Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

‘Acht zal altijd meer zijn dan duizend’

Hoewel het boekenvak het moeilijk heeft, zijn er gelukkig nog steeds positief gestemde en ambitieuze zielen die nieuwe initiatieven durven op te starten.

Met de gedachte dat er altijd behoefte zal zijn aan kwalitatief goede boeken richtte Robbert Ammerlaan (oud-directeur van uitgeverij De Bezig Bij) in september van dit jaar uitgeverij Hollands Diep op, waarmee hij de Nederlandse lezer wil voorzien van "het beste van wat er op het gebied van Nederlandstalige en internationale literatuur en non-fictie voorhanden is". In een kort interview met het Amerikaanse magazine Publishers Weekly bevestigde redacteur Diana Gvozden dat Hollands Diep hoopt in de toekomst door de lezer als kwaliteitskeurmerk te worden beschouwd.

De uitgeverij, onderdeel van Dutch Media, heeft inmiddels een goede start gemaakt door het acquireren van titels als Fates and Furies van Lauren Groff, The Empathy Exams van Leslie Jamison en Seeing Differently van Beau Lotto. Het zijn verhalen waar Diana Gvozden erg trots op is, vertelt ze aan Publishers Weekly. Met ieder aangekocht boek begint het fonds van Hollands Diep meer identiteit te krijgen.

De eerste titels verschijnen in het voorjaar van 2015. De aanbiedingsfolder voor dat seizoen bevat elf boeken. In het voorwoord van de brochure benadrukt uitgever Ammerlaan dat inhoud belangrijker is dan omvang: "Laat dit de boodschap zijn van uitgeverij Hollands Diep. Deze aanbieding, haar eerste, omvat een beperkt aantal titels, maar de kwaliteit ervan is hoog, en voor alle titels geldt een belofte: dat acht altijd meer zal zijn dan duizend."

www.hollandsdiep.nlOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
391 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: ‘Acht zal altijd meer zijn dan duizend’