Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

Hebban Adventskalender 2021 | Dag 15

door Hebban Crew 50 reacties
December is de leukste maand van het jaar op Hebban, want we tellen ook in 2021 met de Adventskalender weer 24 dagen af tot kerst. Elke dag staat achter het geopende deurtje een auteur centraal, met een sneak preview van zijn of haar nieuwste werk én meer over het boek dat je tijdens het keuzemoment kunt downloaden. Inclusief leesfragmenten natuurlijk! Achter het vijftiende deurtje zit Juli Zeh met 'Nieuwjaar' en 'Onder buren'.

Achter deurtje 15: Nieuwjaar van Juli Zeh

De Adventsperiode is opgedeeld in vier periodes. Elke dag vind je achter een geopend deurtje een leesfragment van een boek dat gratis te downloaden is tijdens een van de vier keuzedagen. Heb je een Hebban-account, dan staat er op de keuzedag een speciale pagina klaar achter het dagdeurtje. Maak een keuze uit het aanbod van de voorgaande dagen en je download start direct.

Juli Zeh (1974) wordt beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse Duitse auteurs. Ze studeerde Europees en Internationaal Recht in Passau en Leipzig voor ze begon met het schrijven van romans, essays, toneelstukken, kinderboeken en non-fictie. Ze debuteerde in 2001 met Adelaars en engelen, maar brak pas echt door bij het publiek met Speeldrift uit 2006.

Zeh heeft al vele literatuurprijzen in ontvangst mogen nemen, zoals de Thomas Mann-prijs, de Rauris Literatuurprijs en de Hölderlin-prijs. Haar boeken zijn in 35 talen verschenen. In 2019 verscheen Nieuwjaar, waarin de auteur in een moderne en indringende vorm laat zien dat de gevolgen van een kindertrauma een leven lang kunnen doorwerken. Na een uitstapje naar non-fictie over haar liefde voor paarden, kwam Zeh in 2021 opnieuw met een roman.

Onder buren is haar meest recente boek, en evenals Nieuwjaar lovend ontvangen in Nederland. De auteur weet precies de vinger op de zere plek te leggen waar het onze huidige maatschappij betreft en de manier waarop we onszelf zien als mensen. Ook haar nieuwste roman gaat over onze vooroordelen, zwakheden en angsten, maar ook over het tonen van menselijkheid. Onder buren speelt zich af 'in het niemandsland van Brandenburg', waar de auteur zelf al zo'n vijftien jaar woont.

'Met lichte toets combineert Zeh een intelligent verhaal over moderne mannenrollen met een duister psychologisch verhaal.' – Der Tagesspiegel

Onder buren

Het meest recente werk van Zeh is Onder buren, vertaald door vaste vertaler Annemarie Vlaming. De roman verscheen in september 2021. Besluit jij om Nieuwjaar te downloaden tijdens de keuzedag en wil je ook dit nieuwste boek lezen? Bestel het bij jouw favoriete boekhandel.

Dora is met haar hondje naar het platteland verhuisd. Naar een klein dorp in het niemandsland van Brandenberg. Tijdens de lockdown wilde ze niet in de grote stad blijven. Ze had behoefte aan een nieuwe omgeving, meer bewegingsvrijheid, meer ademruimte. Nu wordt ze geplaagd door de vraag waarnaar ze eigenlijk op zoek is in deze tijdelijke leegte. Is het afstand van haar vriend Robert, die met zijn activisme steeds verder van haar af komt te staan? Of hoopt ze erachter te komen waarom de wereld zo verwarrend is geworden?

Het leven in het kleine dorp is echter niet zo idyllisch als het op het eerste gezicht leek. Dora’s nieuwe huis is nog ongemeubileerd, de tuin is een wildernis en de busverbinding naar de stad is slecht. En dan is er ook nog de buurman, die met zijn rechtse uitspraken voldoet aan al haar vooroordelen over mensen met een kaalgeschoren hoofd. Terwijl Dora haar gedachten probeert te ordenen, ontmoet ze mensen die niet in een hokje passen en die al haar vastgeroeste ideeën op zijn kop zetten.

Lees een sneak preview

Meer van Juli Zeh

Elke dag een boekenbon

Dit jaar wordt de Hebban Adventskalender voor het eerst gesponsord door de Nederlandse Boekenbon. Elke dag maken bezoekers van de Adventskalender kans op een boekenbon van 50 euro! Dagelijks legt de redactie van Hebban je een vraag voor over het Boekenjaar 2021. Onder de goede antwoorden verloten we de bon!

Naar de Boekenbon-actie

Download jij Nieuwjaar straks als gratis ebook op 19 december?

Lanzarote, nieuwjaarsdag: Henning wil fietsend de steile weg naar Femés beklimmen. Zijn materiaal is slecht, de fiets trapt zwaar en hij heeft geen proviand mee. Terwijl hij tegen wind en helling vecht laat hij zijn leven de revue passeren. Ogenschijnlijk loopt alles op rolletjes: hij heeft twee gezonde kinderen en een goede baan. Met zijn vrouw Teresa vormt hij een modern ouderpaar: ze delen de zorg. Maar eigenlijk gaat het slecht met Henning. Hij is al tijden overbelast. Kostwinner, echtgenoot, vader – geen van de rollen lijkt hem op het lijf geschreven. Wanneer Henning uitgeput in Femés aankomt realiseert hij zich dat hij er eerder is geweest. Toen hij hier als kind was is er iets vreselijks gebeurd, iets wat hij diep heeft weggestopt. Iets wat hem blijkbaar al die jaren heeft achtervolgd.

Nieuwjaar wordt je aangeboden door uitgeverij Ambo|Anthos.

Deel het plezier van de Hebban Adventskalender

Laat na het lezen weten wat je van het boek vond op de Hebban boekpagina.
Deel je ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalenderOver de auteur

Hebban Crew

2527 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender 2021 | Dag 15

 

Gerelateerd

Over

Juli Zeh

Juli Zeh

Juli Zeh (1974) debuteerde in 2001 met Adelaars en engelen. Met Speeldrift (2006...