Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

'Alice in Wonderland inspiratiebron voor nieuwe productie van Borsato'

Het duo Marco Borsato en John Ewbank werkt aan liedjes voor een nieuwe productie in Amsterdam. Dit heeft de Volkskrant 'uit welingelichte kringen' vernomen. De show zou 'losjes' zijn gebaseerd op 'Alice in Wonderland', het beroemde boek van Lewis Carroll.

Bobby Boermans zou de regie van de show op zich nemen. De producent wil het bericht in de krant nog niet bevestigen. Komende week worden details over deze nieuwe voorstelling in Theater Amsterdam naar buiten gebracht. 

In het theater is nu nog de toneelvoorstelling Anne te zien, over het leven van Anne Frank, geschreven door Leon de Winter en Jessica Durlacher. Het toneelstuk, waarvoor het Theater Amsterdam in het westelijk havengebied uit de grond werd gestampt, heeft zijn laatste voorstelling in januari 2016. Het heeft er dan anderhalf jaar gestaan en meer dan 300.000 bezoekers getrokken. 

Volgens de Volkskrant is de werktitel van de nieuwe Borsato/Ewbank-musical @Sixteen. Het thema zou pesten zijn. Er wordt een geheel nieuw script geschreven dat volgens de krant  zou leunen op het boek Alice in Wonderland van Lewis Carroll. In het oorspronkelijke verhaal uit 1865 zit Alice met haar oudere zus aan de oever van een meertje. Wanneer er een pratend wit konijn langs rent, volgt ze het tot in een konijnenhol. Na een lange val blijkt ze zich in de vreemde wereld Wonderland te bevinden. Op haar tocht door Wonderland komt ze vele merkwaardige figuren tegen, zoals de Cheshire Cat, de Maartse Haas en de wrede Hartenkoningin, personages met wie ze verwarrende gesprekken heeft.

Bron: de Volkskrant, foto uit de Disney-productie Alice In Wonderland: Through the Looking Glass, vanaf mei 2016 in de bioscoopOver de auteur

Hebban Crew

2552 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Alice in Wonderland inspiratiebron voor nieuwe productie van Borsato'

 

Gerelateerd

Over

Lewis Carroll

Lewis Carroll

Lewis Carroll, pseudoniem van Charles Lutwidge Dodgson (1832-1898) was een Engel...