Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

Hebban Adventskalender 2021 | Dag 3

door Hebban Crew 50 reacties
December is de leukste maand van het jaar op Hebban, want we tellen ook in 2021 met de Adventskalender weer 24 dagen af tot kerst. Elke dag staat achter het geopende deurtje een auteur centraal, met een sneak preview van zijn of haar nieuwste werk én meer over het boek dat je tijdens het keuzemoment kunt downloaden. Inclusief leesfragmenten natuurlijk! Achter het derde deurtje zit Julia Quinn met 'De ongetrouwde hertog' en de rest van de 'Bridgerton'-serie.

Achter deurtje 3: De ongetrouwde hertog van Julia Quinn

De Adventsperiode is opgedeeld in vier periodes. Elke dag vind je achter een geopend deurtje een leesfragment van een boek dat gratis te downloaden is tijdens een van de vier keuzedagen. Heb je een Hebban-account, dan staat er op de keuzedag een speciale pagina klaar achter het dagdeurtje. Maak een keuze uit het aanbod van de voorgaande dagen en je download start direct.

Julia Quinn studeerde kunstgeschiedenis en begon een maand na haar afstuderen aan haar eerste boek. Inmiddels is ze een gevierd New York Times-bestsellerauteur en is haar werk in 26 talen verschenen. De populaire 'Bridgerton'-reeks van Quinn werd in 2020 verfilmd voor Netflix en was direct een groot succes, inmiddels is het wachten op het tweede (en derde en vierde) seizoen. Quinn grijpt het succes van haar boeken graag aan om de mythe te ontkrachten dat intelligente vrouwen geen romantische fictie zouden lezen of schrijven.

De 'Bridgerton'-reeks draait om de gelijknamige familie Bridgerton. De acht hechte broers en zussen, op alfabetische volgorde genaamd, hebben elk hun eigen boek. Quinn was in eerste instantie echter niet van plan om over elk van hen te schrijven, het had een trilogie moeten zijn. De lezers overtuigden haar er echter van dat er meer boeken moesten komen. Niet alleen omdat ze van de familie gingen houden, maar ook om meer te lezen over de mysterieuze Lady Whistledown en haar roddelcolumns.

De broers en zussen zijn op zoek naar liefde tussen 1813 en 1927 in Engeland, in de Regency-periode. Eerst is het de beurt aan oudste dochter Daphne (De ongetrouwde hertog), waarna oudste zoon Anthony centraal staat in het volgende deel (De verliefde graaf). Quinn besloot vervolgens grotendeels op alfabetische volgorde de rest van de Bridgerton-kinderen aan bod te laten komen, maar draaide wel de volgorde om voor de laatste twee: Hyacinth (De edele opdracht) krijgt haar kans voor het voetlicht vóór Gregory (Een man van stand).

'Het antwoord op Downton Abbey, maar vele malen kleuriger en ondeugender.' – De Telegraaf

De 'Bridgerton'-serie

De volledige reeks is naar het Nederlands vertaald met de komst van Een man van stand, het achtste en laatste boek. De hele reeks is vertaald door Karin Breuker. Besluit jij om De ongetrouwde hertog te downloaden tijdens de keuzedag en wil je ook de rest van de serie lezen? Bestel de reeks bij jouw favoriete boekhandel.

Gregory Bridgerton gelooft in ware liefde. Hij is ervan overtuigd dat wanneer hij de vrouw van zijn dromen ontmoet, hij direct zal weten dat zij de ware is. En zo geschiedde. Alleen… bleek de charmante Hermione Watson al verliefd op een ander!

Gelukkig is daar haar pragmatische beste vriendin Lucinda Abernathy, die Hermione koste wat het kost wil behoeden voor een onfortuinlijk huwelijk. Lucinda belooft Gregory dat ze haar vriendin in zijn armen zal drijven. Maar hoe langer ze daarmee bezig is, des te meer raken de twee van elkaar onder de indruk! Helaas is Lucy al verloofd, en is haar oom niet geneigd de verbintenis te verbreken. Hoe zorgt Gregory ervoor dat als het straks tijd is om de bruid te kussen, hij de enige man is die naast Lucinda voor het altaar staat?

De complete reeks

Elke dag een boekenbon

Dit jaar wordt de Hebban Adventskalender voor het eerst gesponsord door de Nederlandse Boekenbon. Elke dag maken bezoekers van de Adventskalender kans op een boekenbon van 50 euro! Dagelijks legt de redactie van Hebban je een vraag voor over het Boekenjaar 2021. Onder de goede antwoorden verloten we de bon!

Naar de Boekenbon-actie

Download jij De ongetrouwde hertog straks als gratis ebook op 5 december?

Londen, 1813. De aanstaande verloving van Daphne Bridgerton en de aantrekkelijke hertog Simon Basset is het nieuws van de dag. Wat niemand weet, is dat de verloving slechts schijn is. Voor Simon is het de beste manier om de gretige moeders van jonge, huwbare vrouwen op een afstandje te houden. Voor Daphne trekt de zogenaamde interesse van een hertog weer andere geschikte huwelijkskandidaten aan.

Maar hoe beter Daphne hem leert kennen, hoe meer ze begint te geloven dat ze haar droomman al heeft gevonden. Daphne zal al haar charmes in de strijd moeten gooien om de eigenzinnige hertog ervan te overtuigen dat trouwen zo gek niet is, en dat zijn ideale vrouw veel dichterbij is dan hij denkt.

De ongetrouwde hertog wordt je aangeboden door uitgeverij Boekerij.

Deel het plezier van de Hebban Adventskalender

Laat na het lezen weten wat je van het boek vond op de Hebban boekpagina.
Deel je ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalenderOver de auteur

Hebban Crew

2527 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender 2021 | Dag 3

 

Gerelateerd

Over

Julia Quinn

Julia Quinn

Julia Quinn (1970) studeerde kunstgeschiedenis aan Harvard en begon een maand na...