Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

Hebban Adventskalender 2021 | Dag 17

door Hebban Crew 52 reacties
December is de leukste maand van het jaar op Hebban, want we tellen ook in 2021 met de Adventskalender weer 24 dagen af tot kerst. Elke dag staat achter het geopende deurtje een auteur centraal, met een sneak preview van zijn of haar nieuwste werk én meer over het boek dat je tijdens het keuzemoment kunt downloaden. Inclusief leesfragmenten natuurlijk! Achter het zeventiende deurtje zit Ish Ait Hamou met 'Het moois dat we delen' en 'Cécile'.

Achter deurtje 17: Het moois dat we delen van Ish Ait Hamou

De Adventsperiode is opgedeeld in vier periodes. Elke dag vind je achter een geopend deurtje een leesfragment van een boek dat gratis te downloaden is tijdens een van de vier keuzedagen. Heb je een Hebban-account, dan staat er op de keuzedag een speciale pagina klaar achter het dagdeurtje. Maak een keuze uit het aanbod van de voorgaande dagen en je download start direct.

Ish Ait Hamou (1987) was een danser, choreograaf en televisiepresentator voor hij boeken ging schrijven. Hij debuteerde in 2014 met Hard hart, waarin hij al direct liet zien met grote zachtmoedigheid over liefde te kunnen schrijven. Toch duurde het nog even voor hij bij het grote publiek door zou breken. Dat deed hij met Het moois dat we delen, zijn vijfde roman.

In Het moois dat we delen laat Ait Hamou zien hoe je het leven weer oppakt na een ingrijpende gebeurtenis. Het is een boek waarvan hij vond dat hij het wel moest schrijven. 'Er is iets essentieels en iets moois dat wij allemaal delen. [Dit] verhaal is de zoektocht naar wat dat is, voor [hen] persoonlijk en voor elkaar,' vertelt hij in een podcast.

Dit jaar kwam Ait Hamou met een geïllustreerde heruitgave van zijn roman Cécile uit 2015. 'Er is geen lezer van Cécile die ik ontmoet die niet over Djibril begint, en hoe het nog met hem zou gaan,' laat de auteur weten. 'Nieuwe lezers zullen het verhaal ontdekken, de bestaande lezers komen nog veel meer te weten over de personages. Omdat ik altijd heel visueel werk, zal visuele storytelling nu ook deel uitmaken van het nieuwe boek.'

'Uit beide verhaallijnen spreekt veel mensenkennis, inzicht en begrip. Het zet de lezer aan tot nadenken over vooroordelen. Elk verhaal heeft twee kanten.' – 4* Hebban-recensie van Het moois dat we delen

Cécile

Het meest recente werk van Ait Hamou is de geïllustreerde heruitgave van Cécile, geïllustreerd door Penelope Deltour en vertaald door Lies Lavrijsen. De uitgave verscheen in oktober 2021. Besluit jij om Het moois dat we delen te downloaden tijdens de keuzedag en wil je ook Cécile lezen? Bestel het bij jouw favoriete boekhandel.

De elfjarige Djibril droomt van de wereld buiten zijn dorp in het diepe zuiden van Marokko. Door een schokkende gebeurtenis wordt niet alleen zijn eigen leven overhoopgehaald, het heeft ook invloed op het leven van zijn familie en van een aantal mensen die hij nog nooit eerder heeft ontmoet.

Het enige wat Djibril nog verbindt met zijn zonovergoten geboorteplaats zijn de kleren die hij droeg en een oude foto die van zijn oudere broer Kareem is geweest. Een vage krabbel op die foto leidt hem naar een adres in Parijs, waar hij kennismaakt met de jonge vrouw Cécile. De Française is nauwer verweven met zijn leven dan hij kan vermoeden.

Hoe meer hij Cécile bezoekt, hoe meer Djibril verwikkeld raakt in haar duistere kwellingen. De kans wordt steeds kleiner dat hij zijn thuis en zijn familie ooit nog terugziet.

Lees een sneak preview

Meer van Ish Ait Hamou

Elke dag een boekenbon

Dit jaar wordt de Hebban Adventskalender voor het eerst gesponsord door de Nederlandse Boekenbon. Elke dag maken bezoekers van de Adventskalender kans op een boekenbon van 50 euro! Dagelijks legt de redactie van Hebban je een vraag voor over het Boekenjaar 2021. Onder de goede antwoorden verloten we de bon!

Naar de Boekenbon-actie

Download jij Het moois dat we delen straks als gratis ebook op 19 december?

Soumia en Luc wonen in dezelfde buurt, maar kennen elkaar niet. Zij probeert wanhopig het verleden achter zich te laten. Hij leeft in en met het verleden. Wanneer ze elkaar bij toeval leren kennen, komen ze voor verscheurende keuzes te staan.

Het moois dat we delen wordt je aangeboden door uitgeverij Manteau.

Deel het plezier van de Hebban Adventskalender

Laat na het lezen weten wat je van het boek vond op de Hebban boekpagina.
Deel je ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalenderOver de auteur

Hebban Crew

2527 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender 2021 | Dag 17

 

Gerelateerd

Over

Ish Ait Hamou

Ish Ait Hamou

Ish Aït Hamou (1987), bij het grote publiek vooral bekend als choreograaf e...