Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

Hebban Adventskalender 2021 | Dag 16

door Hebban Crew 45 reacties
December is de leukste maand van het jaar op Hebban, want we tellen ook in 2021 met de Adventskalender weer 24 dagen af tot kerst. Elke dag staat achter het geopende deurtje een auteur centraal, met een sneak preview van zijn of haar nieuwste werk én meer over het boek dat je tijdens het keuzemoment kunt downloaden. Inclusief leesfragment! Achter het zestiende deurtje zit Angela Marsons met 'Stille schreeuw' en de daaropvolgende delen 'Wreed spel' en 'Verloren meisjes'.

Achter deurtje 16: Stille schreeuw van Angela Marsons

De Adventsperiode is opgedeeld in vier periodes. Elke dag vind je achter een geopend deurtje een leesfragment van een boek dat gratis te downloaden is tijdens een van de vier keuzedagen. Heb je een Hebban-account, dan staat er op de keuzedag een speciale pagina klaar achter het dagdeurtje. Maak een keuze uit het aanbod van de voorgaande dagen en je download start direct.

Angela Marsons heeft vijfentwintig jaar lang geprobeerd haar droom waar te maken en auteur te worden. Uiteindelijk werd ze benaderd door een ebook only-uitgeverij die de sprong durfde te wagen. Zes jaar later heeft Marsons maar liefst veertien thrillers geschreven over rechercheur Kim Stone, zijn haar boeken in zesentwintig talen vertaald en zijn er wereldwijd vier miljoen exemplaren verkocht. Het grote succes werd ook bij ons opgemerkt en sinds 2020 wordt de reeks naar het Nederlands vertaald.

De eigengereide Kim Stone stal al vele lezersharten. Ze is een slimme vrouw met een mooie carrière, maar haar werkwijze zorgt geregeld voor problemen met haar superieuren – aan het woord 'koppig' geeft zij een geheel nieuwe betekenis. Toch zit er ook een kwetsbare kant aan de rechercheur, die een moeilijk verleden heeft. Zaken hebben de neiging persoonlijk te worden voor Kim Stone, die aan haar eigen trauma's werkt en te maken krijgt met moordenaars die heel ver lijken te gaan.

Marsons begon de reeks met Stille schreeuw, waarin Kim Stone een seriemoordenaar op het spoor komt die al dertig jaar actief is. Ook in de daaropvolgende delen komt de rechercheur steeds oog in oog te staan met intelligente tegenstanders. Zo zet de moordenaar in het tweede deel, Wreed spel, slachtoffers van misdrijven aan tot wraak en weet de ontvoerder van twee jonge kinderen in Verloren meisjes uit haar handen te blijven terwijl ze het ene na het andere doodlopende spoor onderzoekt.

'De hoofdpersoon, Kim Stone, is een geweldige botte bitch met een groot hart.' – Sjoerd Agterhof, Boekhandel Jaspers

Verloren meisjes

Het meest recente deel van de 'Kim Stone'-reeks door Marsons is Verloren meisjes, vertaald door vaste vertaler Textcase. De thriller verscheen in november 2021. Besluit jij om Stille schreeuw te downloaden tijdens de keuzedag en wil je ook Wreed spel en Verloren meisjes lezen? Bestel het bij jouw favoriete boekhandel.

Twee negenjarige meisjes, Charlie en Amy, verdwijnen. Hun families belanden in een nachtmerrie. Een bericht bevestigt hun ergste vermoedens: de twee zijn ontvoerd. Tussen de twee gezinnen ontspint zich een strijd op leven en dood. Welk spoor Kim Stone ook onderzoekt, de dader lijkt haar steeds een stap voor te zijn. Ze begint te vrezen dat deze intelligente en genadeloze misdadiger haar te slim af zal zijn. Zal een van de kinderen de ultieme prijs voor haar falen moeten betalen?

Meer van Angela Marsons

Elke dag een boekenbon

Dit jaar wordt de Hebban Adventskalender voor het eerst gesponsord door de Nederlandse Boekenbon. Elke dag maken bezoekers van de Adventskalender kans op een boekenbon van 50 euro! Dagelijks legt de redactie van Hebban je een vraag voor over het Boekenjaar 2021. Onder de goede antwoorden verloten we de bon!

Naar de Boekenbon-actie

Download jij Stille schreeuw straks als gratis ebook op 19 december?

Een gewurgde schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden één en dezelfde is – en dat hij al dertig jaar actief is.

Stone is de enige die de moordenaar kan ontmaskeren, maar ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden. Terwijl zij de duistere gebeurtenissen uit haar jeugd probeert te verwerken, blijft het dodental stijgen…

Stille schreeuw wordt je aangeboden door uitgeverij Boekerij.

Deel het plezier van de Hebban Adventskalender

Laat na het lezen weten wat je van het boek vond op de Hebban boekpagina.
Deel je ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalenderOver de auteur

Hebban Crew

2529 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender 2021 | Dag 16

 

Gerelateerd

Over

Angela Marsons

Angela Marsons

Angela Marsons werkte als beveiliger toen ze in 2015 haar eerste thriller schree...