Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Inschrijving Hebban Thriller Debuutprijs 2016 geopend

Eerder wonnen Arjen Lubach, Bronja Hoffschlag en Ilse Ruijters de Hebban Thriller Debuutprijs. Dit jaar zal deze felbegeerde prijs opnieuw worden uitgereikt. Titels voor de 2016-editie kunnen vanaf vandaag worden aangemeld voor de longlist.

De Hebban Thriller Debuutprijs (voorheen Hebban/Crimezone Debuutprijs) is een lezersjuryprijs en wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. De jury bestaat, evenals de voorgaande edities, uit de Crimezone Club van 10, waarin tien enthousiaste thrillerfans en ambassadeurs van het genre zitting hebben. De lezersjury zal worden aangevuld met een jaarlijks wisselende juryvoorzitter, die in de loop van het jaar wordt bekendgemaakt.  

Alle boeken die zijn aangemeld (mits ze voldoen aan de voorwaarden en tijdig in huis zijn), worden door drie juryleden beoordeeld. Op basis van deze beoordelingen wordt in augustus een shortlist samengesteld. De boeken op de shortlist worden gelezen door de volledige jury (11 personen, inclusief voorzitter). Zij bepalen met elkaar wie er later dit jaar naar huis gaat met de Hebban Thriller Debuutprijs 2016. 

Voorwaarden

  • Het boek moet (voor het eerst) zijn verschenen tussen 1 augustus 2015 en 1 juli 2016. Heruitgaven zijn uitgesloten.   
  • Het boek moet algemeen leverbaar zijn (of door boekhandel te bestellen) via CB of als epub bij bekende retailers en een ISBN hebben.   
  • Het boek moet oorspronkelijk in de Nederlandse taal zijn geschreven. Vertaalde werken zijn uitgesloten.   
  • De auteur mag niet eerder binnen het genre spanning zijn uitgegeven, ook niet als lid van een duo en ook niet onder pseudoniem. Bij twijfel neem contact op via het contactformulier.
  • Deze verkiezing richt zich op boeken voor volwassenen. Boeken die zijn geschreven en uitgebracht specifiek voor Young Adults worden niet in behandeling genomen. Non-fictie, fantasy, horror en SF-titels zijn uitgesloten.

 

Klik hier voor het aanmeldformulier Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Inschrijving Hebban Thriller Debuutprijs 2016 geopend

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken