Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

9 feelgood citytrips

door Soraya Vink (crew) 2 reacties
Zit de vakantie er weer op en wil je nog heerlijk nazomeren met een feelgoodroman die je meeneemt naar de perfecte vakantiebestemming? Hebban selecteerde een aantal titels die je een stadswandeling laat maken vanuit je luie stoel.

Stad van de liefde

Parijs en romantiek vormen een combinatie die universeel bekend is. Hangslotjes ter bezegeling van een onverbrekelijke liefde op de Pont des Arts  en in de wijk Montmartre op ‘le mur des je t'aime’ alle liefdeversklaringen in 250 verschillende talen.  

In Een week in Parijs van Rachel Hore gaat personage Fay Knox op zoek naar de oorzaak van haar vreemde flashbacks, die naar voren komen bij het horen van een Frans chanson. Hoewel ze Engeland nooit verlaten heeft, komt Parijs haar toch angstaanjagend bekend voor. Met alleen een label van een oude rugzak gaat Fay op zoek naar de waarheid.  

Ook personage Anna uit Anna & De French Kiss van Stephanie Perkins laat haar vertrouwde omgeving achter om te verhuizen naar Parijs. Gedwongen, omdat ze door haar vader naar een kostschool wordt gestuurd. Hoewel ze zich eerst doodongelukkig voelt, verdwijnt dit als ze de charmante Étienne ontmoet. Alleen heeft hij nog wel een vriendin. Maar in de Stad van de liefde moeten wensen uit kunnen komen, toch?

Als de liefde is verdwenen, kan het romantische Parijs altijd nog een troost zijn. Voor de jonge Italiaanse Viola, uit Het geheim van Montmartre van Donatella Rizatti, is dit een winkeltje in de wijk Montmartre. Als ze van eigenaresse Gisèle een baan aangeboden krijgt, lukt het Viola om haar verdriet en onzekerheid even te vergeten. Als ze de knappe Romain ontmoet, vraagt ze zich af of ze klaar is om zich open te stellen voor een nieuwe liefde.

The Big Apple

De stad die nooit slaapt is inspiratiebron voor veel feelgoodauteurs om hun personages mee te laten draaien in het snelle en vaak glamoureuze stadsleven tussen Times Square en het hippe Meat Packing District waar het nachtleven bruist. Jarenlang vormde het de setting van de populaire serie Sex and the City, waarna bedenkster Candace Buschnell navolging kreeg van veel collega's uit het feelgoodgenre.    

Lindsey Kelk is binnen het feelgoodgenre een opvallende naam in combinatie met vermelden van steden in haar boektitels. De Britse schrijfster blijkt een ware liefhebber van het verkennen van steden in haar romans. In de ‘Ik hou van…’-reeks reist seriepersonage Angela Clarke van New York, naar Hollywood, Parijs, Las Vegas en tot slot Londen om in vijf verschillende romans alle ‘highlights’ te bekijken maar daarnaast ook het datingscircuit te verkennen. Haar reis start in New York, uitvalsbasis nadat Angela haar verloofde met een andere vrouw betrapt. Enkele uren later staat ze voor een willekeurig hotel in Manhattan. New York betekent vrijheid voor Angela, ze geniet met volle teugen en date met twee mannen. Als ze een baan als blogger bij een hip tijdschrift krijgt, heeft ze haar leven weer helemaal op de rit. Haar blog is een succes en wordt door iedereen gelezen. Dus ook door haar twee dates...   

De Nederlandse schrijfster Diana Albrink is tweeëndertig en single als ze naar New York verhuist. Ze schrijft zich in op een datingsite. Aan de hand van haar dates leert ze de stad en zijn inwoners kennen. De ontmoetingen met de verschillende mannen zijn spannend, grappig en soms expliciet. In haar boek New York in 40 dates neemt Albrink de lezer mee op een persoonlijke ontdekkingsreis door New York, en in het bijzonder: de New Yorkse datingscene.

Lees verder voor Rome en AmsterdamOver de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: 9 feelgood citytrips

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken