Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

Hebban Adventskalender 2021 | Dag 22

door Hebban Crew 31 reacties
December is de leukste maand van het jaar op Hebban, want we tellen ook in 2021 met de Adventskalender weer 24 dagen af tot kerst. Elke dag staat achter het geopende deurtje een auteur centraal, met een sneak preview van zijn of haar nieuwste werk én meer over het boek dat je tijdens het keuzemoment kunt downloaden. Inclusief leesfragmenten natuurlijk! Achter het tweeëntwintigste deurtje zit Alice Hoffman met 'Magische regels' en 'Magische lessen'.

Achter deurtje 22: Magische regels van Alice Hoffman

De Adventsperiode is opgedeeld in vier periodes. Elke dag vind je achter een geopend deurtje een leesfragment van een boek dat gratis te downloaden is tijdens een van de vier keuzedagen. Heb je een Hebban-account, dan staat er op de keuzedag een speciale pagina klaar achter het dagdeurtje. Maak een keuze uit het aanbod van de voorgaande dagen en je download start direct.

Alice Hoffman (1952) studeerde creatief schrijven aan de universiteit en schreef op haar eenentwintigste haar debuutroman Eigendom van. Naast romans schrijft ze ook verhalenbundels, scenario's en kinderboeken, maar haar grote doorbraak vond plaats dankzij het boek Magische praktijken. Dit verhaal over twee zussen in de vervloekte Owens-familie, elk op hun eigen manier op zoek zijn naar liefde, is in meer dan twintig talen vertaald en in meer dan honderd landen uitgegeven. Het werd verfilmd als Practical Magic, met Sandra Bullock en Nicole Kidman in de hoofdrol.

Magische praktijken verscheen al in 1995 en lang leek het alsof het daarbij zou blijven, maar toch kon Hoffman de familie Owens niet loslaten. Meer dan twintig jaar later schreef ze alsnog een vervolg, dat eigenlijk een prequel is. In Magische regels, vertaald door Saskia Peterzon-Kotte, ligt de focus op de tantes van Sally en Gillian uit het eerste boek. De excentrieke dames Jet en Frances zijn in de jaren 60 van de vorige eeuw nog jong en moeten zich aan de strikte regels van hun moeder houden.

Na het verschijnen van dit tweede boek over de Owens-familie was Hoffman niet meer te houden, en al snel volgde er ook een derde boek. Magische lessen gaat nog verder terug in de tijd – helemaal terug naar de oorspronkelijke Owens, die haar hele vrouwelijke familielijn vervloekte. Hoe verder Hoffman teruggaat in de tijd, hoe meer ze haar verhaal uitdiept. Met Magische lessen toont ze dan eindelijk de vrouw achter de vloek. Want ook Maria heeft een verhaal.

'Hier is de schrijfster op haar best… Ze vlecht hun levens zorgvuldig door elkaar tegen een achtergrond waar de historische details van af spatten. [...] Opwindend en meeslepend.' – Sunday Times over Magische regels

Magische lessen

Het meest recente werk van Hoffman is Magische lessen, een nieuw boek in de reeks over de Owens-familie. De historische roman, eveneens vertaald door Saskia Peterzon-Kotte, verscheen in oktober 2021. Besluit jij om Magische regels te downloaden tijdens de keuzedag en wil je ook Magische lessen lezen? Bestel het bij jouw favoriete boekhandel. Bekijk ook de boektrailer.

Al eeuwenlang zijn de Owens-vrouwen vervloekt: iedere man die op hen verliefd wordt gaat dood. In een onvergetelijk verhaal waarin een eeuwenoude vervloeking wordt teruggeleid naar de bron, vertelt Alice Hoffman de geschiedenis van Maria Owens, die in Salem wordt beschuldigd van hekserij. Zij is de matriarch van de lijn van krachtige vrouwen uit de familie Owens, die schitterden in Magische praktijken en Magische regels.

De bloedlijn begint in de zeventiende eeuw bij Maria, wanneer zij als baby wordt achtergelaten in een besneeuwd veld op het platteland. Als Hannah Owens zich over haar ontfermt, komt Maria van alles te weten over de ‘Naamloze Kunsten’. Hannah ziet dat Maria een gave heeft en ze leert het meisje alles wat ze weet over geneeskrachtige kruiden.

Als Maria wordt bedrogen door de man die haar zijn liefde heeft verklaard, spreekt ze de vervloeking uit die haar familie zal achtervolgen en leert ze de magische lessen die ze de rest van haar leven met zich mee zal dragen. Liefde is het enige wat ertoe doet.

Lees een sneak preview

Meer van Alice Hoffman

Elke dag een boekenbon

Dit jaar wordt de Hebban Adventskalender voor het eerst gesponsord door de Nederlandse Boekenbon. Elke dag maken bezoekers van de Adventskalender kans op een boekenbon van 50 euro! Dagelijks legt de redactie van Hebban je een vraag voor over het Boekenjaar 2021. Onder de goede antwoorden verloten we de bon!

Naar de Boekenbon-actie

Download jij Magische regels straks als gratis ebook op 24 december?

Voor de familie Owens is de liefde een vloek, die 300 jaar geleden begon toen Maria Owens werd beschuldigd van hekserij omdat ze verliefd was geworden op de verkeerde man.

Midden jaren zestig in het twintigste eeuwse New York weet Susanna Owens dat haar drie kinderen uniek zijn, en ze stelt strenge regels op: niet wandelen bij maanlicht, geen rode schoenen of zwarte kleding dragen, geen katten, geen kraaien, geen kaarsen, geen boeken over magie. En het allerbelangrijkste: nooit, maar dan ook nooit verliefd worden.

Ondanks de waarschuwing die al eeuwen door de familie wordt overgeleverd – ‘weet dat liefde een vloek is voor onze familie’ – streven Franny, Jet en Vincent er alledrie naar om de ware liefde te vinden.

Magische regels wordt je aangeboden door uitgeverij Orlando.

Let op: de laatste keuzedag is op vrijdag 24 december

Deel het plezier van de Hebban Adventskalender

Laat na het lezen weten wat je van het boek vond op de Hebban boekpagina.
Deel je ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalenderOver de auteur

Hebban Crew

2527 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender 2021 | Dag 22

 

Gerelateerd