Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

Hebban Adventskalender 2021 | Dag 18

door Hebban Crew 42 reacties
December is de leukste maand van het jaar op Hebban, want we tellen ook in 2021 met de Adventskalender weer 24 dagen af tot kerst. Elke dag staat achter het geopende deurtje een auteur centraal, met een sneak preview van zijn of haar nieuwste werk én meer over het boek dat je tijdens het keuzemoment kunt downloaden. Inclusief leesfragmenten natuurlijk! Achter het achttiende deurtje zit Richard Osman met 'De moordclub (op donderdag)' en 'De man die twee keer doodging'.

Achter deurtje 18: De moordclub (op donderdag) van Richard Osman

De Adventsperiode is opgedeeld in vier periodes. Elke dag vind je achter een geopend deurtje een leesfragment van een boek dat gratis te downloaden is tijdens een van de vier keuzedagen. Heb je een Hebban-account, dan staat er op de keuzedag een speciale pagina klaar achter het dagdeurtje. Maak een keuze uit het aanbod van de voorgaande dagen en je download start direct.

Richard Osman (1970) is een Britse komiek, televisieproducent en presentator die besloot zijn gevoel voor humor ook op een andere manier in te zetten, namelijk via de literatuur. Hij kondigde zijn debuut De moordclub (op donderdag) aan als onderdeel van een vierdelige serie, waar maar liefst tien uitgeverijen op hebben geboden. Het verscheen wereldwijd in vertaling en inmiddels is ook het tweede boek in de reeks verschenen, De man die twee keer doodging.

De moordclub bestaat uit vier bejaarden die allemaal in een rustig seniorendorp wonen. Ze komen elke donderdag bij elkaar om oude moordzaken op te lossen en zo wat spanning in hun leven te brengen. Als er in hun buurt een vers lijk valt, duiken ze dan ook bovenop dit moordmysterie, tot ongenoegen van de lokale politie. Osman vertelt zijn verhalen in typische cosy crime-stijl, vol spraakmakende personages.

Nadat de auteur het idee voor zijn reeks kreeg, schreef hij anderhalf jaar in het geheim aan het eerste deel. Hoewel de boeken zowel in Engeland als in Nederlandse vertaling aan het begin van het najaar zijn verschenen, kreeg De moordclub (op donderdag) na publicatie toch een kerstig tintje. Het vloog namelijk de boekhandels uit en werd zo de allereerste debuutroman ooit die met kerst op nummer één stond in Engeland.

'Heel Brits, heel oldskool en eigenlijk heel goed gedaan.' – Volkskrant

De man die twee keer doodging

Het meest recente werk van Osman is het tweede deel over de bejaarde speurneuzen, De man die twee keer doodging, opnieuw vertaald door Reintje Ghoos en Jan Pieter van der Sterre. De uitgave verscheen in oktober 2021. Besluit jij om De moordclub (op donderdag) te downloaden tijdens de keuzedag en wil je ook De man die twee keer doodging lezen? Bestel het bij jouw favoriete boekhandel.

Het is weer donderdag, en de vier bejaarde leden van de moordclub verzamelen zich in het restaurant van hun verzorgingstehuis. Terwijl de flessen wijn op tafel komen hopen Joyce, Ibrahim en Ron dat Elizabeth een nieuwe cold case voor ze heeft – een moordzaak die ze als amateurspeurders kunnen gaan oplossen. Elizabeth is er echter met haar hoofd niet bij. Ze heeft een brief ontvangen, ondertekend door ene Marcus Carmichael. Dat is verrassend, want de laatste keer dat Elizabeth hem zag was in 1981, toen hij morsdood onder een brug lag.

De brief blijkt te zijn gestuurd door Douglas, een voormalige echtgenoot van Elizabeth. Hij werkt voor de Engelse inlichtingendienst mi5 en is op de vlucht voor de maffia, vanwege een akkefietje met 20 miljoen pond aan gestolen diamanten, maar voordat ze hem kunnen helpen wordt Douglas vermoord. De vier bejaarde speurneuzen zijn nu zelf het doelwit. Slagen erin ze de diamanten op te sporen voordat de moordenaar hen uit de weg laat ruimen?

Lees een sneak preview

Werk van Richard Osman

Elke dag een boekenbon

Dit jaar wordt de Hebban Adventskalender voor het eerst gesponsord door de Nederlandse Boekenbon. Elke dag maken bezoekers van de Adventskalender kans op een boekenbon van 50 euro! Dagelijks legt de redactie van Hebban je een vraag voor over het Boekenjaar 2021. Onder de goede antwoorden verloten we de bon!

Naar de Boekenbon-actie

Download jij De moordclub (op donderdag) straks als gratis ebook op 19 december?

In een prettig en rustig bejaardenhuis vormen vier bewoners een onwaarschijnlijk clubje. Een keer per week, op de donderdag, ontmoeten ze elkaar om onopgeloste moorden te onderzoeken. Als een vastgoedontwikkelaar uit het nabijgelegen stadje wordt vermoord komt ‘de moordclub’ in actie; het is hun eerste grote zaak. Tot hun verbazing lijkt de moord alles te maken te hebben met hun eigen verzorgingshuis. De vier vrienden mogen dan wel behoorlijk op leeftijd zijn, ze hebben allemaal meer dan genoeg levenservaring. Maar zijn ze nog in staat om een moordenaar te vinden voor hij weer toeslaat?

De moordclub (op donderdag) wordt je aangeboden door uitgeverij Cargo.

Deel het plezier van de Hebban Adventskalender

Laat na het lezen weten wat je van het boek vond op de Hebban boekpagina.
Deel je ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalenderOver de auteur

Hebban Crew

2527 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender 2021 | Dag 18

 

Gerelateerd

Over

Richard Osman

Richard Osman

Richard Osman is televisieproducent en de presentator van Pointless en andere po...