Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Actrice Lena Dunham krijgt eigen - feministische - imprint

De Amerikaanse actrice en schrijfster Lena Dunham krijgt bij uitgeefconcern Random House haar eigen imprint. En die heet Lenny.

De imprint wordt eind volgend jaar gelanceerd. Lenny brengt zowel fictie als non-fictie op de markt. De titels worden geselecteerd door Lena Dunham zelf en Jenni Konner, met wie de actrice de website Lenny oprichtte. Op de site worden thema's behandeld als feminisme, stijl, gezondheid, politiek en vriendschap. 

Wat vorig jaar begon als een wekelijkse nieuwsbrief voor vrouwen, groeide uit tot een website waarop vooraanstaande personen uit de literatuur en de politiek aan bod komen. Zo publiceerde Lenny Letter onlangs een interview met presidentskandidaat Hillary Clinton, schreef actrice Jane Fonda hoe zij feministe werd en werd een veelbesproken essay geplaatst waarin actrice Jennifer Lawrence haar frustraties ventileerde over ongelijke betalingen in de filmwereld. 

Random House publiceerde eerder Not that kind of girl, de memoires van Lena Dunham. Voor dat boek kreeg de actrice een voorschot van 3,7 miljoen dollar. 

(Bron: The Guardianauteursfoto: Twitter)Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Actrice Lena Dunham krijgt eigen - feministische - imprint

 

Gerelateerd

Over

Lena Dunham

Lena Dunham

Lena Dunham (1986) is filmmaker en actrice. Ze studeerde creatief schrijven...

Gesponsorde boeken