Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Hebban Adventskalender 2020 | Sneak preview: 'Barsten'

door Hebban Crew 7 reacties
December is de leukste maand van het jaar op Hebban, want we tellen ook in 2020 met onze Adventskalender weer 24 dagen af tot kerst. Elke dag vind je een leesfragment achter het geopende deurtje. Gaat dit het boek worden dat jij tijdens het keuzemoment zult downloaden? Lees een sneak preview van 'Barsten' van Marlies Allewijn.

Barsten van Marlies Allewijn

Sari groeit op in de jaren 60 in een klein conservatief Zeeuws dorpje aan de kust. Wanneer ze op haar zestiende onbedoeld zwanger raakt van een ‘toerist’, verandert alles. Niet alleen moet ze afstand doen van haar kind, Sari komt ook steeds meer in de knel te zitten met alles wat jarenlang zo gewoon was: haar autoritaire vader, haar volgzame moeder en zus, en de strenge maatschappelijke mores. Ze breekt los uit het leven dat ze kent en vertrekt naar het woelige Amsterdam. Vindt ze zichzelf daar bij de vrouwenbeweging? Of hoort ze toch thuis in het dorp waar ze is opgegroeid?

Aangeboden door Pepper Books

Lees een sneak preview

Marlies Allewijn groeide op in Zeeland en woont nu in Amsterdam. In 2012 verscheen haar (semi-)autobiografische debuut SchEef en enkele jaren later Ze was 16, een Young Adult die zich afspeelt in tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar verscheen de roman Barsten. De focus van haar werk ligt op historische onderwerpen en (vrouwen)rechten.

'[...] Het boek heeft me geraakt en deed me beseffen dat we gelukkig zijn in deze tijd te leven en niet toen!' – Margreet de Haan van Boekhandel 't Spui

De Hebban Adventskalender

De Hebban Adventskalender zit dit jaar bomvol exclusieve korte verhalen, Hebban epubs, kortingen en speciale Hebban downloads om je leesleven nog leuker te maken. Elke zondag kun je bovendien een keuze maken uit de boeken die de week ervoor zijn uitgelicht. Lees hier hoe het precies werkt.

Een Hebban-account is nodig om gebruik te kunnen maken van de Hebban Adventskalender. Heb je geen account, registreer je dan vandaag nog.

Deel het plezier

Laat je weten wat je van het boek vond op de Hebban boekpagina?
Deel je ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalender

Kies jouw boek van 2020
Schrijf je in voor de Reading Challenge 2021
Heb jij al een verlanglijstje gemaakt?


Over de auteur

Hebban Crew

2549 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender 2020 | Sneak preview: 'Barsten'

 

Gerelateerd

Over

Marlies Allewijn

Marlies Allewijn

Marlies Allewijn groeide op in Zeeland en woont nu in Amsterdam. In 2012 versche...