Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Kom op 7 september naar het Debutantenbal!

door Hebban Crew 2 reacties
Op zaterdag 7 september 2024 vindt het Debutantenbal plaats: een bruisende avond voor schrijvers, lezers en aanstormend talent. Hier worden de Editio Debutantenprijs uitgereikt, de Renate Dorrestein Prijs voor het beste literaire korte verhaal en natuurlijk de Hebban Debuutprijs 2024. Ben jij erbij?

Het Debutantenbal

Het jaarlijks terugkerende Debutantenbal wordt dit jaar op zaterdag 7 september georganiseerd bij Sociëteit De Kring. Vanaf de middag kun je deelnemen aan verschillende masterclasses en workshops. Verder krijg je de mogelijkheid om te speeddaten met vakmensen uit de culturele wereld, zoals uitgevers, literair agenten, redacteuren en programmamakers. Stel hen al je vragen en netwerk erop los! Maak kennis met andere boekenliefhebbers, of ze nu net gedebuteerd zijn, al tot de gevestigde orde behoren of nog aan het begin van hun carrière staan. Tegelijkertijd luister je naar de open mic, of sta je misschien zelf wel achter de microfoon om jouw werk ten gehore te brengen.

Zodra de avond valt, is het tijd voor de prijsuitreikingen. De Editio Debutantenprijs is een schrijfwedstrijd voor auteurs en dichters die nog niet eerder zijn gepubliceerd bij een uitgeverij. De Renate Dorrestein Prijs is een van de drie grote Hebban schrijfwedstrijden en wordt uitgereikt aan het winnende korte literaire verhaal. De Hebban Debuutprijs is onze lezersjuryprijs voor de beste debuutroman van 2023. Na de uitreikingen is het tijd voor het bal en wordt de dansvloer geopend. Wil jij erbij zijn? Tickets voor het Debutantenbal zijn nú te koop.

Koop nu je kaarten

Het programma

Voor de masterclasses, workshop en speeddates kun je je inschrijven na het kopen van je ticket. Aanmelden voor de open mic kan op de dag zelf. Het programma wordt de komende weken nog verder aangevuld.

Masterclass | Schrijvers op sociale media
16.00-16.45

Auteur en podcastmaker Merel Wildschut leert hoe je sociale media moet inzetten om aandacht te vestigen op je werk als schrijver. Hoe kun je de lezer voor jouw boek bereiken en met welke content? Ze laat zien hoe je je socials zo in kunt richten dat het goed aansluit bij jou als auteur en het werk dat je maakt.

Workshop | Feedback op je verhaal
16.00-17.30

Ben je bezig met een verhaal of een roman en wil je graag weten wat een onafhankelijke en professionele redacteur van je werk zou vinden? Dit is je kans! Stuur je fragment voor 14 augustus in en ontvang professionele feedback tijdens het Debutantenbal.

Masterclass II | Literair agent
17.30-18.15

Een literair agent kan van grote betekenis zijn bij het vinden van een uitgever voor je debuut. Hoe valt je manuscript op als je deze instuurt naar een agentschap, wat zijn de do's en don'ts? Literair agent Diana Gvozden van het gerenommeerde Marianne Schönbach Literary Agency vertelt hoe je een literair agent vindt en welke rol deze kan spelen in je schrijfcarrière.

Prijsuitreikingen
19.30-20.30

De Hebban Debuutprijs, Renate Dorrestein Prijs en Editio Debutantenprijs worden tijdens dit uur uitgereikt. Tijdens het Debutantenbal 2024 vliegen de prijzen je rond de oren!

Speeddates
20.30-22.00

Ga als aspirant-schrijver op speeddate met mensen uit het boekenvak. Neem een fragment uit eigen werk mee of leg je praktische vragen voor aan de deelnemende redacteurs, uitgevers en agents. Zowel fictie, non-fictie als poëzie kunnen besproken worden.

Open Mic
21.00-22.00

Wil jij je laten horen tijdens het Debutantenbal 2024? Schrijf je dan op de avond zelf in voor de Open Mic. Of je nu wilt voordragen uit eigen of andermans werk, het podium is zo'n vijf minuten lang voor jou.

Renate Dorrestein Prijs

De Renate Dorrestein Prijs voor literaire verhalen wordt in 2024 voor de tweede keer uitgereikt. Er werden 206 verhalen ingestuurd voor deze schrijfwedstrijd, die door een grote groep voorselecteurs zijn gelezen. De 15 best beoordeelde verhalen gaan deze zomer naar een vakjury, die een top vijf en de winnaar aanwijst. De winnaar ontvangt een geldprijs van € 1000 en de vijf beste verhalen worden gebundeld in een gratis op Hebban te downloaden ebook (heb je nog geen account? Word lid!). Vorig jaar werd de wedstrijd gewonnen door Jolanda Treffers met haar verhaal Skjaeld.

LEES VERDER / Dit is de vakjury van de Renate Dorrestein Prijs 2024

LEES VERDER / Hebban interviewt Renate Dorrestein Prijs 2023-winnaar Jolanda Treffers

LEES VERDER / Gratis ebook met de vijf beste verhalen van de Renate Dorrestein Prijs 2023

Hebban Debuutprijs

Dit jaar organiseren we voor de negende keer de Hebban Debuutprijs, een lezersjuryprijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalig literair fictiedebuut dat in 2023 is uitgekomen. De vijftiende plek op de longlist werd in 2024 voor de tweede keer bepaald door een wildcardverkiezing, waarbij Hebban-leden kunnen stemmen op hun favoriet. Op maandag 22 april werd bekendgemaakt welke vijftien boeken genomineerd zijn. Een honderdkoppige lezersjury heeft zich over de longlist gebogen en een shortlist van vijf boeken bepaald. Deze shortlist wordt gelezen door een professionele vakjury, die een winnaar aanwijst.

Voor de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2024 moet je nog héél even geduld hebben. Aanstaande dinsdag, 25 juni, worden de vijf debuten bekendgemaakt die nog kans maken op het winnen van de Hebban Debuutprijs. Eerder werd de prijs gewonnen door onder anderen Forugh Karimi met De moeders van Mahipar (2023), Koen Caris met Stenen eten (2022), Judith Fanto met Victor (2020) en Roxane van Iperen met Schuim der aarde (2017). Ook wordt aanstaande dinsdag bekendgemaakt wie zitting nemen in de vakjury.

LEES VERDER / Dit is de longlist voor de Hebban Debuutprijs 2024

LEES VERDER / Hebban interviewt Hebban Debuutprijs-genomineerde Forugh Karimi

LEES VERDER / Hebban interviewt oud-Debuutprijswinnaar Koen Caris

Debutantenbal

Wil jij erbij zijn tijdens het Debutantenbal en live ontdekken wie de Editio Debutantenprijs, de Renate Dorrestein Prijs en de Hebban Debuutprijs winnen? De kaartverkoop is inmiddels van start via Sociëteit De Kring.

Koop nu je kaartenOver de auteur

Hebban Crew

2562 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Kom op 7 september naar het Debutantenbal!