Zwaarbewapend en uitgerust met de modernste computertechnologie trekken ze ten strijde, vastbesloten de misdadige plannen van Artemis in de kiem te smoren…  

Première: 7 augustus 2019    

Voor welke van deze films breng jij zeker een bezoekje aan de bioscoop?Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: 8 x boeken lezen vóór de verfilming

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken