Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

Hebban Adventskalender 2021 | Dag 14

door Hebban Crew 60 reacties
December is de leukste maand van het jaar op Hebban, want we tellen ook in 2021 met de Adventskalender weer 24 dagen af tot kerst. Elke dag staat achter het geopende deurtje een auteur centraal, met een sneak preview van zijn of haar nieuwste werk én meer over het boek dat je tijdens het keuzemoment kunt downloaden. Inclusief leesfragmenten natuurlijk! Achter het veertiende deurtje zit Jennifer Lynn Barnes met 'De erfenis' en 'De verloren erfgenaam'.

Achter deurtje 14: De erfenis van Jennifer Lynn Barnes

De Adventsperiode is opgedeeld in vier periodes. Elke dag vind je achter een geopend deurtje een leesfragment van een boek dat gratis te downloaden is tijdens een van de vier keuzedagen. Heb je een Hebban-account, dan staat er op de keuzedag een speciale pagina klaar achter het dagdeurtje. Maak een keuze uit het aanbod van de voorgaande dagen en je download start direct.

Jennifer Lynn Barnes kreeg haar eerste boekcontract toen ze amper volwassen was. Tegen de tijd dat ze afstudeerde lagen er al vijf Young Adult-romans en -thrillers van haar hand in de boekhandels. Ze studeerde psychologie, psychiatrie en cognitieve wetenschappen, en werkt momenteel als universitair hoofddocent. Ze is een expert in de psychologie van fandoms en de cognitieve wetenschap van fictie.

Barnes werd tweemaal eerder naar het Nederlands vertaald, onder andere met de Young Adult-thriller duologie De fixer en Hoog verraad, in 2015 en 2016. Daarna volgden er nog drie niet vertaalde boeken, waarop ze in 2021 definitief doorbrak met 'Het Hawthorne mysterie'. In deze spannende, hedendaagse duologie krijgt Avery de kans een miljoenenerfenis te ontvangen van een man die ze nooit eerder ontmoet heeft. Het enige dat ze daarvoor moet doen is een jaar in zijn huis leven, met zijn familie.

Beide boeken in 'Het Hawthorne mysterie' verschenen het afgelopen jaar in Nederlandse vertaling, door Elise Kuip. Barnes omschrijft het eerste deel, De erfenis, als 'een Assepoester-verhaal met spannende twists en een dodelijke inzet'. Terwijl Avery geen idee heeft waarom zij door de miljonair is uitgekozen, is zijn familie er juist van overtuigd dat ze hen probeert op te lichten. In het slotstuk De verloren erfgenaam, komt ze erachter dat het zeker geen toeval was, maar kent ze nog altijd de reden niet.

'Dit alles zorgt voor een flinke dosis spanning en intrige. Het boek even neerleggen is moeilijk of eigenlijk vrijwel onmogelijk.' – 4* Hebban-recensie over De erfenis

De verloren erfgenaam

Het meest recente deel in 'Het Hawthorne-mysterie' van Barnes is De verloren erfgenaam, de spannende Young Adult-roman verscheen in september 2021. Besluit jij om De erfenis te downloaden tijdens de keuzedag en wil je ook dit nieuwste boek lezen? Bestel het bij jouw favoriete boekhandel.

Het mysterie rondom de familie Hawthorne is in De erfenis nog niet opgelost. Sterker nog, het is juist groter geworden. Avery en Jameson hebben ontdekt dat het absoluut geen toeval is dat Tobias Hawthorne haar zijn vermogen heeft nagelaten. Hij houdt Avery al jaren in de gaten. Maar waarom? Hoopt hij dat ze zijn versplinterde familie weer bij elkaar zou kunnen brengen, of zit er meer achter? Avery is vastbesloten om antwoorden te vinden, maar dat is niet makkelijk met Jameson en Grayson in de buurt. Bovendien zijn er nog steeds mensen die haar het liefst zien verdwijnen...

Lees een sneak preview

Werk van Jennifer Lynn Barnes

Elke dag een boekenbon

Dit jaar wordt de Hebban Adventskalender voor het eerst gesponsord door de Nederlandse Boekenbon. Elke dag maken bezoekers van de Adventskalender kans op een boekenbon van 50 euro! Dagelijks legt de redactie van Hebban je een vraag voor over het Boekenjaar 2021. Onder de goede antwoorden verloten we de bon!

Naar de Boekenbon-actie

Download jij De erfenis straks als gratis ebook op 19 december?

De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft... en niemand weet waarom.

Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

De erfenis wordt je aangeboden door uitgeverij Blossom Books.

Deel het plezier van de Hebban Adventskalender

Laat na het lezen weten wat je van het boek vond op de Hebban boekpagina.
Deel je ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalenderOver de auteur

Hebban Crew

2527 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender 2021 | Dag 14

 

Gerelateerd

Over

Jennifer Lynn Barnes

Jennifer Lynn Barnes

Amerikaanse schrijfster Jennifer Lynn Barnes schreef haar eerste gepubliceerde r...