Hebban vandaag

Dossier /

All men must dine - Game of Scones

door Debbie (Hebban Crew) 7 reacties
Het boek waar we op wachten 'Winds of Winter' is nog lang niet in zicht. Over een paar dagen komt echter wel een nieuwe titel in het Game of Thrones-wereldje uit: 'Game of Scones - A Song of Ice, Fire and Jam'. Het is een boek met recepten uit de Zeven Koninkrijken, zoals we die kennen uit de boeken van George R.R. Martin en de HBO-serie 'Game of Thrones'.

Dit Engelstalige hardcover bakboekje staat boordevol gerechten in drie moeilijkheidsgraden: Easy, Medium en Hard, waarbij de laatste 'Valar Morghulis' wordt geroepen, het betekent 'All men must die'. Sla die bladzijden dus nog maar even over of begin eraan als je al echt een vergevorderde bakker bent. Dit culinaire strijdplan is geschreven door Jammy Lannister, die op de achterflap vraagt: 'Arya hungry? Because dinner is coming...' Wellicht moet je een beetje weten wat er speelt in de Game of Thrones-boeken of HBO-serie, want dan kun je hard lachen om deze zin. Lees of kijk je niet, dan snap je er helemaal niets van en kun je beter een ander taartenboek kiezen. Game of Scones is echt bedoeld voor de fan, die om de haverklap verwijzingen en hints zal herkennen.

Oberyn's Smashing Surprise

Na een begin met de Bran Muffins, die beloven 'Warg-asmic' te zijn, komen we bij een van de allermakkelijkste gerechten, met een verwijzing naar een van de beste scènes uit boek en serie: de arenastrijd tussen The Mountain en The Viper. De clou in dit gerecht zit niet in de voorbereiding, maar in de wijze van opdienen. Je zorgvuldig opgemaakt chocolade-ei breek je voor je gasten open door beide duimen in de 'ogen' van het ei te plaatsen en meer en meer druk te geven. Dan 'as the chcolate face gives way beneath your hands, loudly confess to your hideous crimes and watch as your guests quietly make towards the door'. Als jij en je gasten hersteld zijn van deze vreselijke gebeurtenis en de laatste ook opgehouden is met 'waarom toch?!' gillen, kun je gaan eten.


Joffrey's Jaffa Poison Cup

Na geweldige Unsullied chocoladekoekjes (zonder noten) kom je via Weirwood cupcakes bij het enigszins goor uitziende puddinggerecht Joffrey's Jaffa Poison Cup. Straks met Halloween maakt dit een geweldige uitdaging. Wie durft de eerste hap te nemen van het ziekelijk aangetaste gezicht van de meest gehate koning aller tijden?

Voor het gerecht Nedible Stark and Traitor's Walk Treats moet je wel iets meer van je baktalent laten zien. De moeilijkheidsgraad is vrij hoog en een van de benodigde ingrediënten is lastig te verkrijgen. Het kan zijn dat je de wat obscuurdere toko's langs moet voor 'A generous amount of honour but not much common sense'. Of heeft iemand dat op de plank staan? In feite, de 'Newborn male children' die je nodig hebt voor de White Walker Walnut Whip zullen wel nog veel moeilijker zijn.

Wil je een eenvoudig gerecht tussendoor, bak dan de Brienne of Tart voor acht personen. Het is aan te raden dit taartje in 'man-sized bites' te verorberen. Ook vrij makkelijk zijn Jon Snow's Crow-Nut (mix tussen croissant en donut), The Iron Scone (maar die kun je niet delen) en Jaqen's Chocolate Coins. Bij die laatste moet je je gezicht bewerken met de overgebleven eetbare zilverspray en glazuur om kinderen angst aan te jagen. Wellicht ben je daarna in staat om je te wagen aan de erg bewerkelijke en ingewikkelde Red (Velvet) Wedding Cake, waarbij het draaien of live spelen van 'The Rains of Castamere' verplicht is.

Baking Bad

Het boekje is onder andere gesponsord met de opbrengst van advertenties, die de gerechten onderbreken. Zo wordt een Valerian Steel Tea Set & Cutlery Collection aangeprezen, weet je nu waar The Rat Cook Cafe is (en waarom je daar weg moet blijven), word je enthousiast gemaakt voor raafpost (twitter is zo 2015) en kun je eventueel ook aanschaffen: Baking Bad, geschreven door Walter Wheat. Game of Scones kun je volgen via Twitter of Facebook

Dankzij Van Ditmar Boekenimport verloten we één exemplaar van Game of Scones. Zet daarvoor in een reactie onder dit artikel welke scène uit Game of Thrones (boek of serie) jij zou bakken en hoe. Dinsdag 27 oktober om 20.00 wordt de winnaar bekendgemaakt.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
407 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: All men must dine - Game of Scones

 

Hebban Spots

Game of Thrones

77 volgers

Dit is een Hebban Page voor liefhebbers van de boeken van George R.R. Martin (ook wel 'Een lied van ijs en vuur') en/of de daarop gebaseerde HBO-serie. We waarschuwen altijd voor mogelijke spoilers...

Gesponsorde boeken