Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

After, de nieuwe romantische hit?

door Hebban Crew 2 reacties
Na de 'Twilight Saga' en de '50 tinten grijs' trilogie lijkt er opnieuw een bijzondere hype aan te komen als het gaat om romantische boeken. In Amerika is de 'After' reeks van Anna Todd een enorme megahit. Extra bijzonder is dat de reeks een fanfictie is én dat het eerst werd gepubliceerd op WattPad. Daar werden de boeken meer dan een biljoen keer gelezen.

Wie is Anna Todd?

Anna Todd woont in de omgeving van Austin in Amerika en is een nieuwe auteur, die de serie After heeft geschreven. Ze was altijd een grote fan van One Direction en schreef hier een verhaal over. Ze publiceerde het op de app WattPad, waar mensen hun eigen verhalen kunnen publiceren. In totaal werden haar drie boeken meer dan een biljoen keer gelezen.

Fanfictie

Fanfictie houdt in dat er een boek of verhaal wordt geschreven gebaseerd op bijvoorbeeld personages uit een reeds bestaand boek, of over een artiest. Het is een genre dat vooral online heel veel speelt. Er worden doorgaans geen boeken van gepubliceerd. Een uitzondering is After, de serie van Anna Todd, dat is ontstaan als fanfictie voor One Direction en met name het bandlid Harry. Dit betekent overigens niet dat One Direction echt een grote rol speelt: de namen in het boek zijn aangepast en in de boeken gaat het bijvoorbeeld om studenten en geen wereldberoemde artiesten. De boeken zijn geredigeerd en uitgebreid ten opzichte van de WattPad versies.

Over After

De Engelse versie van het boek verscheen op oktober 2014.
In After maakt de lezer kennis met Tessa. Ze heeft een vriend en een goed leven, maar dan ontmoet ze Hardin, een jongen vol tattoos en een lippiercing. Hardin is niet aardig: hij liegt en gedraagt zich vreselijk. Tessa zou hem moeten haten, maar doet dit niet. Hij duwt haar van zich af en zij blijft terugkomen. Ze begrijpt zichzelf niet meer. Of... is dit liefde?

Over After we Colided

After we colided is het tweede deel in de After-serie. Het Engelse boek staat gepland te verschijnen rond 25 november 2014. Tessa heeft niets te verliezen, Hardin heeft niets te verliezen, behalve haar. In dit boek komen enkele belangrijke dingen over Hardin en zijn verleden bovendrijven. Is hij wel de lieve jongen die Tessa dacht dat hij was? Of is hij toch een vreemdeling? Ze zou weg willen lopen, maar zo makkelijk gaat dat niet. Ze weet alleen niet of ze nog meer gebroken beloftes aankan. Ze moet doorgaan met haar leven en Hardin weet dat hij een fout heeft gemaakt. Kan hij wel veranderen, zal hij voor de liefde veranderen?

Over After we fell

Het derde deel in de After-serie is After we fell en het Engelstalige boek hiervan staat gepland rond 30 december 2014. In dit laatste deel van de trilogie is de liefde tussen Tessa en Hardin ingewikkelder dan ooit. Net op het moment waarop Tessa de belangrijkste beslissing in haar leven neemt, verandert alles. Openbaringen uit zowel Tessa’s familie als die van Hardin, zorgen ervoor dat ze aan alles gaan twijfelen. Tessa’s leven is opeens volledig anders. Haar vrienden en familie zijn er niet meer voor haar en de enige op wie ze kan terugvallen is Hardin. Maar die is woest wanneer hij erachter komt wat ze voor hem verborgen heeft gehouden.
Tessa weet dat hij van haar houdt en alles voor haar zal doen, maar ze weet niet of ze de constante jaloezie, woedeaanvallen en vergeving wel vol kan houden. Het is ontzettend vermoeiend. Betekent het het einde wanneer Tessa haar hart volgt?

Verfilming

Behalve de boekenserie zijn de filmrechten ook verkocht. Paramount Pictures heeft de filmrechten in handen. Het is nog niet bekend wanneer de film zal uitkomen.

Nederlandse boeken?

Op dit moment zijn er nog geen Nederlandse vertalingen te vinden van de After-serie van Anna Todd. Natuurlijk houden we je op Hebban Romance op de hoogte wanneer de boeken eraan komen.

Benieuwd?

Ben je benieuwd naar de boeken van Anna Todd of juist niet? Laat je mening achter!Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: After, de nieuwe romantische hit?

 

Over

Anna Todd

Anna Todd

Anna Todd was altijd een gretige lezer van romantische boeken én een liefhebbe...

Gesponsorde boeken