Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Alex Boogers wint Boekhandelsprijs 2016 met 'Alleen met de goden'

Zojuist werd bekend gemaakt dat met een grote meerderheid van de stemmen 'Alleen met de goden' van Alex Boogers de Boekhandelsprijs 2016 wint.

Begin 2015 kwam voormalig DWDD-boekenpanellid Gerda Aukes met het idee om jaarlijks een boek in het zonnetje te zetten dat erg mooi is, maar dat ook onderbelicht is gebleven. Een boek dat verraste, ontroerde, de boekverkopers raakte en een breder publiek verdient. En zo werd de Boekhandelsprijs in het leven geroepen. Samen met vele andere boekverkopers koos Aukes voor Birk van Jaap robben als winnaaar van de eerste Boekhandelsprijs 2015.

Ook dit jaar werd er weer volop gestemd voor de Boekhandelsprijs 2016. Op de shortlist stonden naast Alleen met de Goden van Alex Boogers (Podium) ook Dertig dagen van Annelies Verbeke (De Geus) en Als de winter voorbij is van Thomas Verbogt (Nieuw Amsterdam). Boogers mag zich nu de gelukkige winnaar prijzen.

Ook op Hebban werd Alleen met de goden enthousiast ontvangen. Recensent Hinke Brinkman waardeerde het boek met 5 sterren en schreef in haar recensie: "Boogers heeft een sobere en trefzekere schrijfstijl die zich in het hart nestelt. De lezer die alleen het verhaal wil volgen komt goed aan z’n trekken, en degene die graag literair filosofische verbanden legt, kan hier eveneens zijn genoegen halen. Boogers beschrijft een werkelijkheid zonder er veel superlatieven bij te gebruiken waardoor er een wereld wordt geschapen waar je als lezer deel van uitmaakt. Alex Boogers bevestigt met dit coming of age-epos de kwaliteit van zijn schrijverschap alweer. Lees dit boek. En als je dan toch bezig bent: lees al het andere werk van hem ook meteen."

Alex Boogers zal de Boekhandelsprijs op zaterdag 19 maart tijdens het Boekenbal voor Lezers in Nijmegen in ontvangst nemen.

Bron: www.boekblad.nlOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Alex Boogers wint Boekhandelsprijs 2016 met 'Alleen met de goden'

 

Gerelateerd

Over

Alex Boogers

Alex Boogers

Alex Boogers (1970) debuteerde in 1999 onder het mysterieuze pseudoniem M....

Overig

Nederlandse Boekhandelsprijs 2015

op 01 februari 2016 door Debbie (Hebban Crew) 10 boeken 9 volgers 0 reacties 7 likes
Gesponsorde boeken