Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

Hebban Adventskalender 2021 | Dag 1

door Hebban Crew 91 reacties
December is de leukste maand van het jaar op Hebban, want we tellen ook in 2021 met de Adventskalender weer 24 dagen af tot kerst. Elke dag staat achter het geopende deurtje een auteur centraal, met een sneak preview van zijn of haar nieuwste werk én meer over het boek dat je tijdens het keuzemoment kunt downloaden. Inclusief leesfragmenten natuurlijk! Achter het eerste deurtje zit Charlotte Link met 'Leugenaar' en 'Moordenaar'.

Achter deurtje 1: Leugenaar van Charlotte Link

De Adventsperiode is opgedeeld in vier periodes. Elke dag vind je achter een geopend deurtje een leesfragment van een boek dat gratis te downloaden is tijdens een van de vier keuzedagen. Heb je een Hebban-account, dan staat er op de keuzedag een speciale pagina klaar achter het dagdeurtje. Maak een keuze uit het aanbod van de voorgaande dagen en je download start direct.

De Duitse Charlotte Link (1963) studeerde rechten aan de universiteit van Frankfurt, voornamelijk om dierenrechtenactiviste te worden. Haar debuutroman, met het Engeland van de zeventiende eeuw als decor, verscheen in 1985. Daarna volgde niet alleen een groot aantal romans en thrillers, maar ook enkele kinderboeken. Nederland en Vlaanderen maakten voor het eerst kennis met Link toen haar boek Het huis van de zusters in 2004 werd vertaald.

In 2015 verscheen het eerste boek met detective Kate Linville, Leugenaar, in het Duits. De thriller werd begin 2021 naar het Nederlands vertaald, waarop al snel het tweede deel, Moordenaar, volgde. Beide werden vertaald door Jolanda Te Lindert, die ongetwijfeld bezig zal zijn met het derde deel: ook dat werd al gepubliceerd in het Duits (2020).

Alleen al in eigen land werden van haar boeken meer dan dertig miljoen exemplaren verkocht, maar door haar Engelse verteltraditie en gewoonte om haar boeken in Zuid-Frankrijk of Groot-Brittannië te situeren is Link ook in het buitenland populair. Link won voor haar werk de Goldene Feder, een prestigieuze Duitse literatuurprijs die wordt toegekend aan schrijvers die over een langere periode een hoog niveau laten zien.

'Een afwisselende, spannende en sfeervolle plot' – 4* Hebban-recensie van Leugenaar

Moordenaar

Links meest recente werk is Moordenaar, het tweede deel in de 'Kate Linville'-reeks. De thriller verscheen in oktober 2021. Besluit jij om Leugenaar te downloaden tijdens de keuzedag en wil je ook dit tweede deel lezen? Bestel het boek bij jouw favoriete boekhandel.

In de hooglanden van Noord-Engeland wordt het lijk gevonden van de veertienjarige Saskia, die een jaar geleden plotseling verdween. Niet veel later wordt de veertienjarige Amelie in een auto getrokken en ontvoerd. De politie van Scarborough heeft haar handen vol aan de zaak en vreest voor een seriemoordenaar. In de media gaat het vanzelfsprekend alleen nog maar over de ‘High Moor Killer’ en de druk op hoofdinspecteur Caleb Hale neemt al snel toe.

Rechercheur Kate Linville van Scotland Yard is ondertussen bezig om haar voormalige ouderlijk huis te verkopen en maakt bij toeval kennis met Amelies totaal wanhopige familie. Zo wordt ze de onvrijwillige onderzoeker in een drama dat geen einde lijkt te hebben. En dan verdwijnt er nóg een meisje…

Ook van Charlotte Link

Elke dag een boekenbon

Dit jaar wordt de Hebban Adventskalender voor het eerst gesponsord door de Nederlandse Boekenbon. Elke dag maken bezoekers van de Adventskalender kans op een boekenbon van 50 euro! Dagelijks legt de redactie van Hebban je een vraag voor over het Boekenjaar 2021. Onder de goede antwoorden verloten we de bon!

Naar de Boekenbon-actie

Download jij Leugenaar straks als gratis ebook op 5 december?

Kate Linville, een eenzame detective van Scotland Yard, gunt maar één persoon op de wereld haar liefde en vertrouwen: haar vader. Als hij op brute wijze wordt vermoord in zijn eigen huis, verliest Kate abrupt haar laatste steun en toeverlaat.

Om de zaak op de voet te volgen keert Kate vanuit Londen terug naar Yorkshire. Ze wordt al snel teleurgesteld: inspecteur Caleb Hale lijkt meer interesse te hebben in gemakkelijke antwoorden dan het achterhalen van de waarheid. Kate besluit zelf op onderzoek uit te gaan, want ze voelt aan alles dat de moord op haar vader veel complexer is dan de politie denkt. En terecht: haar vader had een heel donkere kant… waardoor de man die Kate dacht te kennen in één klap niet meer bestaat.

Leugenaar wordt je aangeboden door Xander Uitgevers.

Deel het plezier van de Hebban Adventskalender

Laat na het lezen weten wat je van het boek vond op de Hebban boekpagina.
Deel je ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalenderOver de auteur

Hebban Crew

2527 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender 2021 | Dag 1

 

Gerelateerd

Over

Charlotte Link

Charlotte Link

Charlotte Link (Frankfurt am Main, 1963) studeerde rechten aan de universiteit v...