Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Advertorial /

Hebban Adventskalender 2021 | Dag 8

door Hebban Crew 46 reacties
December is de leukste maand van het jaar op Hebban, want we tellen ook in 2021 met de Adventskalender weer 24 dagen af tot kerst. Elke dag staat achter het geopende deurtje een auteur centraal, met een sneak preview van zijn of haar nieuwste werk én meer over het boek dat je tijdens het keuzemoment kunt downloaden. Inclusief leesfragment natuurlijk! Achter het achtste deurtje zit Carla Kovach met 'Stil maar' en de daaropvolgende delen 'Dit heb je verdiend' en 'Zo'n mooi meisje'.

Achter deurtje 8: Stil maar van Carla Kovach

De Adventsperiode is opgedeeld in vier periodes. Elke dag vind je achter een geopend deurtje een leesfragment van een boek dat gratis te downloaden is tijdens een van de vier keuzedagen. Heb je een Hebban-account, dan staat er op de keuzedag een speciale pagina klaar achter het dagdeurtje. Maak een keuze uit het aanbod van de voorgaande dagen en je download start direct.

Carla Kovach was theaterschrijver en actrice voor ze als auteur aan de slag ging. Na al enkele thrillers op haar naam te hebben gezet bedacht Kovach hoofdpersonage Gina Harte, en brak internationaal door met het eerste boek over deze detective, Stil maar. Naast haar schrijfwerk is Kovach ook mede-eigenaar van een film-, fotografie- en videoproductiebedrijf.

Sinds Gina Hartes eerste optreden, waarbij de detective een al jaren vermiste vrouw probeert op te sporen als diens pasgeboren baby wordt gevonden, heeft Kovach maar liefst zeven boeken over haar geschreven. En daar zal het ook zeker niet eindigen, want de auteur heeft met haar uitgeverij nog minimaal twee delen in de planning staan. Sinds februari 2020 wordt de reeks ook naar het Nederlands vertaald, door Barbara Lampe.

Hartes zaken lopen behoorlijk uiteen, maar altijd staat geweld tegen vrouwen centraal. In het tweede boek Dit heb je verdiend onderzoekt ze de dood van een vrouw met een schijnbaar perfect leven, en in Zo'n mooi meisje vallen er telkens roodharige slachtoffers. Inmiddels is het alweer uitkijken naar een nieuwe moordzaak, want ook de vertaling van het vierde deel is inmiddels aangekondigd. Toen ze verdween zal in februari 2022 in de boekhandels liggen.

'Kovach weet M.J. Arlidge en Robert Bryndza te evenaren. Zodra je de eerste zin leest, kun je het boek niet meer wegleggen.' – NBD Biblion

De 'Gina Harte'-reeks

Het meest recente deel van de 'Gina Harte'-boeken is Zo'n mooi meisje, het boek verscheen in september 2020. Besluit jij om Stil maar te downloaden tijdens de keuzedag en wil je ook de rest van de serie lezen? Bestel de boeken bij jouw favoriete boekhandel. Vergeet niet om ook het aankomende vierde deel alvast te reserveren!

Een jonge vrouw valt uit een busje dat met hoge snelheid over een afgelegen weg raast. Haar lichaam is gekneusd en beurs en met haar laatste kracht wendt ze zich tot de persoon die haar te hulp schiet. ‘Help haar,’ fluistert ze voordat ze haar ogen voorgoed sluit.

Een paar dagen later wordt in een ondiep graf, slechts enkele kilometers verderop, het lichaam van een ander meisje gevonden. De gelijkenissen tussen de twee meisjes zijn verontrustend – dezelfde leeftijd, hetzelfde fragiele lichaam en tot slot dat felrode haar. Rechercheur Gina Harte moet haar privézorgen opzijzetten, voordat de moordenaar zijn oog op het volgende perfecte meisje laat vallen.

Werk van Carla Kovach

Elke dag een boekenbon

Dit jaar wordt de Hebban Adventskalender voor het eerst gesponsord door de Nederlandse Boekenbon. Elke dag maken bezoekers van de Adventskalender kans op een boekenbon van 50 euro! Dagelijks legt de redactie van Hebban je een vraag voor over het Boekenjaar 2021. Onder de goede antwoorden verloten we de bon!

Naar de Boekenbon-actie

Download jij Stil maar straks als gratis ebook op 12 december?

Deborah Jenkins trekt haar jas aan en stapt de stromende regen in, op weg naar huis. Ze zal er nooit aankomen. In plaats daarvan wordt ze gedrogeerd en een busje in getrokken. Ze wordt wakker in een ijskoude, aardedonkere kamer, met een ketting om haar enkel die is vastgezet in de muur. Hier zal ze de komende vier jaar blijven.

Detective Gina Harte kent de zaak van Deborah Jenkins van buiten. De jonge moeder verdween spoorloos en maanden van intensief politieonderzoek leidden tot niets. Deborah wordt al jaren dood gewaand. Dan wordt op de drempel van de bibliotheek een baby gevonden, in lompen gehuld en te vondeling gelegd. Een anonieme beller tipt de politie om -vooral een dna-test te doen. Gina Harte is al snel ter plaatse, maar is niet voorbereid op de uitslag: de pasgeboren baby is het kind van Deborah. Ze leeft nog. Maar waar?

Stil maar wordt je aangeboden door uitgeverij Boekerij.

Deel het plezier van de Hebban Adventskalender

Laat na het lezen weten wat je van het boek vond op de Hebban boekpagina.
Deel je ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalenderOver de auteur

Hebban Crew

2386 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender 2021 | Dag 8

 

Gerelateerd

Over

Carla Kovach

Carla Kovach

Carla Kovach was theaterschrijver en actrice voor ze zich toelegde op het schr...