Hebban vandaag

Lezen /

Hebban Adventskalender 2020 | Sneak preview: 'Het voorteken'

door Hebban Crew 4 reacties
December is de leukste maand van het jaar op Hebban, want we tellen ook in 2020 met onze Adventskalender weer 24 dagen af tot kerst. Elke dag vind je een leesfragment achter het geopende deurtje. Gaat dit het boek worden dat jij tijdens het keuzemoment zult downloaden? Lees een sneak preview van 'Het voorteken' van Christoffer Carlsson.

Het voorteken van Christoffer Carlsson

Op een koude novembernacht in 1994 wordt in het dorpje Marbäck het dode lichaam gevonden van een jonge vrouw. Ze blijkt vermoord te zijn. Een dader wordt snel aangewezen: Edvard Christensson had een relatie met de vrouw en was net als zijn vader berucht om zijn opvliegende karakter. Edvard wordt veroordeeld en de rust keert weer in het dorp. Maar niet voor Edvards neef Isak, die vreest dat hij net als zijn oom en opa ‘slecht’ is.

Tien jaar later denkt Vidar, die als jonge politieagent meehielp bij het onderzoek en de arrestatie van Edvard, nog vaak terug aan de zaak. En wanneer hij opnieuw met Isak spreekt, die is aangehouden na een diefstal, wordt zijn twijfel over het oude onderzoek steeds groter. Dan verdwijnt Isak plotseling en gaat Vidar alsnog op zoek naar wat er echt gebeurd is op die koude novembernacht.

Aangeboden door Uitgeverij Cargo en vertaald door Neeltje Wiersma

Lees een sneak preview

Thrillerschrijver Christoffer Carlsson groeide op aan de westkust van Zweden. Hij studeerde criminologie aan de Universiteit van Stockholm en ontving een onderscheiding als meest beloftevolle jonge criminoloog. Zijn thrillers werden diverse malen onderscheiden door de Swedish Crime Writers’ Academy. Hij was 27 toen hij de prijs voor ‘Best Swedish Crime Novel of the Year’ won, en daarmee de jongste winnaar ooit.

'Een echte Scandinavische, wat melancholische thriller.' – Trouw

De Hebban Adventskalender

De Hebban Adventskalender zit dit jaar bomvol exclusieve korte verhalen, Hebban epubs, kortingen en speciale Hebban downloads om je leesleven nog leuker te maken. Elke zondag kun je bovendien een keuze maken uit de boeken die de week ervoor zijn uitgelicht. Lees hier hoe het precies werkt.

Een Hebban-account is nodig om gebruik te kunnen maken van de Hebban Adventskalender. Heb je geen account, registreer je dan vandaag nog.

Deel het plezier

Laat je weten wat je van het boek vond op de Hebban boekpagina?
Deel je ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalender

Kies jouw boek van 2020
Schrijf je in voor de Reading Challenge 2021
Heb jij al een verlanglijstje gemaakt?


Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender 2020 | Sneak preview: 'Het voorteken'

 

Gerelateerd

Over

Christoffer Carlsson

Christoffer Carlsson

Christoffer Carlsson (geboren in 1986 te Halmstad, Zweden) studeerde criminologi...