Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

9 thrillers die je nachtmerries geven

door Soraya Vink (crew) 28 reacties
Over twee weken is het weer Halloween. Kan het voor jou niet eng genoeg zijn als je een thriller leest? Hebban selecteerde 9 boeken die je gegarandeerd nachtmerries zullen geven.

Klassieker

Het is de charme van Halloween, iedereen doet zich voor als iemand anders door zich te hullen in een gruwelijke of angstaanjagende uitdossing. Ook buiten de feestdag Halloween lopen mensen verschrikt rond dankzij het recente fenomeen van de 'horrorclown'. Stephen King, eerder al bekroond met de status als schrijver van de engste boeken, zag al veel eerder in dat clowns niet alleen voor vrolijke momenten kunnen zorgen in zijn thriller It, waarin zeven volwassenen terugkijken op een nachtmerrie zonder einde. Ze keren 28 jaar na dato terug naar Derry (Maine) om het duistere kwaad zonder naam voor eens en voor altijd uit te schakelen.

Lezers met coulrofobie (een overdreven angst voor clowns) kunnen de klassieker van King beter overslaan. 

Bovennatuurlijk

In Gebroken monsters van Lauren Beukes tast de gedreven en ervaren rechercheur Gabrielle Versado in het duister als er op een verlaten weg in Detroit een lijk wordt aangetroffen dat half jongen, half hert is. Ondertussen sluipt er door de vervallen straten en industriegebieden van Murder City een moordenaar die op zoek is naar nieuwe slachtoffers. Om een nieuwe wereld te creëren van vlees, bloed en dromen. Rechercheur Versado betreedt een wereld waarin niets is wat het lijkt.

In zijn thuisland Zweden wordt hij de Scandinavische Stephen King genoemd: John Ajvide Lindqvist. In zijn misdaadromans verwerkt hij bovennatuurlijke elementen naast de Scandinavische duisternis. De Zweedse auteur brak definitief door bij het grote publiek met zijn angstaanjagende boek Laat de ware binnenkomen, waarin de twaalfjarige Oskar een fascinatie voor moordzaken heeft. Als een jongen vermoord wordt, lijkt dit het startschot voor een reeks onverklaarbare sterfgevallen. Terwijl heel Blackeberg in de ban is van deze rituele moorden, hoopt Oskar erop dat dit een vorm van wraak is. Wraak voor alles wat hem elke dag wordt aangedaan. Maar wat is de rol van zijn mysterieuze buurmeisje Eli eigenlijk, met wie hij bevriend is geraakt? De misdaadroman werd tevens succesvol verfilmd en beloond met vijf prijzen in de Guldbagge (een Zweedse variant op de Oscars).  

De Amerikaanse thrillerschrijver Josh Malerman wist zich wereldwijd in de kijker te spelen door zijn onheilspellende debuutthriller De kooi. Geïnspireerd door Dracula, wist de auter dat hij het genre nooit meer zou verlaten. 'Sindsdien ben ik gebonden aan een strikt horrordieet,' verklaarde Malerman. In De kooi wordt de mensheid geteisterd door een huiveringwekkend fenomeen. Er waart iets rond dat absoluut niet in de haak is. Iets dat je gek maakt, als je er ook maar een glimp van opvangt. En degene die het ziet, verandert automatisch in een moordenaar. 

Lees verder op de volgende pagina.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: 9 thrillers die je nachtmerries geven

 

Gerelateerd

Overig

De meest angstaanjagende thrillers

op 14 oktober 2016 door Hebban Crew 26 boeken 12 volgers 14 reacties 3 likes
Gesponsorde boeken