Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

Hebban Adventskalender 2021 | Dag 4

door Hebban Crew 54 reacties
December is de leukste maand van het jaar op Hebban, want we tellen ook in 2021 met de Adventskalender weer 24 dagen af tot kerst. Elke dag staat achter het geopende deurtje een auteur centraal, met een sneak preview van zijn of haar nieuwste werk én meer over het boek dat je tijdens het keuzemoment kunt downloaden. Inclusief leesfragmenten natuurlijk! Achter het vierde deurtje zit Alan Gratz met 'Erecode' en '9/11'.

Achter deurtje 4: Erecode van Alan Gratz

De Adventsperiode is opgedeeld in vier periodes. Elke dag vind je achter een geopend deurtje een leesfragment van een boek dat gratis te downloaden is tijdens een van de vier keuzedagen. Heb je een Hebban-account, dan staat er op de keuzedag een speciale pagina klaar achter het dagdeurtje. Maak een keuze uit het aanbod van de voorgaande dagen en je download start direct.

Alan Gratz (1972) studeerde creatief schrijven en Engelse educatie. Hij werkte dan ook als docent Engels op een middelbare school voor hij fulltime auteur werd. Inmiddels heeft hij zeventien jeugdboeken op zijn naam staan, waarvan er zes naar het Nederlands zijn vertaald. Hij brak internationaal door met De jongen die tien concentratiekampen overleefde, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jack Gruener. Sindsdien schrijft hij over moeilijke onderwerpen – oorlog, terrorisme en vluchtelingen.

In een interview met Hebban vertelde Gratz dat hij besefte dat jongeren niet alleen klaar waren voor zwaarder geschut, maar er ook naar verlangden. 'Dus ik begon te schrijven over de onderwerpen die me verontrustten, en die veel jongeren ook verontrustend vonden.' Als gevolg reist de auteur de hele wereld over om op scholen en festivals te spreken over zijn boeken.

Hoewel Gratz veel over de Tweede Wereldoorlog schrijft, pakt hij ook meer eigentijdse onderwerpen op. Erecode, vertaald door Carla Hazewindus, gaat over een Iraans-Amerikaans gezin dat verscheurd wordt door twijfel wanneer de oudste zoon geradicaliseerd lijkt te zijn. Zijn meest recente boek 9/11 gaat in op de gevolgen van de aanslag op de Amerikaanse Twin Towers, zowel direct daarna als jaren later. Gratz liet bovendien in het interview weten momenteel bezig te zijn met een boek over klimaatverandering.

'[Kamran] is sympathiek en weet te boeien. Erecode is een geweldig spannende rit.' – 4* recensie op Hebban overErecode

9/11

Gratz' meest recente werk is 9/11, eveneens vertaald door Carla Hazewindus. De historische Young Adult-roman verscheen augustus 2021. Besluit jij om Erecode te downloaden tijdens de keuzedag en wil je ook dit nieuwste boek lezen? Bestel het bij jouw favoriete boekhandel.

11 september 2001, New York. De negenjarige Brandon gaat met zijn vader mee naar het werk op de 107e verdieping van een van de torens van het World Trade Center. Uit het niets begint het hele gebouw te bewegen en er ontstaat een verschrikkelijke brand. Een vliegtuig blijkt zich in het gebouw te hebben geboord. Lukt het Brandon en zijn vader om te ontsnappen en te overleven?

18 jaar later, Afghanistan. De elfjarige Reshmina groeit op in een land dat verscheurd is door oorlog, maar toch blijft ze dromen van vrijheid en vrede. Op een dag helpt ze een jonge, gewonde, Amerikaanse soldaat en daarmee brengt ze haar hele familie in gevaar.

Lees een sneak preview

Meer van Alan Gratz

Elke dag een boekenbon

Dit jaar wordt de Hebban Adventskalender voor het eerst gesponsord door de Nederlandse Boekenbon. Elke dag maken bezoekers van de Adventskalender kans op een boekenbon van 50 euro! Dagelijks legt de redactie van Hebban je een vraag voor over het Boekenjaar 2021. Onder de goede antwoorden verloten we de bon!

Naar de Boekenbon-actie

Download jij Erecode straks als gratis ebook op 5 december?

Kamran Smiths moeder is afkomstig uit Iran, maar zelf voelt hij zich volledig Amerikaans. Hij heeft alles voor elkaar: hij is de ster van het rugbyteam, datet het populairste meisje van zijn school en kan niet wachten om zich net als zijn oudere broer Darius in te schrijven voor het leger.

Maar dan wordt Darius er op de nationale televisie van beschuldigd een terrorist te zijn. Hij is gefilmd terwijl hij dreigementen tegen zijn thuisland uit en suggereert dat er een dodelijke terroristische aanslag op komst is. Iedereen keert zich ineens tegen Kamran en zijn familie en hij weet zelf ook niet wat hij moet geloven. Kamran is vastbesloten om achter de waarheid te komen, maar is hij daar wel tegen bestand? En hoe ver is hij bereid daarvoor te gaan?

Erecode wordt je aangeboden door uitgeverij Kluitman.

Deel het plezier van de Hebban Adventskalender

Laat na het lezen weten wat je van het boek vond op de Hebban boekpagina.
Deel je ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalenderOver de auteur

Hebban Crew

2527 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender 2021 | Dag 4

 

Gerelateerd

Over

Alan Gratz

Alan Gratz

Alan Gratz (1972) studeerde aan de Universiteit van Tennessee, waar hij eerst zi...